Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: mpeg-2 z Vegas Architect Pro recompres zvuk ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    59

    v jaké formátu renderovat z Vegas aby to pak Architect nepredelával? z Vegas jsem dal template DVD architect stream a Architect pak předěláva audio

    nemá být u render videa z Vegas do mpeg-2 field order - upper ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: audio arch.jpg 
Zobrazení: 207 
Velikost: 115.4 KB 
ID: 7467   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: audio vegas.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 97.7 KB 
ID: 7468   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: video vegas.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 118.8 KB 
ID: 7469  
    Naposledy upraveno uživatelem Dennis: 21-10-2010 v 17:52 Důvod: uprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    sprav samostatne video (m2v) .. to je ten preset pre dvd architekt .. a zvuk v druhom kroku rok ako AC3 .. Hosi v SONY su trosku kokoti .. Vegas generuje zvuk pre architekt vo formate MPEG AUDIO Layer 2 , co je v poriadku .. Ale DVD Architekt tento format nepodporuje , co neni v poriadku ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    59

    tak to jsou opravdu inženýři děkuji
    a ten mpeg-2 field order - upper ? to jim taky uniklo ? nebo má být lower jak mají nastaveno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    Citace Původně odesláno od Dennis Zobrazit příspěvek
    tak to jsou opravdu inženýři děkuji
    a ten mpeg-2 field order - upper ? to jim taky uniklo ? nebo má být lower jak mají nastaveno?
    Pokud je původní zdrojové video upper tak upper, když lower tak.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Akim Zobrazit příspěvek
    Pokud je původní zdrojové video upper tak upper, když lower tak.....
    ...tak taky Upper Field First. Tedy pokud nechceš na TV očekávající UFF vidět zubatice na hranách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...tak taky Upper Field First. Tedy pokud nechceš na TV očekávající UFF vidět zubatice na hranách.
    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Nazdar páni,
    nechcem zakladať novú tému, lebo môj problém je v podstate ten istý ako sa tu píše akurát ja robím zvuk 5.1 pre HD video.

    DVD Architect stále chce recompresovať zvuk či už ho dám v AC-3 stereo alebo AC-3 5.1
    A preto ak viete tak poradte v akom formáte to mám dať aby to už nerobil.

    Napálený bluray disk totižto po tomto procese hrá veľmi potichu a už neviem kde by mohol byť problém tak chcem eliminovať tento krok. Možno to stíšenie zvuku nespôsobuje Architect ale niečo iné takže ak vie niekto čím to je tak by som bol tiež rád.

    Project vo Vegase a projekt v Architecte mám nastavený rovnako a už som poskúšal aj kopec rôznych nastavení, ale stále je to o tom istom že bude recompresovať zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od pmasarik Zobrazit příspěvek
    Nazdar páni,
    nechcem zakladať novú tému, lebo môj problém je v podstate ten istý ako sa tu píše akurát ja robím zvuk 5.1 pre HD video.

    DVD Architect stále chce recompresovať zvuk či už ho dám v AC-3 stereo alebo AC-3 5.1
    A preto ak viete tak poradte v akom formáte to mám dať aby to už nerobil.

    Napálený bluray disk totižto po tomto procese hrá veľmi potichu a už neviem kde by mohol byť problém tak chcem eliminovať tento krok. Možno to stíšenie zvuku nespôsobuje Architect ale niečo iné takže ak vie niekto čím to je tak by som bol tiež rád.

    Project vo Vegase a projekt v Architecte mám nastavený rovnako a už som poskúšal aj kopec rôznych nastavení, ale stále je to o tom istom že bude recompresovať zvuk.
    No a vysvětlivku "onoho jevu" popsanou zde v postu #2 jsi četl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No a vysvětlivku "onoho jevu" popsanou zde v postu #2 jsi četl?
    Áno čítal a aj skúšal. Ak dám video + audio v kope, alebo video bez zvuku + AC-3 samostatné (stereo aj 5.1), stále to robí to isté
    Aký je rozdiel medzi tým AC-3 Studio a AC-3 Pro?
    Lebo to Pro mi nefunguje a tak to robím s tým Studio...

    Pomocou MediaInfo kontrolujem výsledok, malo by to byť všetko OK ale asi nieje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od pmasarik Zobrazit příspěvek
    Áno čítal a aj skúšal. Ak dám video + audio v kope, alebo video bez zvuku + AC-3 samostatné (stereo aj 5.1), stále to robí to isté
    Aký je rozdiel medzi tým AC-3 Studio a AC-3 Pro?
    Lebo to Pro mi nefunguje a tak to robím s tým Studio...

    Pomocou MediaInfo kontrolujem výsledok, malo by to byť všetko OK ale asi nieje.
    Já tedy s Vegasem nedělám, ale zásadně vždy dělám výstup pro mastering m2v (Mastering Quality) a wav, který si předtím samozřejmě zkontroluji v Auditionu, jaké má parametry. Neznám ty vaše výrazy AC3 Studio a AC3 Pro - jen enkoduji Dolby jinde nebo ve Scenaristu - ten "spolkne" na vstupu jak MP2 tak WAV a používá standardní Default nastavení pro filmy se základními parametry:

    Bit stream mode: Main audio service Complete Main
    a
    Dialog normalization: -27 dB
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Ak urobím zvuk vo wave tak DVD Architect ho nenačíta (píše mi že nepodporuje daný formát).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od pmasarik Zobrazit příspěvek
    Ak urobím zvuk vo wave tak DVD Architect ho nenačíta (píše mi že nepodporuje daný formát).
    No ale to je jeho chyba, že nenačítá nekomprimovaný PCMstream, který je mimochodem pro DVD-Video také podle specifikace povolený. A ty si ty výstupní parametry v tom krámu nastavuješ jak? Výrazivo "AC3 Pro" a "AC3 Studio" je absolutně nicneříkající. Jak ovlivňuješ ty sám tu hlasitost reprodukce?

    Spíše by jsi se měl s tím dotazem přesunout do sekce Audio - Mastering totiž předpokládá, že máš řádně připravené vstupy. Dům také nebudeš stavět ze špatně vypálených cihel...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Neviem prečo ho nechce načítať, inak ja robím BluRay nie DVD...
    V nápovede od DVD Architect o podporovaných súboroch som našiel že by to malo fungovať.
    Malo by to fungovať s AC-3 a PCM, ale nefunguje.

    Toto je popis mojeho súboru:

    Video
    ID : 4113 (0x1011)
    MenuID/String : 1 (0x1)
    Formát : AVC
    Formát/ : Advanced Video Codec
    Format_Profile : High@L4.0
    Format_Settings_CABAC/String : Ano
    Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
    CodecID : 27
    Duration/String : 5s 980ms
    Bit rate : 14,1 Mbps
    BitRate_Maximum/String : 16,0 Mbps
    Šířka : 1 920pixely
    Výška : 1 080pixely
    Poměr stran : 16:9
    Frame rate : 25,000 fps
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Interlaced
    ScanOrder/String : Top Field First
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.273
    StreamSize/String : 10,1 MiB (89%)

    Audio
    ID : 4352 (0x1100)
    MenuID/String : 1 (0x1)
    Formát : AC-3
    Formát/ : Audio Coding 3
    Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
    CodecID : 129
    Duration/String : 5s 984ms
    Bit rate : 192 Kbps
    Kanál(y) : 2 kanály
    Channel positions : Front: L R
    Sampling rate : 48,0 KHz
    BitDepth/String : 16 bits
    Video delay : -40ms
    StreamSize/String : 140 KiB (1%)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No to je celkem jedno čo robíš, to audio je stejné. To co předvádíš, je jen informace o nějakém kratičkém vzorku, co jsi spáchal, ale rozhodující je:
    A) Z čeho, v jakém to bylo tvaru?
    B) Jak to hrálo předtím, než jsi na to sáhl?

    Parametry AC3 se uvádějí takto (tedy tu hlasitost už rovnou slyšíš při přehrávání):

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AC3_verify_file.jpg 
Zobrazení: 146 
Velikost: 56.9 KB 
ID: 19653

    A hlavně bych řekl, že jsi tady s tím dotazem naprosto mimo (OT). Přečti si nadpis - je tam napsáno mpeg2, to jistě není HD, že?! Ty nemáš stejný problem - ty si jen neumíš demultiplexovat to audio jinde a jinak, tak raději cestou "Vegas/Architekt", co?!
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 19-01-2011 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Nevedel som vyjadriť môj problém (nie som profík) a toto vlákno som našiel a po prečítaní som s toho pochopil že mám rovnaký problém.

    Citujem: v jaké formátu renderovat z Vegas aby to pak Architect nepredelával? z Vegas jsem dal template DVD architect stream a Architect pak předěláva audio

    Ja mám zdroj z kamery a hrá to dobre... vo vegase to postrihám a vyrenderujem, výsledný súbor opäť hrá dobre, následne v DVD Architecte vytváram BluRay disk, vložené súbory v preview hrajú dobre, ale pred napálením ma DVD Architect upozorňuje že audio stopa nieje v podporovanom formáte a on ju recompresuje.

    Možno nieje chyba v tom že to recompresuje, ale po vložení média do prehrávača, zvuk ide totálne potichu a ostatné BR (od kamoša čo to robí v inom softe) mi hrajú dobre, tak tipujem že sa to pokazí pri tom recomprese.
    S tejto témy som pochopil že nemám robiť video spolu zo zvukom, lebo ten zvuk je v blbom formáte.
    Mám to robiť tak že si urobím video bez zvuku a zvuk si urobím samostatný a v Architekte to spojím, ale ani tento spôsob mi nefunguje a on to stále recompresuje.

    Ak som to nepochopil tak sa omlúvam, ale snáď nie som až taký debil
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD Architect a zvuk
    Od tomasle12 v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-01-2008, 18:39
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 18:31
  3. Zvuk v DVD architect
    Od rippp v sekci Mastering
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-06-2006, 10:25
  4. DVD architect zvuk u photoDVD
    Od killerGBU v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-06-2005, 00:31
  5. zhoršený zvuk v DVD Architect
    Od hoge v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-06-2005, 09:46