Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 45

Téma: VHS v SECAMu

  1. #16
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No neviem v com by mal byt vlastne v PC nejaky problem,ked uz mas data a nie analogovy signal, ale je fakt, ze ja nemam ani a ani, takze sa hadat s tebou nebudem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    tv kartou uz sem secam do pc celkem v pohode dostal, prevodnikem sem to nezkousel, hned jak bude po ruce tak to schvalne zkusim...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Vcera jsem trochu experimentoval a zjistil, že když překopiruji SECAM zaznam z jednoho videa na druhe, tak je prehravana kopie CB, ackoliv pri zaznamu sel vystup ze zaznamového barevny. To znamena, ze ten signal z prispevku nebyl uplne idealni a ze mi patrne zbyva jedine - opravit starou toshibu a zaznamy v SECAMu na ni porizene zkusit digitalizovat z ni. Jestli ani to nepomuze, mam po ptakach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    HVT HVT je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    AK sa podari SECAM video previest prevodnikom do PC ide uz o identicky DV stream ako keby bol zdrojom PAL...takze spracovanim dostanete samozrejme DVD v PAL...takze v tomto davam za pravdu Staymanovi aj ked to nevyskusal.

    Problem je v tom ze aj tych SECAM bolo viac a a navyse je velmi citlivy na prepis...mne kazety nahrane v SECAM uz vacsinou hraju CB po tolkych rokoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od HVT
    AK sa podari SECAM video previest prevodnikom do PC
    A to je právě to, že nepodaří. Uměla to třeba karta AV Master, ovšem ta zase pracovala s M-JPEG kodekem a rozlišením 768x576. Mimochodem - teď se mně vybavuje, že získaný soubor ze SECAMu už nebylo možné opětovně přehrát z PC ven (takže to bylo stejně nepoužitelný).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Citace Původně odesláno od HVT
    AK sa podari SECAM video previest prevodnikom do PC
    A to je právě to, že nepodaří. Uměla to třeba karta AV Master, ovšem ta zase pracovala s M-JPEG kodekem a rozlišením 768x576. Mimochodem - teď se mně vybavuje, že získaný soubor ze SECAMu už nebylo možné opětovně přehrát z PC ven (takže to bylo stejně nepoužitelný).
    Ale jak jsem tu uz jednou psal, kdysi jsem uz zachytaval tyto SECAM zaznamy pres VIVO v barve a dal to daval na FTP, odkud si to tahali kamosi. A nikdo si nestezoval, ze by to bylo CB. Jedinej problem byl v tom, ze jsem nedokazal zachytavat v plnem rozliseni bez vypadavajicich snimku a take grafikou pouzity kodek pro grabovani byl uz dost ztratovy, takze ostrost sla taky dost dolu. Ale to mi v pripade dalsiho prevodu do DivX s nizkym datovym tokem nevadilo. Pro potreby stazeni z webu to stacilo. Pro archivaci misto VHS to ale bylo naprosto k nicemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    U DVD se PAL a NTSC uvadi jen kvuli tomu, jestli je to 720x576 resp. 720x480 a 25fps resp. 30fps, prece PAL a SECAM se lisi jen prenosem barvy, po digitalizaci je to uz jedno

    Canopus pouziva pro digitalizaci obvod SAA7114 nebo podobne a ty maji SECAM demodulator, stejne tak to umi kazda TV karta, jen je to potreba spravne nastavit, Stayman ma pravdu, ze by to melo jit, pokud to nejde, tak to bude bud nastavenim, nebo je to nejaky divny - pak se zkuz zeptat treba Syntexu, jaky s tim maji zkusenosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    A nepochybně je taky otázkou, jestli má tazatel vůbec SECAMový videorekordér/videoplayer a ne jenom PAL s MESECAM (což je k ho*nu pochopitelně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    V Syntexu jsem se ptal a uplne uspokojivou odpoved jsem nedostal. Jeste to pry budou zjistovat. Ale z jejich odpovedi vyplynulo, ze mam zkusit to, co jsem vcera zkousel - zkusit vyrobit kopii toho SECAMU na videich a tu kopii pak zkusit zdigitalizovat.
    To jsem udelal a zjistil, ze tu kopii uz nedostanu barevne do TV z videa (viz vyse).
    Funkcni videa mam dve, jak uz jem psal. Grundig, ktery ma moznost prepinat mezi PAL a SECAM a Akai, ktery muze prepinat mezi PAL, SECAM A MESECAM. Ale co je podle Akaie MESECAM nevim, protoze nahravka, ktera byla porizena z vysilani CST v SECAM norme, je na TV barevna pri prepnuti videa na MESECAM (nikoliv na SECAM). Naopak, kazeta nahrana ve Francii ze tamejsiho vysilani v jejich MESECAMu nehraje barevne na Akai ani v SECAMu ani v MESECAMu. Asi maji v tech normach bordel vsichni.
    Jeste tedy doufam v moznost pouziti videa, ktere tehdejsi SECAM vysilani na pasku nahravalo. Problem je, ze ho nejdrive budu muset nechat nekde opravit, jelikoz prestalo vytahovat pasek z kazety pri zalozeni. A vime kolik stoji dnes servisni zasahy na videich. Casto je levnejsi koupit novy stroj. Takze se vystavuji riziku, ze vyplaznu par tisic za opravu Toshiby a Canopus to stejne barevne nevezme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja este doplnim, ze tak ako spomenul Clee, potvrdil aj mna HVT a Mike to upresnil, tak ten prevodnik sa fakt postara len o to, aby spravne "prelozil" ten SECAM do DV (PAL), pretoze snimky/riadkovanie/frekvencia farby je uplne rovnaka (PAL vs. SECAM) !!! Tam je rozdiel len v prenose tej farbonosnej = ako napisal Pitomec: "...64ms zpožďovací linka...". Takze ak si s tym player a A/D prevodnik poradi, tak mas v PC uplne identicky DV PAL.

    Inak ten MESECAM je vlastne taky mišunk TVnormy PAL a SECAM, a vyuzivaju ho zvacsa len videorekordery ale nie je to ani PAL a ani SECAM..., je to obdobne ako NTSC vs. PAL60 , co pouzivaju sucasne pristroje pri prehravani NTSC zaznamov na PAL TV, ale nema to nic s PAL a ani s NTSC...

    PS: Pre ten SECAM, ktorych je dost:
    http://www.high-techproductions.com/secam.htm
    budes musiet naozaj najst vhodny player, nic ine ti neostava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    heh v tom seznamu sme pod secamem este jako czechoslovakia...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček Avatar uživatele imported_jozo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    84

    Z uvedeneho dovodu som kupoval Panasonic Video. Su vyrabane v SR a pre nas trh HV51, 61, 121 a urcite aj dalsie a zohladnuju vsetky anomalie.
    Spolahlivo prehravaju secam, odskusane
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    panaka mam taky, ale jen nv-fj612 a ted koukam do manualu, pisou tam ze kazety nahrany v secam VCR muzou bejt pri prehravani v tomhle cernobily, ale secam to nahravat umi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    No, jestli nejak donutim tu toshibu sezrat kazetu, reknu vam, jak jsem pochodil. A kdyby se mi to nepovedlo, nevite nahodou kde v Praze by dokazali takovou "babicku" VCR (koupeno v roce 1991) opravit. Jak jsem zjistil, na interentu se ke znacce Toshiba nikdo nehlasi. Kdyby si tam za opravu nerekli 20000, taky bych se nezlobil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Pitomec: MESECAM to nebude, to je v podstate SECAM, akorat s 29,97fps jako NTSC

    spis je divny, ze to na TV je barevny a na ADC ne, zkus to jeste zkusmo prehnat pres TV kartu, jestli to vezme
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední