Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: prevodnik VGA na NTSC, PAL

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    1) Mám GK ATI Radeon 9100 vivo a výstup na TV přes S-video je jenom černobílý. Ovladačem to není, bo ČB to jede i při bootování (logo atd.).
    Kabel je 100% OK, neví někdo čim to může být?
    Stejný problém je i na Radeon 9200 TVOUT.

    2) Chci postavit převodník VGA na NTSC, PAL ale nemohu sehnat obvod AD722, neví někdo kde ho koupit, prohledal jsem celej web a nic (GM, SOS, .....), nebo jinou variantu zapojení, jak ten dekodér postavit, ale s kvalitním výstupem, tzn S-VIDEO.

    děkuji za všechny rady a připomínky
    Jimm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na co je ti S-Video výstup, když tvoje TV ani VCR ho nepodporují... Zapoj to normálně přes CVBS (cinch) a pojede to v barvě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    2 Jimm

    A mas na tv vystupe karty nastaveny Pal-G ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Písmena "B", "G", "D" a "K" nemají u PALu vůbec nic společnýho s obrazem, ale pouze se zvukem ("B/G"=západní zvuková norma, odstup obrazu od zvuku 5,5/5,75MHz a "D/K"=východní zvuková norma, odstup 6,5/6,25MHz), takže v případě samotného obrazu je nastavení úplně fuk (nejedná-li se např. o brazilský PAL M ovšem...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Na co je ti S-Video výstup, když tvoje TV ani VCR ho nepodporují... Zapoj to normálně přes CVBS (cinch) a pojede to v barvě.
    Myslím, že nemáš pravdu. Moje TV Panasonic 29PS1P (asi ?? tak nějak) umí S-video, tzn. má na předním panelu S-video svtup (AV3) a vzadu scart ( AV2 s-video), AV1 je vstup RGB.

    Přes cinch (composite) to právě jede taky jenom černobíle, navíc je horší obraz, na TV jsou lehce rozmáznutý barvy.

    (PS: někdy mi to jede v barvě, ale jenom tak 10s až 5minut a pak se to nějak přepne do ČB, zdá se chyba grafiky.

    Co zapojit RGB signál z grafiky přímo na TV? AV1 vstup TV má RGB vstupy, takže při nastavení 50hz na monitoru by to mohlo jet?
    Nemá někdo s tímto pls zkušenosti, nebo snad i návod jek to zbastlit?

    Normu i vše okolo je nastavený 100% OK, už kvůli tomu, že se někdy stane a po restartu PC naskočí barva, ale po nějaké době se grafika přepne, poznám to vždy, problikne mi monitor.

    Pro Pitomce: Co je to CVBS?


    Jimm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Pokud to máš propojený přes S-Video a TV taky S-Video podporuje, tak je skutečně chyba někde v nastavení grafiky.
    CVBS je kompozit signál (propojení přes cinch, scart nebo bnc).
    Co se týká RGB, tak nejspíš neuspěješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Na netu jsem našel zapojení z D-SUB konektoru na SCART (RGB) vstup TV nebo videa, tak to odzkouším a dám vědět výsledek.

    Jimm
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1

    Chip AD722 se uz prestal vyrabet a asi ho ani nesezenes, ale jsou jeho novejsi tipy AD723, AD724... Nevim jakej je mezi nima presne rozdil. Muzes je sehnat zadarmo jako samply od http://www.analog.com
    Tam se zaregistruj a pak vyber chip a dej order samples. Me od Analogu vzdy vsechno doslo, tak si myslim ze by to melo bejt bez problemu.
    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    jimm: To nepude protože RBG (a celk) výstup nemá synchro se zdroj.videem, tak už jen proto, navíc mizerná kvalita převodníku debilních ATI karet ...

    RGB může být in v TV, to ale neznamená že jde plnohodnotný "IN". (může to být spojeno do compozitu a hraje to taky ale kvalita je pak stejná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No toto?? Co to má být: ...debilních ATI karet... ??? To už tady zase dlouho nebyl nějaký pořádný flame ?? TAKE IT EASY!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    No, nevím co si mám myslet o "ATI" kartách když cca za 5 let od AIW který byl "fatal error" ATI neuvedla na trh výrobek který by fungoval tak jak má.
    Obraz je bída a utrpení, nastavení (SW) je na úrovni houpacího koně, takže použitelnost nulová.

    Co je ale velmi důležité je sám fakt o výstupu z gr.karet všeobecně, jak sem se zmínil tak u gr.karet jde pořád 100Hz nebo 50 atd.a to je řízené z krystalu ale u spec. video karet s HW výstupem se řídí frekvence podle zdroje videa, takže bez vypadlých snímků jak zvukových tak obrazových , a to je parametr nekvalitního přehrávání na monitoru či výstupem na TV z Gr.karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Může to být taky špatným nastavením TV. Já mám u Thomsona AV3 osazen jak CINCHem (kompozit), tak S-Video. V nastavení TV se pak musí vybrat, chci-li mít AV3 jako kompozit, či S-video, jinak jede blbě a černobíle (vyzkoušeno)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele walldemar
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Jimm : prosím ťa vieš pripojiť D-BUS (výstup graf. karty) na RGB SCART TV ?

    Potrebujem pripojiť TV-P na graf. kartu PCI pod MS-DOS, ktorá nemá TV výstup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Zapojení mám, ale nějak to nefunguje. Jsou ta dva tranzistory, zenerka a pár odpůrků. Možná mám v zapojení chybu či co.

    jinak návod je zde:
    http://www.root.cz/toASCII.eng/clanek/1212

    Já mám trochu jiné zapojení, později to sem hodím.

    Jimm[/code]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    45

    Jinak je ještě zapojení převodníku v AR1/2001 (nebo 2002 nevím jistě)
    Je na to potřeba převodník AD722 (už se asi nevyrábí), nebo novější AD723 ....

    Nikde ho nemohu sehnat, pokud někdo ví kde, napište, budu mooooc rád.

    Jimm
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Převodník z RGB na YCrCb
    Od TomK v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 17:57
  2. Kamera ako AD prevodnik.
    Od Joe-Joe v sekci Videokamery
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 04:47
  3. AD prevodnik co umi macrovision?
    Od okno v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-03-2006, 12:44
  4. převodník z analogu (VHS)
    Od nunyn v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-11-2005, 17:56
  5. Převodník
    Od Brko v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-09-2005, 19:38