Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: VHS v SECAMu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Zdravim.
    Mam problem s prevodem zaznamu z VHS kazety, ktery jsem poridil jeste v dobe, kdy CT (CST) vysilala v norme SECAM.
    Nyni jsem si poridil ADVC 55 a chtel bych prevest postupne celou svou videoteku na DVD. Bohuzel, prvni kazety jsou vsechny nahravane v norme SECAM a pri digitalizaci se zaznamenavaji cernobile. Pritom na TV je obraz barevny.
    Na krabicce prevodniku je nekolik prepinacu, o kterych se zminuje i manual. Podle nej lze prepinat mezi digitalizovanim PAL a NSTC a v pripade prvniho volice prepnuteho na PAL, druhy voli mezi PAL a SECAM. Bohuzel, at prepinam jak prepinam, nikdy se nic nemeni. Kdyz do prevodniku poustim PAL, obraz na PC je barevny (i ve stavu prepnuto na NSTC), pokud do nej pustim SECAM, je obraz vzdy cernobily.

    Vi nekdo co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    to je zvlastni, ale advc by secam melo umet, zkousel si jiny video?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na převod SECAM/PAL je potřeba transkodér a to neumí žádný převodník typu ADVC apod. Jedině to nechat někde přepsat v profi studiu (nejlíp v ČT).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    to je zvlastni, ale advc by secam melo umet, zkousel si jiny video?

    Zkousel, mam doma dve videa (Grungig a Akai), ale bohuzel, ani jedno z nich neni to, na kterme jsem to nahraval. To byla Toshiba V109CZ blahe pameti, ktera si ted uziva zaslouzeneho duchodu na pude. Nejak ji odesla mechanika a me se uz nezdala oprava rentabilni.


    Na převod SECAM/PAL je potřeba transkodér a to neumí žádný převodník typu ADVC apod. Jedině to nechat někde přepsat v profi studiu (nejlíp v ČT).

    OK, ale jak je mozny, ze na TV to jede barevne a proc je tedy na tom prevodniku volic na PAL a SECAM?
    Mimochodem, transcoder tedy vlastni kazde video, ktere ma volbu na SECAM (NSTC) playback?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    teda ne ze bych to nekdy zkousel ale

    tady

    http://www.canopus-uk.com/UK/product...vc55.asp#specs

    pisou tohle:

    Video Formats
    > NTSC: 720x480 @ 29.97fps
    > PAL/SECAM: 720x576 @ 25fps
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Moment - já psal, že transkódovat SECAM na PAL se dá pouze pomocí transkodéru. Nikoliv, že se SECAMem neumí karty pracovat (takový AV Master z roku 95 to zrovna uměl). Ovšem na DVD ten SECAM nedáš, takže i když ho dostaneš do PC, tak ho zase můžeš akorát v analogu vyplivnout ven a bude to pořád ten stejný (a nepoužitelný) SECAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no mmnt, kdyz uz to mam v pc v 720x576x25fps a prozenu to nakym enkoderem jakej narok ma dvd poznat co byl zdroj? takhle muzu preprasit na pal i ntsc...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak tak, je jedno ako bol skladany analog, v PC je to jedno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    No to jsem si prave myslel, ze prave to ecodovani do DV uz vyresi i problem PAL-SECAM-NTSC aj. Jen aby to ten prevodnik dokazal na analogovem vstupu prechroupnout spravne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    a tahnes to kompozitem nebo s-videem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    clee + StayMan by €RikŁ€: Přeju hodně štěstí při výrobě DVD ze SECAMu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Nemam taky zaznam, ale Secam nie je nic ine, ako ochudobneny PAL
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no ja tu secam zaznam mam, nemam ale prevodnik khua, zatim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Taham to pres kompozit, nebot video nema S-Video vystup a ja kabel.

    Zvlastni je, ze v dobach, kdy jsem jeste blahove veril grabovani pres videokarty, zachytaval jsem i tyto SECAM zaznamy barevne na PC. Bohuzel, kvalita takoveho zachyceneho zaznamu nebyla valna a nezaviselo to na norme, v jake byl zaznam natocen. Canopus naopak prevadi pekne, lec ten SECAM mu bere body. Zatim doufejme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Nemam taky zaznam, ale Secam nie je nic ine, ako ochudobneny PAL
    Hmm... 64ms zpožďovací linka... - to jsem teda u PALu nikdy neviděl (ledaže by to byla ta "chudoba", o který píšeš... )

    Ale jinak ti (spolu s clee) opravdu přeju hodně štěstí při výrobě prvního DVD-Secam na světě - inu každý začátek je těžký a pionýři to nemají zrovna jednoduchý...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední