Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Pinnacle PCTV Pro - problem se zvukem

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Zdravím...

    Potřeboval bych poradit ohledně Pinnacle PCTV Pro.


    Mám níže uvedené problémy, přičemž mě nejvíce trápí ten první.
    **a) při přepnutí z kanálu v normě DK (ČT1) na kanál s normou BG (STV1) slyším jen šum.
    ****Řešení je provést restart PCTV Vision.
    ****Směry BG->DK, DK->DK, BG->BG fungují bez problémů.
    ****BTW: v nastavení pro BG mám PAL, protože v nabídce norem "PAL BG" není... Je to v pořádku?
    ****Na předchozí desce ASUS (chipset 915) jsem tento problém, na rozdíl od níže uvedených, neměl.

    **b) nefunguje ovládaní zvuku i když mám sluchátka připojená přímo ke kartě.
    ****Chyba se projevuje jak pod WinXP SP1, tak i pod SP2.

    **c) v po přepnutí na mód rádio a poté zpět místo videa vidím jen černou plochu.
    ****Chyba se projevuje jen pod WinXP SP2. V SP1 je to v pořádku.


    Mám PCTV verzi 5.9, Build 168, Country code 420.


    HW:
    **P4 @ 3,2 GHz,
    **Intel 915PBL,
    **1GB RAM DDR 2,
    **WinXP Proffesional EN
    NVidia GeForce 6600 na PCI Express

    Verzi BIOSu i driverů pro desku mám poslední.


    Nepomohla by náhrada PCTV Vision za Chris TV?

    Existuje vůbec nějaká bezproblémová karta??? Do čeho případně jít?


    Díky za případné odpovědi.


    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To je bug pod W-XP, s W2K to jede spolehlivě a automaticky (přepínání norem)... Koukni se k Pi do fora, už to tam řešili a vyřešili několikrát.
    Jako alternativní SW zkus ATV2000.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Díky za odpověď...

    ATV2000 zkusím, díky za tip...

    Včera jsem ještě zkoušel ChrisTV a s DK/BG normou nejsou potíže. Takže se mi vyřešil ten největší problém.

    Hloupé ale je, že zvuk v ChrisTV je trochu přebuzený a netuším, kde to nastavit. Nastavení jsem prolézal asi dvě hodiny Další věc, na kterou v ChrisTV nemůžu přijít, kde nastavit obdobu "2 fields deinterlaced" z PCTV Vision.

    Jinak... prolezl jsem forum na pinnaclesys.com a nenašel jsem, že by někdo vyřešil ovládání hlasitosti PCTV Pro pod WinXP SP2...

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ChrisTV neznám. To s tím zvukem s XP tam bylo párkrát, ale není to přímo jako téma, naposledy se na to myslím ptal někdo z Australie. Už si to přesně nepamatuji. Podívej se ještě do Wissensdatenbank (FAQ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Vypadá to, že můj problém s ovládáním zvuku PCTV Pro má příčinu v tom, že nové desky založene na chipsetu 915 a 925 jsou vybaveny novým audio standardem "HD-Audio", což je nástupce "AC-97".

    Více na http://www.exac.cz/support/pdf/hdaudio.pdf

    Uvedené řešení
    - Stáhněte si nejnovější ovladač pro vaše HD-Audio zařízení od výrobce vaší základní desky.

    - Ujistěte se, že Windows používají správný ovladač pro HD-Audio zařízení. Někdy je automaticky použit ovladač „Microsoft UAA Function for High Definition Audio“. Toto lze jednoduše zkontrolovat ve ve Správci zařízení, pokud zvolíte aktualizovat ovladač a NENECHÁTE Windows vyhledat ovladač. Zvolte výrobcův ovladač z nabídky která se objeví.

    Zkontrolujte zda je vybrán správný vstup pro „line-in“( pouze pro Pinnacle produkty které potřebují line-in, např.: PMC 100i/300i, Studio AV/DV, DC 10plus...

    Pokud jste zvolili „Line-in“ v PMC nebo Studiu, musíte ještě v nastavení karty definovat který vstup je „Line-in“.

    Toto je novinka, jelikož každý konektor muže být „line-in“
    - Ve Windows Audio mixeru zvolte možnosti pro záznam.
    - Zvolte Pokročilé nastavení, zde povolte možnost „monitoring“.

    Pokud jste udělali výše uvedené kroky, měl by fungovat 100i/300i se již nebude vypínat pokud spustíte TV moci zvolit v nastavení zvuku možnost „Wave“.

    ----

    Doma vyzkouším a dám vědět.

    ----

    K té třetí chybě...
    http://www.exac.cz/support/pctv.htm

    Q: Při přepínání aplikace Vision z módu Rádio do módu TV není vidět obraz.

    A: Problém je způsoben rozhraním DirectX 9a, 9b. Nedoporučujeme tedy instalaci této verze rozhraní DirectX. Pokud je již tato verze v PC nainstalována, nelze ji bohužel odinstalovat. Pro opětovné zobrazení obrazu je pak nutno aplikaci Vision vypnout a znova zapnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak teď názorně vidíš, PROČ používám dual-boot systém W98SE/NTkern a W2K, vše funguje s Betou DX9 (tj. DX8.0881b verze) a starými ovladači! Já ty Xpečka nechci ani za Boha, stačí že se s nimi musím trápit v práci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Tak jsem včera zkusil vyřešit ovládání zvuku podle předchozího návodu a bezúspěšně

    ATV2000 jsem zkusil a skončilo to chybou typu memory violation error.

    Status:
    - problémovou detekci normu zvuku vyřešil ChrisTV (btw: vůči PCTV Vison nebe a dudy),
    - stále mi nejde ovládat zvuk TV karty,
    - při přechodu z módu radia na tv, nadále není vidět obraz.


    M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Jak to vlastně máš připojeno ke zvukovce? Vnějškem nebo z Aux portu uvnitř?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Mám to připojené vnějškem do line-in. Na Aux port se ještě chystám.

    BTW: kam ten výstup vlastně připojit? Teď jsem se díval a ATAPI CD-ROM konektor na desce není. Jediné co mě napadá, tak jej připojit místo mic vstupu z front panelu... Seženu kablík, zkusím a dám vědět.



    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Tak jsem zkusil propojit audio vystup z tv karty a mic a ovladani zvuku take nefunguje. Tak nevim.

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nezbývá než vyzkoušet nějakou PCI zvukovku, kdybys byl v Praze, mohl bych ti jednu Crystalku 5.1 zapůjčit (stejnou, jakou používám já).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    to StD: díky moc za ochotu, ale asi ji nevyužiji Nejsem z Prahy.

    Jako poslední možnost vidím, že se zkusím ještě pobavit s podporou a pokud se mi to ani poté nepodaří rozjet, tak ji vrátím.

    Otázka je, do čeho jít

    Chci:
    - tv/radio tuner, možnost nastavit BG/DK normu pro každý kanál,
    - možnost používat sw třetích stran,
    - možnost záznamu,
    - teletext,
    - pokud by to umělo i DVB-T, bylo by to super.

    Hauppauge Win TV PVR350?


    M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No, u mne to všechny ty tvé "Chci" vyjma DVB-T plní. Jestli kombinovanou analog/digi, toť otázka. Zatím to má ještě spustu nevychytaných dětských nemocí (teď hovořím o Pi 300i a jeho SW). Jestli bude v tvé "konstelaci" Hauppauge chodit a máš možnost výměny, potom proč ne. Ovšem viděl jsem už mnoho nesmyslných reklamací... tak pozor!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele invit
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    No... pro mě je rozhodující, jestli karta funguje. Pokouším se ji rozchodit již několik dnů a bez výsledku.

    Zkoušel jsem:
    - čistá instalce XP, SP1 a SP2
    - nove drivery BIOSu, desky,
    - kontrola zapojení konektorů,
    - pokus připojit zvuk na AUX,
    - nastavování parametrů programů, mixer, driverů,
    - informace na foréch (exac, pinnaclesys),
    - zkoušení alternativních programů (ChrisTV, ATV2000),
    - rozhovor s "podporou",
    - ...

    Výsledek:
    ad a: řešeni -> ChrisTV, ale u něj nedokážu nastavit rozumně režim deinterlaced.
    Člověk z podpory mi řekl, že tento problém se občas u chipsetu 915 stáva.

    ad b: nepodařilo se. Jezdec "Line In" v mixeru dokáže sice ovládat hlasitost karty, ale jen v režimu output, nikoliv input. Pravděpodobně problém s novým audio standardem HD-audio.

    ad c: to mě až tak netrápí, problém je v SP2, resp. nové verze directX.


    Co se týká reklamace. S prodejcem jsem na této variantě domluvený.

    Problém je, že nevím, do čeho jít. Rozcházení TV karet se mi jeví jako černá magie. Závislost na kombinaci OS, desek, zdrojů, verzí driverů, grafických karet, pořadí instalování driverů, souvislosti s jinými programy, kodeky, verzí DirectX, service packů, ...

    Spousta strávených hodin, každý se vymlouvá na každého, ... neskutečné

    Nevidím jiné řešení, než jít do jiné karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    S tou "černou magií" máš naprostou pravdu... Právě proto se to stalo mým hobby...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pinnacle PCTV 340e SE USB - problém se zvukem
    Od fifinho v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-01-2010, 12:01
  2. mirovideo PCTV (pro) problém se zvukem
    Od Jidas v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-03-2005, 09:57
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2005, 09:08
  4. Problem se zvukem na Pinnacle PCTV Pro
    Od bigboss19 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-12-2004, 23:37
  5. Pinnacle PCTV PRO problém
    Od monpet v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-04-2004, 10:06