Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: "Minimální" konfigurace pro střih AVCHD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    Ahoj,
    Budu kupovat nové PC - představu mám cca 15tis za bednu - výběr ovlivní dvě věci a sice - střih AVCHD z Legrie HF 200 a občasné hraní (anno 1404 + Mafie 2 jediný novinky, jinak samé vykopávky)

    četl jsem tady o rozdílné vhodnosti karet pro hraní a pro práci s videem - vzhledem k občasnému hraní ale pro mě bude předpokládám vhodnější volit kartu herní.

    Vycházím ze sestavy za 15tis (bez OS) navržené zde -
    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1124021

    osazená je procesorem AMD Phenom II X4 955 Black Edition

    důvodem dotazu zde je hlavně procesor - tzn. jestli pro občasnou práci s AVCHD bude dostačovat procesor v cenové hladině kolem 3tis - klidně můžete napsat svoje tipy. jsem smířený s tím, že výsledný rendering bude trvat dýl - vzhledem k tomu, že točím jen občas a nepoužívám efekty, mi to nevadí - jde mi hlavně o cca plynulou práci při samotným výběru scén a pohybu po časové ose.

    Paměť počítám 4GB bude stačit s přehledem, disk přidám ještě druhý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Ono zalezi v cem budes taky strihat,nebo jak jsem pochopil v tvem pripade jen upravovat to video.Teoreticky by tahle sestava mohla stacit.Jen nevim to AMD.
    mrkni sem

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25147

    je tam podobna diskuse.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    to jsem opomenul - sony vegas - doteď nelegální verze PRO 9, ale vzhledem k tomu jednoduchýmu používání si asi koupím legální Movie studio platinum 10 - při stažení a platbě kartou z webu sony jsem koukal 95 dolarů - to je cca 1700,- jestli dobře počítám - zkoušel jsem si trial verzi a stačit mi bude. - jen teda nechápu, proč u AVCHD je maximální datový tok 16Mbps - moje legria má v režimu FXP 17Mbps a MXP 24Mbps - ale těch 16Mpbs je i u verze PRO - jen pokud bych zvolil export "blueray" tak můžu až 25Mbps
    jen u toho movie studia mám stejný problém jako tu někdo řešil - vytížení procesoru jen 40% a víc nic - u verze PRO 64bit to šlapalo bez problémů na plný výkon procesoru

    vyzkoušený to mám na NTB s i5 procesorem, win 7 64bit a 4GB RAM

    v procesorech se nevyznám - z týhle sestavy (cenové relace 15tis) budu vycházet, tzn. není finální

    edit - v podstatě jde hlavně o plynulou práci v programu při střihu scén, pohybu po časové ose - výsledná doba exportu už mě tolik netrápí vzhledem k četnosti použití
    Naposledy upraveno uživatelem Nemec79: 08-10-2010 v 12:07 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Pro prehrani videa by to mohlo stacit,jakmile ale do toho strihnes pridas nejaky prechod,titulek a podobne,pak se to muze sekat.Otazkou je,co myslis tim bez efektu.
    Pak si uvedom,ze tech 16Mb na DVD nedas,respektive das o neco maloizsis,ale jentak neprehrajes.Nevim,jak si s tim poradi sofistikovane prehravace,ale bezny DVD prehravac ti to neprehraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    podla mna bude stacit - ja teraz prave striham avchd dovolenku na staruckom core2quad 6600 2,4GHz, 2 giga ram a geforce 8800 gt. a to striham v avid media composer 5.0.3.2, co nie je nenarocna apolikacia...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    DVD nemám vůbec v plánu používat - přijde mi nelogický točit něco ve FULL HD a pak to degradovat kvalitou na DVD - od toho už jsem upustil - zatím si vystačím se zálohováním na disku a přehráváním na TV pomocí NTB a HDMI kabelu - pokud to teda takhle půjde.

    Bez efektu = natáčím pouze klipy, které doma ostřihnu a všechny je pak sesypu na časovou osu bez prolínání, přidám hudbu a exportuju - žádný titulky, dodatečný efekty, nic

    Ale zatím netočím nic dlouhýho - nejdelší věc těch 9minut - otázka je, jak se pc bude chovat, když videa třeba hodina

    Nejde mi o to nejlevnější co ještě AVCHD zvládne - spíš bych nerad utrácel za něco, co nevyužiju - tzn. mě zajímají hlavně zkušenosti lidí na slabších sestavách

    pohybovat se budu někde mezi sestavami za 10tis a oněch za 15tis
    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1124019 10tis
    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1124021 15tis - odkaz už jsem tady jednou dával
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    http://eugenia.queru.com/2010/10/08/...-vegas-pro-10/
    Zkousela to na DELL workstation, with a 2.4 Ghz Core 2 Quad, 6 GB of RAM, 64bit Vista, Quicktime 7.6.6.

    Tento blog je z dneska (8.rijen) a vysvetluje tam Vegas Pro 10 akceleraci, zajimave je, ze pouziva svuj nove napsany H.264 Sony AVC decoder “compoundplug.dll” , tedy Sony jde softwarovou cestou neco jako CoreAVC, ovsem ne CUDA ! Tedy ne HW akcelerace, cimz vlastne Sony paradoxne dela zrejme dobry krok, ponevadz to zlepsi strih i na notebookach, a jdou ve svem starem stylu, ze na jejich soft neni treba extra zelezo . Prestali se tedy spolehat na quicktime a MainConcept v tomto a konecne k tomu dostali jejich programatori prilezitost.

    Platinum 10, ma pry nejakou starsi verzi toho “compoundplug.dll” ,tedy akcelerace tam je, ale asi to neni vyladene do rychlosti verze Pro, i kdyz to je jen teorie, chce to vyzkouset.

    DSLR kamery a jejich MOV jsou pry ted na to vyladene, samozrejme i AVCHD , mp4, tedy znacne to ulehci playback a hlavne neproblemove nacteni techto videi. Samozrejme praxe ukaze jak az moc to je zrychlene
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 09-10-2010 v 02:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    aha, díky za info - teď jde o to, kdy bude movie studio ve verzi, která obsahuje základ ze sony vegas pro 10 - jestli jsem dobře pochopil, tak současný movie studio 10 vychází ze sony pro 9
    http://www.sonycreativesoftware.com/...udiope/compare
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    kdyby někdo pracoval s AVCHD full hd rozlišení v sony vegas s procesorem athlon II x4 (635-640) případně pentiem i3 530 budu rád za zkušenosti/reference - rozhoduju se mezi těmito dvěma procesory, pročetl jsem všechno co se dalo, ale není nad přímý zkušenosti majitelů. díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AVCHD disk - "třepotání obrazu" 50i na PS3
    Od shimpi v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-07-2011, 15:45
  2. Vegas 7d -"L" a "J" střih -
    Od Honza 57 v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 11:13
  3. Vegas 7d -"L" a "J" střih -
    Od Honza 57 v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 11:54
  4. Minimalni konfigurace PC
    Od Falcon v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 22:26
  5. Minimální konfigurace PC
    Od petr_v v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 15:18