Antena Zizkov u vysilace???
Poradte prosim jakou mam koupit antenu sem na zizkove u vysilace a nejde me chytit tv praha jinak vse de ok dobrej obraz provozuju novej model Nova dvb-t MCE na windows MCE 2005
Podívej se na http://www.prahatv.cz/
Je tam uveden seznam vysílačů i jejich umístění.
Nejlepší je změřit úrověň signálu přímo na místě
a podle toho zvolit typ antény.
Je tam uveden seznam vysílačů i jejich umístění.
Nejlepší je změřit úrověň signálu přímo na místě
a podle toho zvolit typ antény.
"lou" - je dost možný, že budeš mít smůlu, ale zkusit to můžeš - TV Praha vysílá v multiplexu CDG na 46. kanálu z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený Pruh, nakolik jsou s nima schopný pokrýt i prostor pod žižkovskou věží nevím, ale moc bych na to nesázel. Z Tvého dotazu ovšem soudím, že chytáš pouze multiplex ČRa na 25. kanálu (ČT1, ČT2, Nova, Prima a Óčko), kteří vysílají právě z vysílače Praha-Město (a Cukrák, ale odtud to asi nechytáš... :-E ). Každopádně, pokud máš možnost manipulovat s anténou na střeše, snažil bych se chytit CDG ze Strahova, páč tam maj nesilnější vysílač. "Na drát" to asi v Tvém případě nepůjde. :-((
"jopein" - dotaz byl na DVB-T :-)
"jopein" - dotaz byl na DVB-T :-)
exTNT
Dík za upozornění, já ten digitál tak trochu přehlížím, je třeba si uvědomit, že se stále jedná o experimentální vysílání. Může se klidně stát, že za nějaký čas TV Praha pojede ze Strahova.
Dík za upozornění, já ten digitál tak trochu přehlížím, je třeba si uvědomit, že se stále jedná o experimentální vysílání. Může se klidně stát, že za nějaký čas TV Praha pojede ze Strahova.
exTNT
sorry, už stahuju uši a mizím ještě se tu moc nevyznám, radši budu jen číst a držet hubu, musím se jestě hodne učit.
:-)
sorry, už stahuju uši a mizím ještě se tu moc nevyznám, radši budu jen číst a držet hubu, musím se jestě hodne učit.
:-)
exTNT
Dík za podporu, časem to bude třeba lepší, jsem už takový - občas udělám kopanec. Zatím se snažím alespoň dodržovat pravopis a diakritiku.
Dík za podporu, časem to bude třeba lepší, jsem už takový - občas udělám kopanec. Zatím se snažím alespoň dodržovat pravopis a diakritiku.
nee ma zatim jen takovou tu prutovou pokojovku (existuje nejaka lepsi pokojovka ) a kde by se dala sehnat
lou
V tomto případě bych šel raději cestou venkovní antény a zkusit nasměrovat dle rady exTNT.
Typ antény si myslím ti budou schopni doporučit prodejci anténní techniky.
Snad umí i změřit kvalitu signálu na místě. Ušetří se tím čas strávený experimentováním, ale není to zadarmo.
Pokud ale je přímá viditelnost vysílače, pak by měl příjem být bez problému i bez měření.
V tomto případě bych šel raději cestou venkovní antény a zkusit nasměrovat dle rady exTNT.
Typ antény si myslím ti budou schopni doporučit prodejci anténní techniky.
Snad umí i změřit kvalitu signálu na místě. Ušetří se tím čas strávený experimentováním, ale není to zadarmo.
Pokud ale je přímá viditelnost vysílače, pak by měl příjem být bez problému i bez měření.
To je smutné, v tom případě tě asi čeká pobíhání po bytě s anténou s nejistým výsledkem. I tak podle mých zkušeností je lépe zaexperimentovat s anténami typu(YAGI,síto a pod.) než s pokojovou anténou. Jsou mnohdy lepší, ale jako doplněk k nábytku v bytě se moc nehodí.
Pokud neuspějěš ani tak, pak bude lepší počkat až se digitalizace rozjede naplno a místo TV Prahy si zajít na pivo.
Pokud neuspějěš ani tak, pak bude lepší počkat až se digitalizace rozjede naplno a místo TV Prahy si zajít na pivo.
No, já jsem třeba signál hledal tak, že jsem skutečně vzal asi patnáct metrů nestíněnýho kablíku (asi 1 mm), připojil jsem k němu anténní konektor, abych ho moh bez rizika píchnout do TV karty, a pak jsem ho vyhazoval z různých oken (mám z pracovny na sever, východ a jih) a koukal jsem, kde se mi u daného multiplexu objeví nejsilnější signál.
Ale je fakt, že na ty tři světový strany mám prakticky otevřenej výhled, na Žižkově je přece jen trochu hustší zástavba a jestli bydlíš někde v přízemí, tak Ti to asi moc nepomůže...
Ale je fakt, že na ty tři světový strany mám prakticky otevřenej výhled, na Žižkově je přece jen trochu hustší zástavba a jestli bydlíš někde v přízemí, tak Ti to asi moc nepomůže...