Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jaké zvukové 5.1 formáty podporuje DVD Architekt 5 ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Ahojte, mám problém s vyrenderováním zvukové stopy 5.1 z AVCHD videa upraveného ve Vegas 9 do AC3 formátu, respektive do něčeho, co by DVD Architekt akceptoval jako prostorový zvuk. Tuto otázku jsme rozpytvávali v sekci Editace videa, ale asi to patří sem. Pytkin poznamenal, že DVD Architekt neumí jednotlivé mpeg audio layer 2 streamy a tak se musí renderovat jak video, tak zvuk zvlášť. Bohužel z mě neznámých důvodů mě nejde render do AC3 (asi problém s AC3 kodekem, kdo jste řešil, prosím ozvěte se) takže potřebuji vědět, jaký formát prostorového zvuku vlasntě DVD Architekt schroustne, Vegas mě nabízí další asi dvě nebo tři možnosti samostatného renderu 5.1 zvuku. Děkuji!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Walker : mas nainstalovany aj DVD Architekt ? potom by ti mal ist AC3 plugin vo vegase ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    Walker : mas nainstalovany aj DVD Architekt ? potom by ti mal ist AC3 plugin vo vegase ..
    To víš že mám... bohužel jsem jeden z těch, kteří tento problém mají - nejsem sám. Pomohla někdy prý divoká reinstalace starších verzí, registrace AC3 kodeku a potom instalace Vegasu 9 a pak už to šlo, někdy tohle nepomohlo...je to chyba SW, nevím co s tím... proto zkouším dřív než bych si zaneřádil počítač těmi reinstalacemi a skončil u reinstalu celého PC něco jiného, jiný formát, aby to DVD Architekt zbaštil a fungoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no iny format to asi nevie .. DTS z vegasu nedostanes .. jedine mozno 5.1 wavy a encodovat v architekte .. alebo si proste vypluj 5.1 wavy a AC3 sprav s SOFT ENCODE ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    no iny format to asi nevie .. DTS z vegasu nedostanes .. jedine mozno 5.1 wavy a encodovat v architekte .. alebo si proste vypluj 5.1 wavy a AC3 sprav s SOFT ENCODE ..
    Díky, zkusím, kdyby nešlo, popátm se na step-by-step návod
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Walker Zobrazit příspěvek
    ... Bohužel z mě neznámých důvodů mě nejde render do AC3 (asi problém s AC3 kodekem, kdo jste řešil, prosím ozvěte se) ...
    Na konkurenčnom fóre sa riešil problém AC3 a Vegasu:
    Kód:
    http://www.tv freak . sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3667
    (Povyhadzovať medzery)
    Možno ti to pomôže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Musko Zobrazit příspěvek
    Na konkurenčnom fóre sa riešil problém AC3 a Vegasu:
    Kód:
    http://www.tv freak . sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3667
    (Povyhadzovať medzery)
    Možno ti to pomôže.
    Ano, to fórum jsem četl a děsím se reinstalu PC, bohužel moje legální Win7 64 se chovají divně, už při instalaci Vegasu mě házely všechny možné odmítavé hlášky, pak ale vše chodí, až na tuhle věc...nyní zkouším poslední verzi Vegasu, ale vše stejné...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Další poznatek: podařilo se mě udělat render do ac3 studio formátu ve Vegasu a když to dám do timeline v Architektovi, tak jsou tam jen dva kanály...to asi není v pořádku... V projektu mám samosebou 5.1 AC3 ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    walker : ked rendrujes , musis zaskrnut , ze chces multichannel audio ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    walker : ked rendrujes , musis zaskrnut , ze chces multichannel audio ..
    Ale kde? Když chci renderovat video, nebo jen audio? Pokud jenom audio, tak nikde taková možnost není, ani u AC3, ani i 5.1 wave...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1

    Zdravím všechny příznivce DVD, Blu-ray a AC3. Mé zkušenosti s Vegas pro9 a AC3 5.1 jsou bez problému a to jak u DVD tak Blue-ray. Problém nastal při přenosu vyrenderovaných souborů Blue-ray do DVD architect5. (u DVD formátu problém není - jen je zapotřebí nastavit v menu "FILE - PROPERTIES" výstupní parametry pro autorizing renderovaného disku) U Blue-ray disku došlo vždy v DVD Architekt5 k přepočtu zvuku z AC3 5.1 na AC3 2.0. Tento problem jsem odstranil, že ve VEGAS pro9 vyrenderuji pouze obraz a zvuk vyrenderuji taky zvlášť a to v nabídce "Dolby Digital AC3 Pro" a NE v nabídce "Dolby Digital AC3 studio". Spojením obrazu a zvuku v DVD Architekt 5 už nebylo při renderování avizováno, že bude zvuk přepočten. Výsledkem byl Blue-ray disk s prostorovým zvukem AC3 5.1.
    Naposledy upraveno uživatelem Mulldu: 07-09-2010 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    walker : pri rendrovani audia .. je tam dakde na to checkbox ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od Walker Zobrazit příspěvek
    Ale kde? Když chci renderovat video, nebo jen audio? Pokud jenom audio, tak nikde taková možnost není, ani u AC3, ani i 5.1 wave...
    No tak si jednoducho v timeline vypni vsetky video a audio stopy okrem tej konkretnej, ktoru chces vyrenderovat, a je to. U jazdej stopy tam na to mas tlacitka "solo" a "mute".
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvukové formáty
    Od Ivo Mašek v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-09-2012, 17:28
  2. Nový Avid 5.5 Podporuje AJA
    Od SmirickyT v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 05:31
  3. Zvukové formáty na multiplexu 2
    Od Genius11 v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 17:45
  4. DVD-lab a různé zvukové formáty
    Od perp v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2006, 08:18
  5. Zvukove formaty
    Od bArDa v sekci Editace audia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-03-2005, 13:04