Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Zpožďování zvuku po kompresi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    53

    Mám problém s kompresí videa.
    Mám nahraný pořad z televize DVB-T uložený jako TS (zkoušel jsem i MPG (MPEG2)). Při přehrávání je zvuk s obrazem synchronizován v celém programu. Při převodu pomocí AutoGK do avi (XviD) nebo MeGui do mkv (x264) se zvuk za obrazem začíná opožďovat. Ke konci pořadu je to i pár vteřin.
    Nemáte představu čím by to mohlo být? Nebo aspoň nasměrovat, kam se podívat, co zkontrolovat?
    Nedělá to u všech pořadů, ale asi tak u třetiny.
    K nahrávání používám DVBDream (umí nahrávat více kanálů naráz, pokud jsou v jednom bloku).
    PC je dost rychlé. (Phenom II 955 @3.5GHz + 4GB RAM)
    Tuner: Hauppauge HVR3000.
    Díky za všechny nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nazdar, především uveď, jestli mluvíš o SD nebo HD streamech... Pro začátek. Jestli SD, tak já si všechny streamy z TS nejprve konvertuji na Program Stream a teprve pak s tím pracuji (Womble)

    P.S. Druhá otázka je, proč to (zprzněné z broadcastu) dál prznit rekompresí, ale to je na dlouho...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 30-10-2010 v 15:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    53

    Je to SD, normálně z DVB-T televize. Womble MPEG VCR používám na ořezání reklamy. A kompresuju to z MPEG2 do XviD nebo H264 kvůli úspoře místa. 1200kbit/s se mi zdá jako dobrá kvalita (rozdíl nevidím ani na 50" plazmě, spíš se mi to zdá lepší) a ušetřím asi 2/3 místa.
    PS napadlo mě, že může při kompresi být nastaven jiný frame rate pro video než byl originální. Teď zkouším jestli by šlo nějak porýpat abych se trefil na původní frame rate. Dříve mi to nědělalo, ale to jsem nahrával ve WinTV (orig program ke kartě do hauppauge).
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 30-10-2010 v 19:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Je to SD, normálně z DVB-T televize. Womble MPEG VCR používám na ořezání reklamy. A kompresuju to z MPEG2 do XviD nebo H264 kvůli úspoře místa. 1200kbit/s se mi zdá jako dobrá kvalita (rozdíl nevidím ani na 50" plazmě, spíš se mi to zdá lepší) a ušetřím asi 2/3 místa.
    PS napadlo mě, že může při kompresi být nastaven jiný frame rate pro video než byl originální. Teď zkouším jestli by šlo nějak porýpat abych se trefil na původní frame rate. Dříve mi to nědělalo, ale to jsem nahrával ve WinTV (orig program ke kartě do hauppauge).
    No to je žalostně malý bitrate - když jsem kdysi Xvidy zkoušel, tak jsem nikdy nešel pod 3000 a i ty Mpegy2 z TS raději transkoduji na hodnoty profilu MP@ML 6000/6500/1500 (nominal, max, min) prokládaně UFF, 25 fps v Canopusím Procoderu. Mno ale zpět k původní otázce - přeuložením ve Womble MVW dochází k synchronizaci audiopaketů, takže jestli jsou v TS dropy, jakože u některých vysílačů 100% jsou, tak pak musí audio sedět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    53

    Právě že program stream ostříhaný o reklamy ve womble VCR (mpeg2) hraje dobře. Ale až to převedení to rozhodí. A to ještě jen u některých videí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Právě že program stream ostříhaný o reklamy ve womble VCR (mpeg2) hraje dobře. Ale až to převedení to rozhodí. A to ještě jen u některých videí.
    No měl by jsi se podívat po verzi Mpeg Video Wizard, ne VCR... Kdyžtak pískni přes SZ. Když to dělá jen u některých, tak pro tu srandu vynech jednou AutoGK a zkus to problematické do Xvidu prohnat starým dobrým Vidomi na 2 průchody.

    Edito P.S. A jelikož přemýšlím o tah dopředu, tak by také stálo za to se podívat na Time Stamp GOPů (vynulovat a přečíslovat), odstranit Sequence End Codes a dát do hlavičky reálnou hodnotu Bitrate (bývá tam obvykle nesmyslných 15000) - vše uděláš po demuxu v M2V streamu pomocí prográmku ReStream (free).
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 31-10-2010 v 08:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No měl by jsi se podívat po verzi Mpeg Video Wizard, ne VCR... Kdyžtak pískni přes SZ. Když to dělá jen u některých, tak pro tu srandu vynech jednou AutoGK a zkus to problematické do Xvidu prohnat starým dobrým Vidomi na 2 průchody.

    Edito P.S. A jelikož přemýšlím o tah dopředu, tak by také stálo za to se podívat na Time Stamp GOPů (vynulovat a přečíslovat), odstranit Sequence End Codes a dát do hlavičky reálnou hodnotu Bitrate (bývá tam obvykle nesmyslných 15000) - vše uděláš po demuxu v M2V streamu pomocí prográmku ReStream (free).
    Díky, zkusím tohle všechno, ale bude mi to asi déle trvat. S výsledkem se ozvu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Díky, zkusím tohle všechno, ale bude mi to asi déle trvat. S výsledkem se ozvu.
    No to určitě. Vidomi pracuje rychlostí cca 0,15 až 0,25 RT v závislosti na CPU, takže se připrav na to mít tu mašinu spuštěnou chvilku přes noc a den...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    152

    moznost demuxu na samostane streamy, samostatna komprese rozjede synchro taky? / tj. bez strihu, strih az na vysledne komprimovane video, vim, ze to ma sve mouchy... /
    kdysi, moc davno, jsem mel podobny problem s MPEG-2 zachycenou pres PowerVCR do vice souboru, demux pomohl....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Video s HW kompresí
    Od stig.helmer v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 08:03
  2. Samsung HT-TX35, zpožďování SPDIF za obrazem
    Od boban1108 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 03:44
  3. Problém s kompresí zvuku
    Od Lubik v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-02-2006, 21:05
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-01-2006, 01:51
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2005, 19:25