Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jak propojit analogový DVD rekordér se settopboxem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    8

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat - existuje nějaká možnost, jak propojit DVD rekordér bez digitálního tuneru se settopboxem, aby bylo možné vybírat si na *DVD rekordéru*, který program se nahraje? Jde vlastně hlavně o časovač, aby bylo možné nahrávat z různých programů a zároveň nebylo nutné přepínat program na settopboxu...

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    neviem, aký model dvd rekordéru máš doma.... Ja čo som mal kedysi Pioneer, tak ten mal možnosť, pri zapnutí STB a príchodzom signále cez SCART spustiť automaticky nahrávanie na príchodzie AV. Dokonca myslím bola možnosť externého IR čidla na synchro medzi DVD rekordérom a externým STB. Skús pohľadať v manuáli, či je takáto možnosť ....
    V praxi by to vyzeralo tak, že externý STB stačilo napr. naprogramovať jeho spustenie cez EPG s možnosťou nahrávky na rekordér a povel na spustenie nahrávania smeroval na SCART RGB. DVD rekordér zaregistroval signál na AV a automaticky spustil nahrávanie zo zdroja.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Mám doma videorekordér S-VHS ( JVC HR-S7711 ), který má v příslušenství IR vysílač a umí ovládat některé modely satelitních přijímačů (zapnout, vypnout, přepínat předvolby) a dokáže v podstatě to, co požaduješ ve svém dotazu. Videorekordér je v tomto případě propojen se sat. přijímačem kabelem SCART a IR vysílač zapojený do videorekordéru supluje dálkový ovladač satelitního přijímače. Nevím ovšem o žádném DVD rekordéru, který by byl vybaven podobnou funkcí, čímž netvrdím, že takový neexistuje. Jestli takovou funkci má se můžeš dočíst v manuálu. Jinak by bylo dobré uvést model tvého DVD rekordéru a set top boxu.

    PS: jarino1978 má pravdu, takto by to mohlo jít, pokud je tvůj STB programovatelný a DVD rekordér má funkci automatického záznamu při zaznamenání signálu na vstupu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    8

    Jedná se o nějaký Sony... teď nevím typ, ale je to mladší než HX710...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    pokiaľ je to pre teba tak dôležité, môžeš zvážiť aj možnosť výmeny STB ( predpokladám, že DVB-T ) za STB s funkciou PVR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    DVD rekordér SONY RDR-HX710 mám doma a ten má funkci "Synchro Rec" pro automatický záznam z připojeného zařízení (zapojenému do Line 3/Decoder - SCART). Otázkou ještě zůstává, jestli je možné naprogramovat tvůj set top box, aby se zapínal v požadovaný čas na požadované předvolbě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    pokiaľ je to pre teba tak dôležité, môžeš zvážiť aj možnosť výmeny STB ( predpokladám, že DVB-T ) za STB s funkciou PVR.
    Případně výměnu DVD rekordéru za novější s DVB-T tunerem, záleží na preferencích.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    nebo nový set-top-box který bude mít časové zapínání(vypínání) to vyjde o dost levněji než nový rekordér
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no a potom musis programovat aj recorder aj STB .. pekna chujovina ..

    najrozumnejsie je mat STB s harddiskom a nahravat na neho ..

    standalone dvd decoder je v podstate dnes uz nepotrebna krabica ..

    inak ja mam tiez doma Panasonic VHSku , kera vie prepinat sateliny primac cez scart ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Pokud je někdo zvyklý na DVD rekordér a je s ním spokojený a naopak nechce řešit přenesení souborů do PC a následnou editaci, tak je pro něj DVD rekordér stále vhodné řešení. Snadný záznam, snadný střih a vypálení na DVD, což může spoustě lidí vyhovovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    8

    Asi tak... ad synchro rec... máte s tím někdo nějaké větší zkušenosti? Jsem v tomhle totální lama... zkusím ještě pohledat, uvidím
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od tark Zobrazit příspěvek
    Asi tak... ad synchro rec... máte s tím někdo nějaké větší zkušenosti? Jsem v tomhle totální lama... zkusím ještě pohledat, uvidím
    Zkušenosti s tím nemám, ale asi na tom nic nebude. Pohledej manuál a pročti si kapitolu o "Synchro Rec". V podstatě to bude tak, že naprogramuješ set top box a vypneš ho. Pak navolíš na DVD Rekordéru vstup L3 (to platí pro model RDR-HX710) a na dálkovém ovladači stiskneš tlačítko "Synchro Rec". Na displeji by se ti mělo rosvítit "Synchro Rec" a můžeš vypnout DVD Recorder. V menu ve "SCART SETTING" - "Video" - nesmíš mít na tento vstup ("L3") nastaveno "Decoder", pak to nefunguje. Navíc je potřeba v menu v položce "Features" - "Synchro Rec" - vybrat buď záznam na HDD nebo DVD. Funkce Synchro Rec se dá opět vypnout tlačítkem Synchro Rec na D.O., záznam můžeš kdykoliv přerušit tlačítkem REC STOP. Vyzkoušej a uvidíš a o něco líp poznáš svůj DVD Recorder.

    PS: Tak jsem to vyzkoušel na svém DVD Recorderu SONY RDR-HX710 ve spojení se satelitním přijímačem a funguje to bezvadně.
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 05-09-2010 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    8

    Děkuju moc!! Ještě snad poslední informaci... jak poznám, že to ten settop box podporuje? Návod pročtu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    pozri si najskôr ten manuál a riaď sa jeho pokynmi.ak to bude podľa toho manuálu fungovať, nemáš čo riešiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak propojit TV + sat + dvd rekordér?
    Od kapi6 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 04:28
  2. Analogový DVD rekordér + Digital plazma
    Od Marfyx v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 21:56
  3. Jak propojit dvd rekorder s druhou tv
    Od duranduran v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 05:42
  4. Analogový HDD rekorder do XVIDu - LG RH 200MHS
    Od CyberTec v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 17:23