Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 72

Téma: Wd tv live hub

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    16

    Zdarec,mate nekdo zkusenost s timto prehravace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1,055

    zajimava masinka, zvlaste pro Americky trh, u nas internetove sluzby moc nevyuzijes
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    7

    Mohl by nějaký majitel tohoto přístroje napsat svoje zkušenosti s touto mašinkou? A ještě by mě zajímalo zda-li je možné vymontovat z přístroje disk a dát místo něj disk o větší kapacitě? Díky moc!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    283

    Podivej se na recenzi primo na tvfreak.cz
    Tam se asi dozvis nejvice.
    A pak ... reakce na hlucnost ventilatoru jsou asi nejzajimavejsi.
    A jaky vetsi disk by sis predstavoval?
    Tam je totiz jen 2,5" disk a vetsi nez 1TB se zatim nevyrabi ))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SPAWN
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    747
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    9z9 9z9 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    188

    Zdravím, pár postřehů nad rámec recenze na AVManii

    - čekal jsem trošku datailnější nastavení sdílených složek - namapování přes "zástupce". Takto přehrávač zobrazuje opravdu vše, k čemu má "práva". Budu muset asi vytvořit speciální účet jen pro tento přehrávač, kterým definuji co a jak se má sdílet.
    - pozice titulků jde přesunout až na spodní okraj (tj. např. do černého pruhu).
    - [color=silver]po vypnutí se už cca 10 minut točí ventilátor (na hlavním čipu lze přitom udržet ruku)[/color]. Ventilátor má snímač otáček, tj. možná reguluje podle teploty. Žebra, kterými je vzduch z přehrávače vyfukován mám chuť odřezat (divím se, že nejsou ještě hustější).
    - disk lze vyjmout a používat přehrávač bez něj. Po spuštění jen vyskočí krátká zpráva o chybějícím disku s odkazem na servisní podporu WD.
    - odpojit větráček lze, po 30 minutách přehrávání 720p MKV má čip cca 50°C (taková ta zlomová teplota při které ještě/už lze/nelze udržet na zdroji tepla ruku).
    - zkoušel jsem StarTrek XI (Star.Trek.2009.BluRay.1080p.x264.DTS-WiKi) a zdálo se mi, že jej přehrává korektně. Tj. v recenzi uvedená nekompatibilita s DTS se u mě nekoná (nebo jsem recenzi chybně pochopil).

    - zásadní výtka - vizuelně nelze poznat, zda je přehrávač uspaný (jeden krátký stisk tlačítka power) či opravdu vypnutý (dlouhé podržení tl. power). Jediná možnost je dle hluku větráčku, protože při uspaném přehrávači se točí stále. Podsvětlovací diody pod logem WD svítí jen při aktivitě disku (ať interního či USB). Při vyjmutí disku a nezapojení USBčka diody probliknout jen občas (asi při přístupu do interní paměti-při bootu, při změně nastavení atd). Přitom by stačilo, aby byly diody napájeny z obvodu pro ventilátor - aspoň by bylo poznat, že je přehrávač ve stanby.
    Naposledy upraveno uživatelem 9z9: 30-12-2010 v 10:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    6

    Takže by jsi zařízení doporučil, nebo ne? Plánuji ho koupit, ale bojím se 2 věcí.

    Větráku (ale to přece při přehrávání filmu nemůže být slyšet, a nikde na internetu jsem ani nenašel jak moc to hučí - chtěl bych to vidět někde živě, ale to se mi asi nepovede).

    Poté se ještě bojím updatu firmwaru (kdesi v diskuzi jsem četl, že WD na updaty celkem "kašle") má někdo nějaké zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    9z9 9z9 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    188

    - po odpojení větráku (a vyjmutí HDD) ho doporučuji.

    S instalovaným HDD bych si jej odpojit netroufl - už tak je přehrávač dost horký (6h fullHD videa ;-) ) a disk by tomu nepomohl a zbytečně by i trpěl. Nejsem si ale efektivitou větráčku jist - i s ním byl přehrávač dost teplý.
    Při testech se mi zdálo, že dost hluku způsobuje i disk - po zapnutí videa byl ale přehlušen větráčkem (aerodynamickým hlukem vzduchu)

    větrák - kdyby se odstranila ta spodní mřížka a současně se přehrávač postavil na bok tak, aby vyfukovaný vzduch nenarážel hned do stolu na kterém přehrávač leží, tak by to bylo imho i tiché.
    Bohužel v běžném uspořádání je hluk větráčku při přehrávání hlučnější jak má plazma (a to je co říct ) - při akci samozřejmě nic neslyšíš, ale při tiché pasáži už ano. Mám ale uši jako netopýr a jsem na hluk trochu vysazenej, takže ty možná nebudeš mít problém.
    V "uspaném" režimu je větrák ale tichý.

    Ad FW - za těch pár dnů jsem upgrade dělal už 2x (naskočí automaticky a vše proběhne korektně i bez instalovaného HDD).

    Projdi si tyto příspěvky pod recenzí, zejména ty od "dxr" z 30. a 31.12.

    Výhrady/poznatky:
    1. vizuelně nelze poznat, zda je přehrávač vypnutý či jen uspaný
    2. dnes se mi stalo, že po zapnutí nenaskočila lokální síť - dal jsem automatickou detekci sítě a vše naskočilo. Co se stalo netuším.

    Pro mé potřeby (tj. malý, vzhledově pěkný, s rychlým/pěkným a přehledným GUI, LAN, tichý) je tento přehrávač ideál a koupil bych si jej znova. Pokud by výrobce udělal něco s indikací vypnutí, tak bych už žádný nový FW ani nepotřeboval (než vyjdou nové standardy kodeků )

    Pokud jsi z Brna, není problém ukázat v provozu.

    edit: u WD TV Live je zmiňovaný problém s nefungujícím přepínámím výstupní frekvence dle videa. Já mám v přehrávači HDMI na AUTO a žádného sekání jsem si nevšiml (na HTPC jsem ho ale zažil, takže vím "co hledat") - bohužel jsem zatím přehrál pouze "pár" videí (imho vše 24fps).
    Naposledy upraveno uživatelem 9z9: 03-01-2011 v 20:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    6

    Pff, teď je rozhodování ještě težší než předtím . Co se týče diskuze pod AVmánií, tak tu mám přečtenou.

    Ono se mi libí, že má 1TB disk v sobě, takže nemusím mít žádný server či NAS (zatím to doma nějak neplánuji).

    HTPC by žralo okolo 40W a tohle má sotva 20W. Boot by měl byt taky rychlejší, než zapnutí celého HTPC.

    Hlavně posledni dobou Applovatím a chci koupit zapojit a fungovat a ne půl hodiny nastavovat a instalovat (s tím, že po aktualizaci mi nepojede ovladač).

    Asi to risknu a budu doufat, že mi ten větráček nebude vadit .

    Do Brna jezdím jednou za pár měsíců a to nevím jestli bych vydržel.

    Jinak rozhodně díky za rychlou odpověď!

    Edit: Ještě mě napadá, nešel by tam koupit jiný větráček (tišší)? A něco na odhlučnění HDD? Jako streamovadlo bych si asi koupil něco jiného, ale to bych ještě musel pořídít server či NAS a to je elektriky a elektriky :-/
    Naposledy upraveno uživatelem ronnicek: 03-01-2011 v 21:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    9z9 9z9 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    188

    Spotřeba této hračky je 10W.
    Probuzení uspaného HTPC je rychlejší jak boot tohoto WDčka (vypnuté WD bere ale míň jak uspané HTPC). Uspané WDčko bere kolem 8W (=víc jak HTPC) a startuje cca stejně rychle.

    Po jiném větráčku jsem se taky díval, ale takto malé (4x4cm) jsem tiché nikde nenašel (=Noctua, Nexus, AC). Žádný 5000ot tam dávat nebudu. Imho největší bordel dělá právě ten aerodynamický hluk (=odřezat žebra a postavit přehrávač na bok). Disk ničím neodhlučníš - není tam místo (a pokud ho oblepíš, tak ho uvaříš).

    Vzhledem k tomu, že někde ty linux distribuce musím stahovat, tak mám "server" viz. podpis - spotřeba malá, celé to jede na linuxu a je to bezúdržbové. Rychlý NAS (>40MB/s na LAN) jsem v té době za rozumnou cenu nesehnal a stejně jsem potřeboval trochu lepší možnosti nastavení torrent klienta. A že to žere ~40W ? Tak ať - předchozí počítač co jel 24/7/365 žral v idle 100W
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    6

    To teda jako uspané žere celkem dost . No asi do něj teda půjdu a budu doufat, že bude OK. Potom sem napíšu co a jak .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od ronnicek Zobrazit příspěvek
    Takže by jsi zařízení doporučil, nebo ne? Plánuji ho koupit, ale bojím se 2 věcí.

    Větráku (ale to přece při přehrávání filmu nemůže být slyšet, a nikde na internetu jsem ani nenašel jak moc to hučí - chtěl bych to vidět někde živě, ale to se mi asi nepovede).

    Poté se ještě bojím updatu firmwaru (kdesi v diskuzi jsem četl, že WD na updaty celkem "kašle") má někdo nějaké zkušenosti?
    Ja som kúpil tento prehrávač rodičom na vianoce, nemusíš sa báť pokiaľ nemáš uši citlivé ako netopier tak ventilátor nebudeš počuť, po pripojení na internet sa objavila zložka update ktorý prešiel bez problémov. Zatiaľ sme sním nemali žiadny problém, titulky sú korektné. Prehrievanie neriešim ani tomu celkom nerozumiem, čo je moc a čo málo teplé, výrobca dal 1T disk do vnútra čo je Ok a preto som sa aj rozhodol pre tento prehrávač tak to hádam musí fungovať. Nevýhoda je už spomínané vypínanie ale to dúfam vyrieši update.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    6

    Ještě jednu poslední otázku před koupí. Když tam připojím disk, jde z něj jednoduše přehrávat nebo to musím mít na tom interním?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    9z9 9z9 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    188

    Prehrajes video i z externiho. Pri vyberu zdroje prehravani mas na vyber lokální disky (interní/USB), sitove disky a media server.
    Zkoušel jsem nějaké 1080p video z flash disku a jelo plynule.

    Mimochodem, nevím zda to bylo i v prvním FW, ale nyní při volbě video výstupu HDMI na AUTO (z 1080p je tam např. 24/50/60Hz) se přehrávač ptá na povolení/zakázání "match video framerate" - takže počítám, že umí měnit frekvenci dle videa (zatím se mi nic nesekalo).
    Naposledy upraveno uživatelem 9z9: 05-01-2011 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    6

    Hmm. Dneska Iomega ohlasila media centrum s Boxee, takže mě to celkem zvyklalo (Boxee se mi libí, ale nechtělo se mi skládat HTPC). Ale nevím, jestli vydržím čekat až do konce čtvrtletí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LIVE STREAM cez NET
    Od MOJE v sekci Bastlení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 15-10-2014, 06:27
  2. Wd live tv 1t hub
    Od MONYS v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 20:04
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-07-2005, 05:42