Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Jaky program a jaky kodek

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    Ahoj,
    potreboval bych prosim poradit, jaky program pouzit pro zachytavani z kamery Sony DCR-TRV255E pres TV kartu MSI TV@nywhere Plus. Pouzivam VirtualDub, format YUY2 a kodek FFV1, ale problem je v tom, ze vysledne video nevypada vubec dobre a jsou v nem takove pruhy, viz obrazek.
    Mohl by mi prosim nekdo poradit co s tim?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: foto.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 327.7 KB 
ID: 19650  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nastudovat princip prekladania obrazu.
    Video je samozrejme OK, treba si ujasnit co chces s vystupom robit a ci chces prist o plynulost obrazu (zdroj 50i).

    Bez toho je tazko davat dalsie rady.


    P.S Preco pouzivas na grabovanie video kartu? Ved video je ulozene na paske digitalne, takze staci ho korektne "preniest" a na disku mozes pracovat s DV avi.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 22-11-2010 v 13:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    No video se pak bude strihat, trochu upravovat a pak palit na DVD.

    Ke kamere sice mam USB kabel, ale po zapojeni a nainstalovani ovladacu to z ni stejne nemuzu vytahnout a program ktery je k ni prilozen "Picture Motion Browser", take nabizi jen grabovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    take nabizi jen grabovat...
    ved o to predsa ide.


    No video se pak bude strihat, trochu upravovat a pak palit na DVD.


    Tym padom mas vymalovane. Prenesies na HDD (DV avi) otvoris v editacnom softe. Ziadny nema s tymto formatom problem (je to defacto zauzivany standard pre 50i kamerky). Prehanat to cez analogovu kartu a naviac komprimovat do nejakeho FFV1 je holy nezmysel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    Ale ta kvalita je jeste horsi nez z VirtualDubu a nic se tam neda nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nezmysel. Jeto 1:1 video z kamery.
    1 minuta cca 200MB na disku. Co tam chces nastavovat, ked ide o kopiu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    Mno tak to tezko, urcite to neni kopie 1:1, ta kvalita je otresna... Vecer to zkusim znova, protoze musim na 2. PC kde je WinXP.

    Pro to nahravani jsem chtel nejaky beztratovy kodek a trochu jsem se ridil dle http://jech.webz.cz/tv1.php
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Tak potom robis nieco zle. Na disku musis mat DV avi (ked to nacitas vo virtual dube v informaciach to uvidis).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    no nevím jak tato kamera, ale přes USB většinou DV avi do PC nedostane, leda přes Firewire...

    teď je to zbytečný převod digitálního materiálu na analogový a pak přes TV kartu na digitální...

    k tomu stahování přes Firewire doporučuji WinDV

    no a pokud v PC není Firewire, tak se dá dokoupit http://www.alza.cz/doplnky-komponent...4/28842841.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    Chybu nejspis nikde nedelam i v podporeo tom nikde nic neni...

    Zapněte počítač.
    Instalujte USB ovladač pro digitální videokameru na počítač.
    Zapněte kameru do režimu VCR, VTR nebo Přehrávání.
    Aktivujte funkci USB streaming na digitální videokameře.
    Připojte k videokameře USB kabel.
    Druhý konec USB kabelu připojte k počítači.
    Přetočte záznam v kameře na místo, od kterého si jej přejete přenést do počítače.
    Na počítači spusťte software pro zachytávání videa.
    Na kameře zapněte přehrávání.
    V programu zapněte import videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ano, presne takto by to malo fungovat.
    Ked video vysledne video (avi) otvoris vo virtual dube, ake vidis informacie? Podla coho usudzujes, ze je kvalita zla?

    pavel> v mojej SD kamere funguje prenost tak cez FireWire, ako cez USB. Predpokladam, ze to bude fungovat obdobne aj pri tejto Sony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    23

    Srze MediaInfo zadny zasadni rozdil neni, ale kdyz ma video vic jak 20Mbps, tak uz to moc poznat nejde, natacel jsem ve stejnem rozliseni jako z USB (320/240) a video je na oko horsi... Zitra je nahodim
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Akych 320x240? To je pal kamera a ta ma standardne rozlisenie 720x576@50i.

    ale mas pravdu, ked sem das par sekund videa, budem z toho mudrejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Dyť to je D8 kamera.... tam vůbec USB nepoužívej, to je dobrý tak akorát, když to chceš připojit jako webkameru.
    Připoj to přes i.LINK a na USB zapomeň!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Stáhni si WinDV (Mourek) http://windv.mourek.cz/. připoj přes i.LINK (Firewire) a stáhni do PC.
    To jenom překopíruješ data z pásky na HDD, bez jakéhokoliv přepočítávání a převádění a budeš ho mít v té kvalitě a tom formátu, jako jsi jej natočil.
    Pak můžeš stříhat a upravovat a teprve potom řeš, do jakého formátu to budeš exportovat, to pak záleží na dalším způsobu použití (DVD, Xvid, Divx apod.).
    Mimo toho Mourka to samozřejmě umí i jiné programy, s ním ale neuděláš chybu, je malý jednoduše nastavitelný a je free.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaký Divx kodek?
    Od strelec3751 v sekci Kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 18:16
  2. Jaký kodek pro m2t
    Od rjja v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-02-2009, 13:31
  3. Jaký kodek použít?
    Od pee.tr v sekci Kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 10:07
  4. Jaky Kodek
    Od Barto v sekci Kodeky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-10-2005, 17:21
  5. Jaký kodek?
    Od salow v sekci Kodeky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-11-2004, 13:32