Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Pomůže někdo SAT amatérovi?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    13

    Prosím o pomoc při nastavení sat systému. Podotýkám, že jsem opravdu laik. Na netu jsem dnes strávil dost času ve snaze vygooglovat jak na to, ale nějak bez úspěchu.
    systém TV Samsung LE37C670 s integrovaným DVBS tunerem, legální CSLink karta aktivovaná, modul irdeto smit. Na střeše parabola se 2 LNB bez natáčení. Nastaveno na Astru 23.5 a 19.2.
    V nastavení Sat systému v TV je pouze možnost volby těchto parametrů:
    tranpodér (spousta možností výběru)
    režim DiSEqC (vypnuto, 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, tón A, tón B)
    Dolní hranice oscilace LNB
    Horní hranice osc LNB
    Signál 22 kHz (vypnuto/zapnuto/auto)

    Dám automatické vyhledání programů na A 23.5, vše v pořádku, najdea asi 300 programů. Jsou mezi nimi i progarmy z CSLinku (včetně placených jako HBO), zobrazují se korektně. Jediné co nejsem schopen najít je Nova, Nova Cinema, NovaSport, Nova HD a CTHD.
    CSLink píše, že parametry jsou stejné jako u JOJ a Joj plus (oba chytím).
    Nevím kde dělám chybu.
    Poradí prosím někdo formou jako pro malé dítě?
    Díky předem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    12.070h, 27.500, 3/4
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    12.070h, 27.500, 3/4
    Bohužel, tohle mi moc nepomohlo, bo
    a) 12070h tam v seznamu transpodérů není
    b) dám diseqc na 3/4 a signál mi zmizí úplně

    i tak ď za reakci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    341

    Citace Původně odesláno od prkin Zobrazit příspěvek
    a) 12070h tam v seznamu transpodérů není
    i tak ď za reakci
    ked tam dany transporder nemas je potrebne si ho tam zadat rucne a budes ho tam mat a potom chytis to co pozadujes
    ako na to musis pozriet do manualu od tvojej tv
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,010

    Pokud je Astra3 v ose paraboly a druhý konvertor je vlevo-pohled zezadu:
    Astra3-2/4,Astra1-1/4
    Chybějící TP je nutné dodat do seznamu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    A pro ČT HD je TP 11973 V 27500 5/6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Chlapi, prkin píše, že je začiatočník, ste ho asi zblbli.
    Prkin, ber to bez urážky - Pitomec ti zadal parametre transpondéru (nie Diseq):
    frekvencia 12070 MHz
    symbolová rýchlosť 27500
    FEC (systém kódovania) 3/4
    ešte doplním polarizáciu -> H (tú musíš zadať!)

    FEC nemá nič spoločné s Diseq prepínačom. Ten nechaj nastavený tak, ako ti to fungovalo!!!
    Niektoré prijímače (napr. aj TechniSat)
    - FEC pre DVB-S vysielanie neponúkajú ako parameter a vedia ho automaticky nastaviť
    - FEC pre DVB-S2 potrebujú nastaviť ručne (napr. DVB-S2 8PSK 3/4 atď)
    Transpondér 12070 je DVB-S, takže možno FEC nejde ani v tvojom TV nastaviť.

    Horšie je, ako som čítal tu na vedľajšom vlákne, že Samsung snáď neumožňuje doplnenie transpondérov, ktoré neexistovali v čase vydania aktuálneho FW tohto TV. Viď vlákno "LCD Samsung se sat tunerem..." a príspevok od bortaka.
    V tom prípade tento TV je vhodný len ako zástera na plesnivú stenu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    skus tento postup
    1.menu
    2.antena SATELIT
    3. manualne uloženie
    5. Satelit astra 23,5
    6. transporder ...chod uplne na koniec šípkou..nový!!!!
    červeným tlačitkom A upravit..potvrdit
    7. zadaj frekvenciu, prenosovu rýchlost a polaritu a daj vyhladat napr. pre NOVA HD
    12 109 27 500 H
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    13

    Díky všem za reakce.
    Už jsem to rozchodil. Jsem amatér, ale snad né úplný blb, takže mi stačilo ťuknout, že chybějící transpoder můžu dodat růčo (díky drto a Dagy2). Udělal jsem to a kupodivu to zafungovalo.

    Jinak jak píše novica - tak ten jeho postup je přesný a funkční
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomůže někdo s výběrem Videokamery ?????
    Od Kazi4949 v sekci Videokamery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-03-2012, 14:27
  2. Pomůže mi někdo s Pinnaclem 11 ???
    Od sorboni v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 19:28
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-01-2006, 15:26
  4. Problém v angličtině pomůže někdo?
    Od Blizzards v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2005, 17:38