Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: TV 46-50 palců na hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    14

    Zdravím. Chci pořídit nějaké pořádné zobrazovadlo na hraní her jak z PC, tak i z PS3. Finanční limit je 35 000,- a úhlopříčka od 46 do 50 palců. Dost se mi líbí plasma panasonic p50g20e, ale pořád nevím, jestli jít radši do plasmy nebo do LED LCD. Jsem vyznavač převážně závodních titulů a u plasmy se trochu bojím vypálení budíků a palubních přístrojů, které jsou během závodu pořád na stejném místě. Děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    to mas jednoduchý jestli se ti obcas stane ze u toho usnes a rano se vzbudis "poslintanej" v kresle jako ja tak jdi do led nebo lcd/co nejnizsi odezva podminkou/zde bych mohl doporucit lg 55le5300 -mam na ni nahrano cca 1500hodin a zatim bez problemu.pokud se ti ovsem toto nestava tak jdi do plazmy a vypalovani budiku bych se nebal ,duvod je ze zadna led ,lcd asi plazme s odezvou konkurovat nemuze,navic je ve stejne uhlopricce levnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    841

    co se týče odezvy TV ať už 0.001ms nebo 5ms tak rozdíl vůbec nepoznáte .Taky hraju nejen závodní hry a měl jsem možnost to otestit na více TV a odezva ve skutečnosti tam nehraje roli protože oko rozdíl nepobere ,to už by opravdu musela být shit TV pár roků stará.
    Jinak na hry se obecně doporučuje LCD TV nebo i Ledka.
    Spíš aby stíhala grafická karta a posílala kvalitní obraz do TV s dobrým počtem snímků za sekundu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    co se týče odezvy TV ať už 0.001ms nebo 5ms tak rozdíl vůbec nepoznáte .
    Ibaze nove LCD panely nemaju ani 0.001 ani 5ms, ale skor nasobky posledneho cisla. Ale tu uz vravime o input lagu, nie o samotnej odozve panelu.

    to už by opravdu musela být shit TV pár roků stará.
    Prave naopak. Starsie TV mali nizsie input lagy ako terajsie. Pri mnohych novych TV nie je problem dostat sa s input lagom cez 100ms! (nastastie existuje GAME MODE, kde sa to da znizit na akceptovatelnu hodnotu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    841

    Tak ten efekt takzvaný imputlag vzniká kde? a za jakých okolností?
    zatím jsem se s tímto efektem nesetkal , to co dodává do TV grafika která je výkoná tak na TV nijak nepoznám tedy může za to grafická karta nebo televize?
    Stále nechápu co je omezení pro tok dat? imputlag bych chápal jako problém s rychlostí dodání obrázků grafické karty do TV ale pokud máme výkonou grafiku tak je v podstatě jedno jakou TV máme tam data tečou rychleji než je potřeba.

    ps: TV zobrazuje signál stejnou rychlostí z jakéhokoliv zdroje takže nechápu .....,rozdíl je pouze v tom pokud dodaný signál má míň obrázků za sekundu než je TV schopna vykreslit jako plynulý obraz
    TV nemá problém spracovat signál z PC jako ze satelitu nebo kabelovky teda nikdy jsem rozdíl neviděl a 100ms je už velmi vysoká hodnota v praxi velmi rušivý element -tak je divné že jsem to ještě u žádné TV neviděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    14

    a co tahle:SAMSUNG PS50C7000 3D. Je 3D a za super peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od LuweR Zobrazit příspěvek
    a co tahle:SAMSUNG PS50C7000 3D. Je 3D a za super peníze.
    ...taky o ní uvažuju, vzhledem k výbavě a ceně...dnes už hlavně říkají, že vypalování by nemělo být problémem a stát se může pouze při dlouhodobém používání statického obrazu...když by to byl takový problém, tak proč by do tv dávali net (tam je statický obraz), kde bude zrovna hrozit vypalování...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    imputlag je obecne problem pouze u her kde je protivnikem clovek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    459

    Citace Původně odesláno od mdeejay Zobrazit příspěvek
    ...taky o ní uvažuju, vzhledem k výbavě a ceně...dnes už hlavně říkají, že vypalování by nemělo být problémem a stát se může pouze při dlouhodobém používání statického obrazu...když by to byl takový problém, tak proč by do tv dávali net (tam je statický obraz), kde bude zrovna hrozit vypalování...
    U plazem není a parvděpodobně ani nikdy nebude zcela vyřešen problém krátkodobého vypálení obrazu (s důrazem na slovo "krátkodobý").
    Ovšem jak bude vypadat TV po cca 2-3 letech je ve hvězdách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od psv1 Zobrazit příspěvek
    U plazem není a parvděpodobně ani nikdy nebude zcela vyřešen problém krátkodobého vypálení obrazu (s důrazem na slovo "krátkodobý").
    Ovšem jak bude vypadat TV po cca 2-3 letech je ve hvězdách.
    ...ale hlásají opak, že už žádné vypalování nehrozí a jak jsem psal, proč tedy do plazem dávají net, kdy je jasné, že tam statický obraz bude a hrozilo by to ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od jarod72pm Zobrazit příspěvek
    Tak ten efekt takzvaný imputlag vzniká kde? a za jakých okolností?
    zatím jsem se s tímto efektem nesetkal , to co dodává do TV grafika která je výkoná tak na TV nijak nepoznám tedy může za to grafická karta nebo televize?
    Stále nechápu co je omezení pro tok dat? imputlag bych chápal jako problém s rychlostí dodání obrázků grafické karty do TV ale pokud máme výkonou grafiku tak je v podstatě jedno jakou TV máme tam data tečou rychleji než je potřeba.

    ps: TV zobrazuje signál stejnou rychlostí z jakéhokoliv zdroje takže nechápu .....,rozdíl je pouze v tom pokud dodaný signál má míň obrázků za sekundu než je TV schopna vykreslit jako plynulý obraz
    TV nemá problém spracovat signál z PC jako ze satelitu nebo kabelovky teda nikdy jsem rozdíl neviděl a 100ms je už velmi vysoká hodnota v praxi velmi rušivý element -tak je divné že jsem to ještě u žádné TV neviděl.
    je to uplne inac:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag


    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    459

    Citace Původně odesláno od mdeejay Zobrazit příspěvek
    ...ale hlásají opak, že už žádné vypalování nehrozí a jak jsem psal, proč tedy do plazem dávají net, kdy je jasné, že tam statický obraz bude a hrozilo by to ?
    Internet a ostatní hovadiny cpou do plazem proto, jelikož obrazově už s tím nehnou, ale potřebují je stále prodávat a samozřejmě potřebují těch 5-6 modelových řad nějak odlišit = výbavou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od psv1 Zobrazit příspěvek
    Internet a ostatní hovadiny cpou do plazem proto, jelikož obrazově už s tím nehnou, ale potřebují je stále prodávat a samozřejmě potřebují těch 5-6 modelových řad nějak odlišit = výbavou.
    ...to mi je jasný, ale jestli by teda plazma jako taková byla náchylná k nějakému vypalování obrazu, nebo paměťového efektu a výrobce by si byl toho vědom, tak tam ten net nikdy nedá, protože by jim to lidi za chvíli hodili na hlavu, kdyby po měsíci používání tv a častém brouzdání po netu zjistili, že vyhodili např. 30tis z okna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    459

    Citace Původně odesláno od mdeejay Zobrazit příspěvek
    ...to mi je jasný, ale jestli by teda plazma jako taková byla náchylná k nějakému vypalování obrazu, nebo paměťového efektu a výrobce by si byl toho vědom, tak tam ten net nikdy nedá, protože by jim to lidi za chvíli hodili na hlavu, kdyby po měsíci používání tv a častém brouzdání po netu zjistili, že vyhodili např. 30tis z okna...
    Prostě to tak je. VGA vstup měli plazmy už před x lety a to na tom panely byly mnohem hůř.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele deAngello
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od mdeejay Zobrazit příspěvek
    ...jestli by teda plazma jako taková byla náchylná k nějakému vypalování obrazu, nebo paměťového efektu a výrobce by si byl toho vědom, tak tam ten net nikdy nedá, protože by jim to lidi za chvíli hodili na hlavu...
    až moc dobře si toho jsou vědomi a před nějakým "házením na hlavu" jsou taky ale naprosto v klidu,
    neboť v každém manuálu ať už staré nebo nejnovější letošní plasmy je více či méně podobné VAROVÁNÍ
    ...jestli to někdo respektuje či ne jeho problém a jedno zda stála dřív 300k nebo dnes 30k

    [COLOR=#ff4400][/COLOR]
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Nejlevnějších 32 palců
    Od slawei v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2010, 20:22
  2. 37 nebo 40 palců?
    Od Phill18 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-11-2008, 15:15
  3. +- 19-22 palců do kuchyně - LCD
    Od ostravak v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 13:29
  4. Výběr TV 32 a 37 palců
    Od jindrab v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-08-2008, 18:09