Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Ideální kombinace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    17

    Zdravím,

    marně se utápím v obrovském množství programů na editaci videa. Zkouším to či ono a nevím na co se vrhnout pořádně.

    Zkoušel jsem Sony Vegas, ale narazil jsem na pár drobností co se mi nelíbí. Teď testuji Adobe After Efekts, ale propojení s Vegasem nic moc

    Proto Vás prosím o doporučení ideálního softu na tvorbu videa na profesionálnější úrovni.
    Jde mi oto vědět co se začít pořádně učit. To mé přelétání z jednoho na druhé asi nemá moc smysl.

    Prosím nepište nic ve stylu, abych používal to co mě sedne, nebe se zblázním... prostě doporučte něco, co používají profíci
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    A co chceš? Stříhat? Na to ale není After FX
    Jestli chceš něco na kompozice a jiné FX, tak jsou Aftry dobrá volba.
    Jestli chceš něco na střih a nevyhovuje ti Vegas, Tak zkus Adobe Premiere a Edius. A když ani to ti nebude stačit, tak Avid Media Composer.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    17

    No Sony Vegas je super, ale nějaké efekty tam prostě nejdou. A když jo, tak je to těžkopádné. Po Adobe After Efektu pokukuju právě kvůli těm chybějícím efektům…. Jenomže tu není propojení s Vegasem jako je tomu u Premijéra. Ale s Premiérem nemám zkušenosti.

    Hodil by se soft, který by svedl všechno
    No a já moc nestříhám, potřebuji spíš pracovat s efektama. Když třeba vyrenderuji nějakou animaci z Inventoru a pak k tomu potřebuji udělat poutavou prezentaci s popiskami a vysvětlováním jednotlivých konstrukčních prvků…..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    A co chceš? Stříhat? Na to ale není After FX
    Jestli chceš něco na kompozice a jiné FX, tak jsou Aftry dobrá volba.
    Jestli chceš něco na střih a nevyhovuje ti Vegas, Tak zkus Adobe Premiere a Edius. A když ani to ti nebude stačit, tak Avid Media Composer.
    Presne tak.Adobe AE je jen kompozicni SW.Ten muzu jen doporucit na ruzne vlasni kompozice,animace apod /je to jedina vec od Adobe,kterou jsem si oblibil a nedam na ni dopustit/ a na strih nekdo pouziva PREMIERU od Adobe /vyhodou je lepsi propojeni s AE a dalsimi produkty od Adobe/ EDIUS je profi strizna a pokud se nepletu NOVA si od nich nechala vybavit studia a Avid je dalsi z tech profi strizen.
    ja osobne bych ti doporucil ten EDIUS,nevice mi sednul,dobre se s nim pracuje,Neo2 je minimalne orezana verze cca za 5000 a plna verze je cca kolem 30k.Jen pro mastering potrebujes dalsi soft,protoze to co EDIUS nabizi v zakladnim baliku neni nic moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od die.catana Zobrazit příspěvek
    No Sony Vegas je super, ale nějaké efekty tam prostě nejdou. A když jo, tak je to těžkopádné. Po Adobe After Efektu pokukuju právě kvůli těm chybějícím efektům…. Jenomže tu není propojení s Vegasem jako je tomu u Premijéra. Ale s Premiérem nemám zkušenosti.

    Hodil by se soft, který by svedl všechno
    No a já moc nestříhám, potřebuji spíš pracovat s efektama. Když třeba vyrenderuji nějakou animaci z Inventoru a pak k tomu potřebuji udělat poutavou prezentaci s popiskami a vysvětlováním jednotlivých konstrukčních prvků…..
    pokud nepotrebujes strihat video a mas nejaky SW,ktery ti videosoubor vyplivne,pak AE jsou idealni.Jen si myslim,ze neumi palit DVD.Umi jen vyrenderovat video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    17

    Takže:

    Adobe premium, jedním kliknutím na nějeké vložené video do časové osy se dostanu do Adobe Photoshopu, či do AF. Kde se mě převezme veškeré nastavení. Jako kombinace se mě to jeví dobře.

    S Vegasem je to horší, ale dá se do něj tuším narvat něco jako je Boris red, ale otom nic nevím.

    Další programy neznám.

    Cpaní tuny pluginů do Vegasu mě přijde dost těžkopádný a navíc se mě stalo, že to díky pluginům při renderování padá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od die.catana Zobrazit příspěvek
    Takže:

    Adobe premium, jedním kliknutím na nějeké vložené video do časové osy se dostanu do Adobe Photoshopu, či do AF. Kde se mě převezme veškeré nastavení. Jako kombinace se mě to jeví dobře.
    Nevim,jestli to propojeni funguje presne tak jak pises,protoze PREMIERU neznam a PS taky ne,ale kdyz jsem se snazil pochopit je,tak tam nejake propojeni bylo,ale myslim,ze ne vsechno se vsim.To ale zjistis sam.Jestli se nepletu,tak AE s PS jsou propojeny presne tak jak pises.
    Navis mas v baliku i ENCORE pro mastering a neni spatnej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Jeste ti pro AE muzu doporucit super tutorialy na
    http://www.videocopilot.net/
    a
    http://www.creativecow.net/
    jsou sice anglicky,ale ta anglictina je vcelkuposlouchatelna pro nasince a prumerne inteligentni clovek si vystaci i s videem pro uceni
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    die.catana
    Ano chceš-li mít propojení programů na PC, tak jedině Adobe CS4 nebo CS5(nutné Win7 64). Funguje to velice dobře, o tom by Ti mohli hodně napsat RUDA a MODENA na konkurenčním tvfreaku.sk. Na CS4 APr, AE a AP jsou i knihy v CZ. Podle nich by jsi rozchodil i CS5, jen by jsi musel trochu více přemýšlet kde jsou některá tlačítka. K těm plug-inům bych Tě chtěl upozornit, že je můžeš cpát i do AE, APr a AP. To je jediná volba s propojením. Jinak by jsi musel kombinovat SW a tam se již vše renderuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Léta dělám s Premiere (od verze 5.1) a tak samozřejmě jsem jeho příznivcem (pochopitelně ). Celý stávající programový balík Adobe Creative Suite 5 Production Premium je defacto modulární systém, kdy jednotlivé plnokrevné (a to zdůrazňuju) programy spolu velmi dobře spolupracují prostřednictvím interního rozhraní (Dynamic Link). Takže kdo je ochoten investovat (a není to zrovna málo - cca 58K) je to vcelku dobrá volba. Produkty Adobe patří celosvětově mezi nejrozšířenější a mají velkou podporu tzv. "třetích stran". Kdo pročítá např. PIXEL, tak téměř v každém čísle je uváděn nějaký nový plugin pro produkt od Adobe (Premiere, AfterEffects, Photoshop atd.) Nepominutelná je také rozsáhla dokumentace jak v tutoriálech tak v textech a to dokonce v češtině. Samozřejmě je i spousta jiných kvalitních programů, v některých detailech možná i lepších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    Taky jde o to, jaké videosoubory chceš zpracovávat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    17

    Tady jde hlavně o to, že většinou pracuji v Autocadu, větší věci pak v Inventoru, když z toho chci udělat video, tak to musím nacpat do 3DS Maxu, tam to jen vyrenderovat a teď následné video potřebuji upravit. (Toto je první nakládačka programů, co se musím naučit)

    No a teď je to potřeba sestříhat, nato jsem používal Vegasa. Jenže mám problém s vytvořením animovaného textu, když ho tam dám hodně, tak není možné to video vyrenderovat a navíc to vypadá blbě.

    A pak by se hodily nějaký efekty, Vegas toho umí hodně, ale co jsem vyděl Adobe After Efekts, tak se to nedá porovnat. No a ty efekty musím nacpat do toho vyrenderovaného videa z Inventoru, takže to nemůžu renderovat na víckrát.

    Vzhledem k tomu, ře tohle je tak třetina programů, který používám, tak se snažím vyvarovat dalšímu zbytečnýmu učení.

    Zatím se mě jeví nejlépe Adobe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    To jsou kombinace
    Pak bych tedy volil Adobe Master CS5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    A co po ty hromade programu ze kterych znam jen Autocad .) to rovnou soupnout do AE ... neni to sice strihaci SW,ale castecne by se tak dal i pouzit opkud v tom nedelas nejakej velkej projekt.Umi pracovat i s audiem.Strizna je samozrejme strizna,ale pokud bys nechtel se ucit PREMIERU,pak mozna by AE mohli stacit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    AAE je spíš na efekty, na střih bude každopádně lepší premča. Navíc verze Production a Master obsahuje Dynamic link, což je docela užitečná vecička. Prostě záleží jen na tobě, co si vybereš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kombinace TX-P42G20E & DMP-BD45EG-K a viera link
    Od ipetr v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 08:21
  2. Jaká kombinace Windows a Vegasu je nejlepší?
    Od radek.kovacik v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 11:30
  3. Kombinace DVB-T, VHS a DVD - jde to sehnat?
    Od pkovak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-12-2008, 08:31
  4. Kombinace set-top-boxu a rekordéru
    Od waawe v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 09:32
  5. Kombinace 4:3 a 16:9 na jedno DVD
    Od Petr_z_Ujezda v sekci Mastering
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 17:57