Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: TV + SAT + NET rozvod v novostavbě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Už pěkně dlouho si lámu hlavu s rozvodem TV a satelitu v domku a stále si nejsem jist jestli je moje úvaha správná. Tak prosím znalé o rady dokavaď to ještě můžu opravit.
    Chtěl bych aby signál po domě příliš neztrácel na kvalitě a pokud možno jsem do toho do budoucna nemusel moc zasahovat. Na boku domku bude anténa a parabola satelitu. Z antény povedu kabel někam k anténnímu rozbočovači a od něj kabely do jednotlivých místností (6 zásuvek) pro každou zásuvku jeden kabel i když jsou třeba po dvou vedle sebe? Nešlo by použít průběžnou ( jestli se tak jmenuje) zásuvku, nebo ta má velký útlum?
    Satelitní rozvod musím tahat přímo od paraboly pro každou zásuvku zvláštní kabel, takže 5 zásuvek 5 kabelů nebo to jde udělat i lepším způsobem? Navíc kam u té paraboly zapojím těch 5 kabelů že?
    To znamená koupit tak 100m anténního kabelu minimálně, nebude už to trochu problém?

    A rozvod internetu normálně od APčka přes switch do jednotlivých zásuvek. Apčko umístím v pracovně, ale půjde po tomto rozvodu nasdílet třeba klíče z karet od placených programů (jen moje úvaha, nevím jestli je to fakticky možné)?

    díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    na satelite musis mat lnbcko pre viac primacov .. napriklad 4 (quad) .. potom zoberies antenny rozbocovac .. 1na4 .. rozbocis antenu .. potom zlucovacom SAT-ANT spojis antenu a satelitny signal .. tieto zlucovace potrebujes 4 .. toto vsetko mozes mat niekde na povale , alebo kludne aj na streche pri parabole .. a dole ti pojde potom 6 kablov , do 6tich zasuviek .. v zasuvke uz je vnutri rozbocenie TV-SAT-RADIO ..

    na internet potrebujes UTP/FTP kabel , ktory zo vsetkych miest musi ist do jedneho bodu , kde bude switch .. ja mam osobne kotolnu na hornom poschodi , kde mam dovedene aj signali SAT/ANT aj pocitacovu siet a vsetko mam pospajane tam ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    A jak se řeší přepínání polarizace, když to jde přes ty slučovače, ty to propouští? A druhá věc, zásuvky se tedy dělají více typů, podle toho jestli tam vedu dva kabely nebo jen jeden? Nebo tam taky musím dát zase rozdělovač signálu?
    díky za pomoc

    edit: koukal jsem po e-shopech kde objednat kabely a tam kde budu brát repro kabel mají jen tyto, stačí to na ten rozvod? Ať to nemusím kupovat ve dvou shopech.
    link na ty kabely: http://www.elima.cz/obchod/index.php?cPath=352_633_634
    Naposledy upraveno uživatelem Jimm22: 13-10-2010 v 10:24 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    hej .. tie zlucovace to prepustia ..

    zasuvky su rozne .. ja mam legrand , kde je TV , SAT , RADIO .. a ide do toho jeden koax .. rozdelovac signalu uz je v tom ..

    http://www.elbau.sk/el-bau/eshop/17-...-R-SAT-koncova
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Jsem z toho janek jaký slučovače a odbočovače použít. Je toho spousta typů, můžeš být prosím trochu konkrétnější. Budu to kupovat třeba na www.omko.cz
    Třeba kabel stačí ten RG6U měřený 6,5mm za 7,- kč metr? (délka od antény k rozbočce 10m a pak k jednotlivým zásuvkám od 1 do 10m)
    A rozbočovač na TV jaký, záleží na útlumu so je u každého napsaný? (6 zásuvek)
    A slučovačů tedy bude tolik, kolik budu mít výstupů na konvertoru? Tzn. že se dělá pro 4, takže sat půjde max do čtyř místností?

    A teď mám u antény zesilovač a ve zdi trafo, to teda bude kde zapojené? Hádám ještě před tím rozdělením, aby se oddělilo těch 12v napájecích?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    rozbocovace nepotrebujes .. jeden koax ide do kazdej zasuvky a ta uz ma svoj rozbocovac ..

    ja mam konkretne taketo .. http://www.shop.mseslovakia.sk/produ...p7uj2b6cmmvma0 .. ale mozes dat ake chces .. zavisi ake zasuvky a vypinace pouzivas .. daj od toho vyrobcu ..

    vlastne potrebujes rozbocit tu antenu .. na 6 zasuviek .. a potom potrebujes zlucovace SAT + ANT .. tych podla toho , ake LNB mas , kolko ti ide dole kablov .. neviem ci chces vo vsetkych 6tich miestnotiach mas satelit .. uplne staci podla mna v 4och .. teda das Quad LNB na parabolu ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    JJ rozbočovač už je jasnej, takže to bude zapojené takto:
    Anténa - zesilovač - trafo od napaječe zesilovače - rozbočovač 6x - kde budu chtít tak slučovač se SAT 4x ( podle konvertora) - k zásuvkám kde se to zase rozdělí na TV a SAT
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    http://www.kelm.cz/cz/dodavka-a-mont...-a-dvbt-prijem
    http://www.digitalnitelevize-helm.cz...elitni-prijem/

    Neviem ako financne to je narocne ale ked chces viacej ako 4 zasuvky (to uz si skoro ako panelak) tak by mozno stalo za uvahu aj STA. Princip je v tom ze na kazdu poziciu (23.5 napr) potrebujes Quad LNB cim pokryjes 4 mozne kombinacie (Hi-Low,Horiz-Verti) a potom multiprepinac.

    http://www.emp-centauri.cz/products....ateg=14&id=253
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 27-10-2010 v 23:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jimm : presne tak , ako hovoris
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Hmm.... prave som nahodou nasiel toto... Ak to fuguje ( a ja neviem ako zatial ) tak to moze dost podstatne usetrit tahanie kablov (dier a podobne...)
    http://www.technisat.com/indexf80d.h...=detail&id=544
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kable su to najlacnejsie a najjednoduchsie riesenie ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ide skor o vrtanie a pristup... Postol som to len ako zaujimavost a moznu alternativu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo este som zabudol napisat , ze kable su aj najspolahlivejsie .. s roznymi krabickami je vacsia pravdepodobnost problemov .. ale samozrejme je to mozna alternativa , hlavne v pripade ak uz kable su , a dat nove je problem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Po přečtení spousty diskusí jsem zredukoval svoje požadavky a zároveň mi není jasné ještě pár věcí.
    Jaké kombinace družic je rozumné chytat na multifokus?
    Jde to zapojit jako Twin LNB a přepínač 2+2/2, pak sloučit s TV a kabelem k zásuvce? Nebo je lepší řešení, předpokládám že dvě družice budou pro chytání většiny českých programů stačit (sport, dokumenty). Jak (čím) rozdělit signál z antény na 6 zásuvek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jimm ; to zavisi od teba .. ak ti stacia SK-CZ , tak primarne staci 23jka .. pripadne pridat 19tku .. pripadne este thor , tam je par free veci sk-cz .. signal z terestrialnej anteny rozdelis rozdelovacom ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rozvod po bytě
    Od mj007 v sekci DVB-C
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 16-10-2012, 13:41
  2. rozvod/anténa dvb-t/vkv
    Od matyyy v sekci DVB-T
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 19:00
  3. domovní rozvod TV
    Od nordeck v sekci DVB-T
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 07:56
  4. jak na rozvod po dome?
    Od peedee v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 21:42
  5. Domaci rozvod
    Od marinak01 v sekci DVB-S
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-10-2008, 15:59