Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: DVB-S HD PVR Skylink (200-300 €)

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Nazdar, rad by vas poziadal o radu pri vybere DVB-S prijimaca. Preliezol som temy co vyzerali suvisiace ale vyber mi to teda neulahcilo (skor naopak).

    Poziadavky (snazil som sa minimalizovat na to co skutocne vyuzijem):
    - 1x tuner
    - citacka Irdeto, pripadne CryptoWorks pre Skylink kartu, ktoru budem kupovat asi koncom oktobra
    - ak nebude citacka Irdeto tak este zrejme 1x CI slot pre jej pripadne doplnenie ak by to bolo neskor potrebne
    - zvladnuty zvyseny datovy tok Skylink
    - 1x vystup SCART - do sucasnej CRT TV
    - 1x vystup HDMI - zaciatkom buduceho roku do novej LCD/plazma TV
    - 1x opticky (pripadne Coax) dig. zvuk vystup - do AVR
    - PVR - nahravanie SD/HD, bud moznost instalacie interneho 3,5", pripadne 2,5" disku alebo potom cez USB 2.0 ale nech utiahne napajanim externy 2,5" disk bez vlastneho externeho napajania
    - volitelne Ethernet - nie je nutne, na ovladanie z PC, pripadne na FW update ale to pojde zrejme aj cez USB

    Strasne rad by som si zaobstaral kvalitny prijimac po stranke funkcnosti a kvality obrazu a zvuku. Nechcem aby to vedelo prehravat multimedia apod.

    Predstava o cene: optimalne do 200 €, max. 300 €
    Predstava o vyrobcovi: Vantage HD, Dreambox, Technisat

    Zatial som nakloneny ku:
    - Vantage HD 1100
    - TechniSat TechniBox SIR
    ale budem vdacny za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    TechniSat TechniBox SIR
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ten Technisat, alebo Vantage HD 6000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Dakujem za odpovede.

    Mam doplnujuce dotazky k tomu Technisatu.
    1. zvyseny datovy tok - nenasiel som, zeby na nom bol problem ale zas asi ho este nema prilis vela ludi ked je to novsi box, tu si ale trufam verit, ze to bude ok
    2. neviem sa dopracovat k informacii, ci utiahne externy USB 2,5" disk bez externeho napajania, ide mi totiz o to aby sa disk vypol ked vypnem sat. prijimac (preto som chcel povodne prijimac s internym diskom), mam zlu skusenost s analogovym HDD rekorderom, ktory mal akoze USB 2.0 port ale neutiahol takyto disk (nehovoriac o tom, ze rychlost bola ako USB 1.1) utiahol teda iba USB flash-ku

    ==
    edit: doplnujuce otazky ku Vantage HD6000:
    1. podla popisu ma 2 citacky ale ani jedna nema CryptoWorks ani Irdeto
    Je potrebne kupit Irdeto alebo CryptoWorks (pripadne combo) modul do CI slotu alebo je mozne nahrat modifikovany FW a tym umoznit citacke citat CryptoWorks Skylink kartu, predpokladam, ze Irdeto povolit asi tak lahko nepojde.
    V mojom predpoklade ma podporuje aj toto vlakno:
    http://forum.vantage.cz/viewtopic.php?f=10&t=192
    kde pisu aj o dotknuti zaruky pri instalacii mod. FW + o pomalsom prepinani a zahrievani...
    2. zvyseny datovy tok Skylink teda predpokladam, ze je ok
    3. ta ista otazka ako pre Technisat ohladne napajania USB 2,5" externeho disku
    Tu pisu vacsinou dobre skusenosti:
    http://forum.vantage.cz/viewtopic.php?f=10&t=75
    Len som si nie isty ci to plati aj pre model HD 6000.

    ==
    edit2:
    Este som narazil na jednu nejasnost ohladne nahravania, pre obidva prijimace. Na vyssie uvedenom linku ohladne HDD pre Vantage HD spominaju formatovanie disku na predpokladam exFAT, kde oproti FAT32 idu zapisat subory vacsie ako 4 GB. Predpokladam pre obidva pristroje, ze ak prijimace pouzivaju FAT32, ze nie je problem nahravat aj nahravky, ktore zaberu viac ako 4 GB s tym, ze to bude vo viacerych suboroch. Ci sa pouziva FAT32 a je tu problem limitu 4 GB na subor pre nahravku? Alebo je pouzivany iny filesystem, kde 4 GB nie je problem? Prosim o vyjasnenie.

    Kedze mam len dva modely na vyber tak som zacal okukavat obchod, kde to kupit. Mrkol som na davnejsie odporucane obchody (TN - Ansat, ZA - Tesa systems, KE - Aerial, BA - MIREC, NR - TV SAT Nitra) + na abcom.sk, 1cdc.sk s satelectronic.sk a nasiel som zatial takto:
    http://www.satelectronic.sk/obchod/a...c/307155.xhtml
    http://www.1cdc.sk/product_info.php?...oducts_id=1342
    Inde som bud nenasiel alebo bola vyssia cena.
    Naposledy upraveno uživatelem ace960: 07-10-2010 v 23:09 Důvod: doplnene otazky ku Vantage HD6000 + dalsie dotazy
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    Všeobecné odpovede k TechniSatu, pretože s týmto novým boxom nemám osobne skúsenosti:
    - nahrávanie
    pôvodne TechniSat používal svoj formát, takže keď si pripojil USB disk s FAT32 on si ho preformátoval. Tento nebol čiteľný v iných zariadeniach, takže transfer nahrávok sa dal robiť len keď disk bol pripojený do boxu a potom buď cez LAN do PC alebo copy na druhý USB disk s FAT32.
    cca od jari 2010 box HD8S je schopný nahrávať priamo na FAT32 disk a potom môžeš nahrávku SD alebo HD prehrať priamo v PC
    - USB HDD je potrebné mať do výkonu 500mA čo je špecifikácia USB portu. Obecne napr. WD disky do 320GB sa tam vojdu. Tieto vie TechniSat bez problémov obslúžiť priamo. Keď je vyššia spotreba, je potrebné externé napájanie. Inak to nikedy vezme a inokedy to ochrana proti preťaženiu nepustí, čo je normálne ale pre laika sa zdá, že to "blbne".
    - V prípade, že kopíruješ nahrávky väčšie ako 4GB TechniSat ich delí na rovnaké časti do súborov. Tj ak má 11GB, budeš mať 3 súbory každý 11/3 GB.
    Predpokladám, že nahrávanie bude rovnaké.
    - vysoký dátový tok u mňa nie je problém, ani nikto nereklamoval že by niečo bolo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Dakujem za informacie. Zatial sa naklam viac k tomu Technisatu (aj kvoli integrovanemu Irdeto) aj ked ma trochu zaskocila informacia http://www.satcentrum.com/forum/?p=show&code=20440. Ale nejak sa mi tomu, nechce verit.

    Inak, ten disk co mi nesiel v analog. HDD rec. bol prave WD 250 GB a inak kadekde slapal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na adresu každé značky najdeš negativní názory, podle toho by sis pak nekoupil nikdy nic. A že se dneska všechno dělá v Číně, Koreji, Taiwanu apod. je bohužel skutečnost, takže ani toto není už zásadní věc při rozhodování.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Na adresu každé značky najdeš negativní názory, podle toho by sis pak nekoupil nikdy nic. A že se dneska všechno dělá v Číně, Koreji, Taiwanu apod. je bohužel skutečnost, takže ani toto není už zásadní věc při rozhodování.
    To je sice pravda ale tento novy maly Technisat posobi fakt divne.
    Predajca 1cdc.sk mi odporucil najprv Vantage VT-1 HD alebo Topfield SRP-2100 500 GB HD ale ked som mu zdoraznil moje poziadavky typu malo ale kvalitne tak odporuca Ferguson Ariva 200 HD. Lenze na tu Arivu tu vidim dost malickosti co treba riesit. Predajca predava Technisat ale SIR este nema, ked som sa nan opytal tak mi odpisal, ze Technisat nema pre nas dobru SW podporu (EPG apod.). Tak uz som z toho fakt debil, ze co vybrat.

    Mam 100 chuti sa na to "to" ale tym ten Skylink zial nerozbeham. Pod vplyvom vsetkych informacii sa teraz rozhodujem skor medzi Vantage 6000 HD a Ferguson Ariva 200 HD + este mi uzivatel z toho fora odporucil pozriet Topfield SBI 2050 tak idem nan mrknut ockom.

    Kludne sa do mna pustite, ze naco ziadam radu, ked mi odporucite Technisat Technibox SIR a ja potom kluckujem ale nemam z neho "dobry pocit" aj keby som rad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Každý prodejce ti doporučí jenom to, na čem nejvíc vyvaří, příp. co se mu válí na skladě a nejde na odbyt. A Topfield nebo Ariva rozhodně nepatří mezi žádnou špičku, takže tam může opravdu rozhodovat akorát ta cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    To je sice pravda ale tento novy maly Technisat posobi fakt divne.
    Predajca predava Technisat ale SIR este nema, ked som sa nan opytal tak mi odpisal, ze Technisat nema pre nas dobru SW podporu (EPG apod.). Tak uz som z toho fakt debil, ze co vybrat.
    ad TechniSat: Úplne všetko by som bol ochotný uveriť, aj ten link čo tu bol ako sa jeden box za druhým rozsypával. Jediné čo neverím tomu predajcovi sú práve jeho stupídne argumenty -> nemá dobrú SW podporu, EPG a pod. :
    1/ V TechniSate je EPG jedno z najlepších, čeština a slovenčina nikdy nerobila problémy. Ako jeden z mála boxov sťahuje EPG v noci, u vybraných modelov má rozšírený systém EPG+ pre ktorý robí redakciu vlastnými ľuďmi
    2/ SW podpora je malá z pohľadu predavača. Je fakt, že neexistujú fóra, kde je hromada vylepšení pre TechniSat, rôzne non-ofiko FW každý druhý deň. TechniSat ich proste nepotrebuje, pretože FW je funkčný a robí to čo je v manuále.

    Neverím tomu, že keď to takto beží u Digicorderu, HD8S a HD8+ je tomu inak u SIRu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Tak Topfield SBI-2050 ide z kola von. Ako nevyzera uplne zle ale veci ako mierny zapach pri pouzivani apod. ma odradzuju. Info som cerpal zatial odtialto: https://www.tvfreak.cz/recenze-topfi...na-irdeto/3563
    Co ma trochu este zarazilo, ze standardne je nahraty zaznam ulozeny kodovany. Nehrozi, ze neskor zaznam neprehram? Niekedy mi nahravka dost dlho kvasi na disku kym si ju prehram, ked som na dovolenke a potom pozriem najprv novsie veci, co ma viac zaujimaju. Myslel som si, ze tento problem kodovanej nahravky je iba vtedy ked pozeram aj nahravam kodovany program (pozerany sa dekoduje, nahravany sa uklada kodovany). Takisto som pocul aj o funkcnosti, kde prijimac dekoduje kazdu noc kodovane nahravky ale tu to treba robit manualne pre kazdu nahravku.

    Takze sa vraciam ku favoritom:
    Technisat Technibox SIR
    Vantage 6000 HD

    Skor ale teraz zvazujem ci je mudre tlacit sa do prijimaca s Irdeto, lebo mam pocit, ze prijimacov z vstavanou citackou je zatial malo, mozu tam byt uvodne muchy atd.
    Na druhej strane Cryptoworks je v prijimacoch zabehany. Sice konci jeho podpora tusim koncom roku 2012 ale predpokladam, ze dalsich par rokov pobezi dalej lebo kopec ludi ma lacne prijimace s Cryptoworks citackou bez CI slotu na Irdeto modul.
    Skusim pozriet nejake recenzie pre tych dvoch co mam zatial vo vybere a pozriem este aj ostatne modely...

    Dagy2: to co popisujes prave ocakavam, takze vdaka tvojej rade ostava Technisat SIR vo vybere, len som teraz mierne zapochyboval o Irdeto...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    Tak Topfield SBI-2050 ide z kola von. Ako nevyzera uplne zle ale veci ako mierny zapach pri pouzivani apod. ma odradzuju. Info som cerpal zatial odtialto: https://www.tvfreak.cz/recenze-topfi...na-irdeto/3563
    Co ma trochu este zarazilo, ze standardne je nahraty zaznam ulozeny kodovany. Nehrozi, ze neskor zaznam neprehram? Niekedy mi nahravka dost dlho kvasi na disku kym si ju prehram, ked som na dovolenke a potom pozriem najprv novsie veci, co ma viac zaujimaju. Myslel som si, ze tento problem kodovanej nahravky je iba vtedy ked pozeram aj nahravam kodovany program (pozerany sa dekoduje, nahravany sa uklada kodovany). Takisto som pocul aj o funkcnosti, kde prijimac dekoduje kazdu noc kodovane nahravky ale tu to treba robit manualne pre kazdu nahravku.

    Takze sa vraciam ku favoritom:
    Technisat Technibox SIR
    Vantage 6000 HD

    Skor ale teraz zvazujem ci je mudre tlacit sa do prijimaca s Irdeto, lebo mam pocit, ze prijimacov z vstavanou citackou je zatial malo, mozu tam byt uvodne muchy atd.
    Na druhej strane Cryptoworks je v prijimacoch zabehany. Sice konci jeho podpora tusim koncom roku 2012 ale predpokladam, ze dalsich par rokov pobezi dalej lebo kopec ludi ma lacne prijimace s Cryptoworks citackou bez CI slotu na Irdeto modul.
    Skusim pozriet nejake recenzie pre tych dvoch co mam zatial vo vybere a pozriem este aj ostatne modely...

    Dagy2: to co popisujes prave ocakavam, takze vdaka tvojej rade ostava Technisat SIR vo vybere, len som teraz mierne zapochyboval o Irdeto...
    Ad Topfield: u mňa tento tiež kedysi vypadol v prvom kole pretože kodovane nahravky sa už nedali po nejakom čase dekodovať (pri zmene kľúčov na karte). Preto domáci kutilovia vyvinuli úpravu FW tak, že sa spúšťa dekodovanie automaticky v noci. Hm....

    Ad TechniSat: zdá sa, že so SIRom má skúsenosti len Pitomec. Ja by som asi tiež oželel Irdeto a vsadil na odskúšanú kvalitu -> TechniSat DIGIT HD8S + CI modul TechniCrypt. Keď raz CRW nebude vymeníš CI modul za Irdeto. Navyše máš 2xCI slot (napr pre UPC + SkyLink alebo CSlink).
    Vidím, že tento prijímač sa dá kúpiť za 250E takže je presne v tvojej relácii. Nepočul som, že by niekto bol z neho sklamaný -> vynikajúce EPG, teletext vlastný aj funkčný teletext v TV !, bezchybné a spoľahlivé nahrávanie, úpravy a strih, vynikajúci obraz, bezproblémový LAN, TechniLink = spolupráca cez HDMI (odskúšal nový majiteľ, ktorý sa rozhodol riešiť DVB-S2 problém u Panasonicu rýchlo), nahrávanie na USB HDD alebo SD kartu, 3 roky záruka výrobcu, len oficiálny FW z oficiálnej stránky, ISIPRO - download vysielačov cez OTA pre 19.2E a 13E a mnoho ďalších dobrých funkcií.
    Alebo ak by si túžil po HD+ a nemeckej HD karte je dobrou alternatívou TechniSat DIGIT HD8+
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 12-10-2010 v 23:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Pro ace960
    Chtěl jsem ti poslat soukromou zprávu (byla by jistě zajímavá), ale máš nastaveno, že si nepřeješ soukr. zprávy dostávat. Takže se ozvi třeba na Skype, prodebatujeme to, bude to i rychlejší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    392

    Dagy2: Dakujem za info. Pozriem ten TechniSat DIGIT HD8S.

    losos: Akurat vcera som si nastavoval aby mi chodili notifikacie o sukromnych spravach a nechtiac som si nastavil prijimanie sprav iba od moderatorov a kontaktov. Uz som si to opravil. Budem vdacny za rady. Pripadne sa ozvem na skype vecer ked pridem domov lebo v praci nemozem mat skype.

    ==
    edit:
    TechniSat DIGIT HD8S - pozrel som ho a vyzera velmi dobre. Nasiel som ho napr. tu: http://www.1cdc.sk/product_info.php?...oducts_id=1416, snad to nie je iny model tym, ze je este X na konci.

    Takze momentalne mam v uzsom vybere
    - Technisat Technibox SIR
    - TechniSat DIGIT HD8S
    - Vantage HD 6000
    - Vantage HD 1100
    (nieco vypada a vracia sa, ako na hojdacke)

    Oslovil som aj jedneho predajcu, kde som zatial nasiel ten SIR a v skratke odpovedali, ze pristroj je ok, kvalitny vystup, bezproblemova funkcnost, jednoduche ovladanie. Ponukli mi moznost odskusat ho s moznostou vratenia ak by nevyhovoval takze som mu teraz dost nakloneny.
    Naposledy upraveno uživatelem ace960: 13-10-2010 v 14:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    Dagy2: Dakujem za info. Pozriem ten TechniSat DIGIT HD8S.

    losos: Akurat vcera som si nastavoval aby mi chodili notifikacie o sukromnych spravach a nechtiac som si nastavil prijimanie sprav iba od moderatorov a kontaktov. Uz som si to opravil. Budem vdacny za rady. Pripadne sa ozvem na skype vecer ked pridem domov lebo v praci nemozem mat skype.

    ==
    edit:
    TechniSat DIGIT HD8S - pozrel som ho a vyzera velmi dobre. Nasiel som ho napr. tu: http://www.1cdc.sk/product_info.php?...oducts_id=1416, snad to nie je iny model tym, ze je este X na konci.

    Takze momentalne mam v uzsom vybere
    - Technisat Technibox SIR
    - TechniSat DIGIT HD8S
    - Vantage HD 6000
    - Vantage HD 1100
    (nieco vypada a vracia sa, ako na hojdacke)

    Oslovil som aj jedneho predajcu, kde som zatial nasiel ten SIR a v skratke odpovedali, ze pristroj je ok, kvalitny vystup, bezproblemova funkcnost, jednoduche ovladanie. Ponukli mi moznost odskusat ho s moznostou vratenia ak by nevyhovoval takze som mu teraz dost nakloneny.
    HD8S -> je "originál" verzia určená pre nemecky hovoriace krajiny
    HD8SX -> je exportná verzia pre zvyšok Európy. Zo začiatku tu bol rozdiel (napr. chýbajúce ISIPRO, nahrávanie na FAT32) ale postupne to TechniSat dotiahol tak sa zdá že sú prakticky totožné.

    u Digicorderu "bez X" a "X" rozdiel zostal (napr. WiFi LAN a pod).

    Určite by som využil možnosť zapožičania a skúsil ako funguje SIR.
    Čo do výbavy je ale HD8S asi vyššie. ešte lepšie je na tom HD8+ s HD+ nemeckou kartou na rok zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVB-S stb na Skylink a ORF
    Od Eman v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2012, 08:09
  2. Skylink
    Od 666dia v sekci DVB-S
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 02-12-2011, 20:31
  3. Skylink - problem
    Od Interista v sekci DVB-S
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 02-06-2011, 22:24
  4. Skylink registrace
    Od Bengi v sekci DVB-S
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 11:23