Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problém při použití více animovaných log zvukovýc formátů

kirk (476)|22.2.2005 22:10
Mám tu jeden problém. Jedno DVD (Zámek hrůzy) by s anglickým 5.1 zvukem i s českou surroundovou stopou mělo kompresi jen asi 8%, tak jsem
se rozhodl využít obě zvukový stopy a vytvořit menu. Rozhodl jsem se využít i loga Dolby digitalu 5.1 a Dolby Surroundu. Plán byl takový, že po stisknutí tlačítka pro češtinu se spustí animace Dolby Surroundu a po jejím skončení vlastní film s českou zvukovou stopou. V případě angličtiny by se pak spustila
animace Dolby digitalu a pak film s anglickou 5.1 stopou. Bohužel nevím, jak to zařídit. Můj pokus nevyšel. :-((( Jak to mám teda udělat? Vše jsem dělal v DVDMaestro, kde jsem chtěl tohle zařídit přes příkazovou sekvenci. Jak má teda vypadat dotyčná sekvence, aby to fungovalo?
ai (2993)|23.2.2005 16:11
uz jednou jsi uplne stejnou situaci resil, jestli se pamatuju,
klikni na to tlacitko pro ceske audio a v buttons nastav tu ceskou zvukovou stopu ,pak klikni na to tlacitko s anglickou verzi a v buttons zvol tu spravnou zvukovou stopu, jako target dej tu znelku u obou tlacitek,
potom nezapomen v tom kratkem movie te znelky dat audio do OBOU !zvukovych stop a end action na ten hlavni film,

da se to resit i elegantneji jednoduseji pomoci VM commands , kde se nastavuji audio stopy, kdyby treba ta znelka byla dlouha , atd., aby nemusela mit audio zbytecne v obou stopach
ai (2993)|23.2.2005 18:09
jo , ty znelky jsou pokazde jine, no nevadi, dej audio k nim pokazde do obou stop,

jinak kdybys to chtel pomoci VM commands (a nechat u znelek jen jednu stopu) tak,

MOV GP1,SPRM8
DIV GP1,1024

Set STN Au(GP1)

tento sled prikazu ti nastavi cislo buttonu, na ktery kliknes jako zvukovou stopu (kliknes na button 1, nastavi se ti zvukova stopa 1, atd...), toto vyuzij,
ten prikaz Set Au(GP1) dej az pred vstupem do hlavniho filmu, protoze se ti nastavi defaultne stopa prvni vzdy kdyz vlezes do znelky, protoze tam jen jedna je, ja bych pred vstupem do znelky take nastavil radsi defaultne vzdy tu prvni stopu ...
kirk (476)|23.2.2005 22:07
Ai, tak tohle jsem zde neřešil.
Chcu tam mít prostě dvě znělky, ok? Jedna naskočí po stisknutí tlačítka pro Angličtinu, a druhá naskočí po stisknutí tlačítka pro češtinu. Pak potřebuju, aby se hned film spustil s příslušnou zvukovou stopou. Navím, jestli je nutné vytvářet playlist nebo jak se to zařídí. Já jsem vytvořil dvě sekvence. V jedné jsem dal 1. jump to movie (=jedna z těch dvou znělek), 2. jump to movie (= vlastní film), 3. set system stream (tam jsem nastavil příslušnou zvukovou stopu. Bohužel po přehrání znělky se přehrávání ukončilo.
ai (2993)|24.2.2005 06:01
Jestli mas v sekvencich odkaz jako jump nekde na nejaky film nebo menu , nebo na jinou sekvenci, kdekoliv, tak se to do te sekvence uz nevrati ale dal to hleda po skonceni prehrani treba toho filmu end action pro ten film.

v tom menu mas dva buttony prvni a druhy

-na button c.1 das jako target tuto sekvenci (musis ji nejprve vytvorit, a az potom se ti nabidne jako target):
MOV GP1,1...........do promenne GPRM1 se ulozi 1
Jump #znelka1

-na button c.2 das jako target tuto sekvenci:
MOV GP1,2............do promenne GPRM1 se ulozi 2
Jump #znelka2

-obe znelky budou mit jako end action tuto sekvenci :
Set STN Au(GP1).....nastavi se audio stopa podle promenne GPRM1
Jump #ten hlavni film

nebo!

-na button c.1 dej jako target tu znelku 1
-na button c. 2 dej jako target tu znelku 2
-jako end action pro obe znelky dej tuto sekvenci:

MOV GP1,SPRM8 ....v SPRM8 je jeden bit s hodnotou posledne stlaceneho tlacitka z menu
DIV GP1,1024....ta hodnota se musi vydelit 1024 aby sem dostal 1 nebo 2 z 1024 nebo 2048 hodnoty
Set STN Au(GP1)....nastavis audio stopu
Jump #ten hlavni film

pomoci VM commands se daji resit situace velice ruzne
clee (6592)|24.2.2005 08:26
snazis se asi zbytecne, kirkovi trvalo trvalo pres tejden (hodne pres tejden) nez pochopil zaklady maestra, command sequence nevim jestli stravi :-)
matess (128)|24.2.2005 08:44
To Kirk:
poradil bych ti v DVDA, u Maestra bohužel nevím....
kirk (476)|24.2.2005 17:53
Ai: nemáš náhodou ICQ?
stayman (12393)|24.2.2005 18:36
Len to nie :-E
kirk (476)|24.2.2005 19:29
Stayman: Clee mě Maestro taky učil po ICQ \/
clee (6592)|25.2.2005 01:45
dodneska toho lituju
ai (2993)|25.2.2005 16:27
kirk - nemam ICQ

jak uz jsem psal, jestli ty commands delaji potize,je dobre si uvedomit, ze kdyz dam do tech znelek stejne audio do obou stop, tak mi to prehraje vzdy spravne, nezavisle jaka je stopa nastavena po stisknuti buttonu v menu

jinak anglictina a navod na obsluhu, to je cesta, kterou musi projit kazdy, specialne s VM commands, tam musis spolupracovat s navodem skoro neustale , hlavne zezacatku, a google te vzdy nasmeruje co si precist v tom navodu, je nutna ta anglictina ovsem