Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Video z DV kamery do PC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele marcos
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    21

    zdarek jen se zeptám,když budu nahrávat z digitální kamery do PC pres FireWire tak se to zaznamená i se zvukem nebo jde přes to jenom obraz...ke kameře Panasonic jsem dostal k tomu DV Studio myslíte že to stimhe softem pujde nebo je nějakej lepší alternativní soft? v tomhle jsem uplnej začátečník,takže se omlouvám za blbý dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    WinDV (http://windv.mourek.cz). Přes IEEE1394 jdou samozřejmě data, která obsahují jak video, tak i audio stream.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    marcos jen si dovolím mlinkatou poznámku k vašemu výrazu: nahrávat z digitální kamery do PC pres FireWire. Spíše jde o stahování, kopírování, přenos a pod., dat!

    Jinak nápodobně jako Pitomec-nejspolehlivější a nejjednodušší je WinDV
    (nelekejte se, že při náhledu nejde zvuk-bude v souboru obsažen a je možné si jej při stahování a současném koukání pustit nezávisle do zvukovky, nebo do jiné audio techniky či TV, at nekoukáte na němý "film" )
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele starej_vul
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    251

    A když to budeš ztahovat přes VEGAS, tak to uslyšíš i bez propojování kablík do zvukovky. Čisté 1394 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    3

    Ahoj Pitomče
    ,vidím že se snad v tom trochu vyznáš a tak mám prosbu, poradíš mi s nahráváním? Problém je ten, že se mi opožďuje zvuk při nahrávání. Nastavení je : Video: 768x576
    Bitrate-6000Kbps
    Frame Rate-25.000 fps
    Audio Codec: MPEG-1
    AudioLayer II
    Bitrate: 224 kbps
    PC mám AMD Athlon xp 2600, 512 ram v dual, rychlá deska,prostě vhodné podmínky pro video. Dělám sem tam i nějaký střih, tak že jsem si to PC k tomu přizpůsobil.
    Co s tím opožďováním mám dělat?
    Poradíš mi prosímtě?

    Jo a jsem taky z Kopru.
    Potřebuji probrat, jak se dostanu přes HUB na síť. V tom se tak nevyznám a nevím jak to nastavit. Program mám DC++CZ
    Ozvi se mi na Email. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já bych ještě Marcosovi poradil, aby to narával jako DV AVI Type-2, kde je zdvojenej zvuk a bude to stoprocentně fungovat ve všech programech i se zvukem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    A ku*va, všem tady nadávam, že přes FW se nenahrává, nezachytává a negrabuje, ale pouze jenom kopíruje. A teď to napíšu sám
    Ale u toho typu 2 už to zase až tak pravda neni, protože tam program dodatečně ještě jednou naklonuje zvuk, takže už to neni čistá kopie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Jirka0156
    Ahoj Pitomče
    ,vidím že se snad v tom trochu vyznáš a tak mám prosbu, poradíš mi s nahráváním? Problém je ten, že se mi opožďuje zvuk při nahrávání. Nastavení je : Video: 768x576
    Bitrate-6000Kbps
    Frame Rate-25.000 fps
    Audio Codec: MPEG-1
    AudioLayer II
    Bitrate: 224 kbps
    PC mám AMD Athlon xp 2600, 512 ram v dual, rychlá deska,prostě vhodné podmínky pro video. Dělám sem tam i nějaký střih, tak že jsem si to PC k tomu přizpůsobil.
    Co s tím opožďováním mám dělat?
    Poradíš mi prosímtě?

    Jo a jsem taky z Kopru.
    Potřebuji probrat, jak se dostanu přes HUB na síť. V tom se tak nevyznám a nevím jak to nastavit. Program mám DC++CZ
    Ozvi se mi na Email. Díky
    Tady ti poradím jenom jediný - vyhaž všechny TV a VIVO karty, přes který grabuješ do nějakých neidentifikovatelných paformátů (v lepším případě do MPEG-2) a kup HW A/D převodník do DV formátu (třeba Canopus ADVC-1394, www.syntex.cz), který ti z analogu udělá normální DV (25Mbps) a má pochopitelně lock audio (takže žádný rozjetí nehrozí).

    Co se týká DC, tak zkus toto: http://www.prolamy.com/ (hlavně tam neklikni na rmDC++, protože jinak tě to nepustí dál a musel bys vymazat cookie příslušné stránky, aby se úvodní volba dala zopakovat - inu, když je autor stránek v tomto směru idiot, tak... co k tomu dodat )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pitomec
    Když ten rmDC++ používá, proč ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv, pitomec> Když jsme stejně zcela odbočili od původního tématu, nevíte jaká je vymahatelnost GPL licence? Většina podobnych případů skončil a zahránim do autu nebo odstraněnim GPL kódu. Ale třeba vůbec nevim, jak to dopadlo s Kissem. Podobnej případ jako rmDC je i AC3Filter 1.0 (oficiální zamrzl již dávno na 0.70b). Nikdy sem neslyšel o nějakym soudu, kterej by podobnej případ řešil.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    rmDC++ používám a nějaký spory autora vs. huby mě vůbec nezajímají. Já jsem pouze uživatel a nehodlám doplácet na to, že se autor rmDC++ někomu znelíbil. Mimochodem - fakt, že autor odmítl poskytnou zdrojáky, rozhodně nemůže být důvodem nějaké blokace ze strany ostatních. Microsoft je taky neposkytl a Wokna používá drtivá většina uživatelů PC (a je to narozdíl od rmDC++ ještě placený soft).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Proč nepoužít slovo "nahrávat"? Předtím to tam nebylo a teď je, i když je to jen kopírování. Na magneťák se taky nahrává a je to magnetický záznam jak u HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Pitomec> Já používam Stronga, zdá se mi lepší, ale to je jedno. S těmz zdrojákama je to ale trošku jinak. MS žádný zdrojáky zveřejňovat nemusí, protože je nikde neukrad (respektive mu to zatim neprokázali ). Kdežto autor rmDC++ si stáhnul zdrojáky DC++ po licencí GPL, která řiká, že každý kdo takový zdrojový kód použije upraví a svůj výtvor dál šíří, musí s ním opět pod licencí GPL šířit i upravený zdrojáky. Tohle autor rmDC++ evidentně porušil, pokud zdrojovej kód nezveřejnil. Nezdá se Ti to vůči autorum ostatnich DC klientů nefér? Oni svoje zdrojáky zveřejňujou a autor rmDC++ si z nich bere co potřebuje, ale svoje úpravy tají. Dost dobře nechápu co z toho má, ale to neni podstatný.
    Nebo si třeba představ, že by nějaký programátoří vzali zdrojáky VD, vytvořili VDM a pak ho prodávali. Bylo by to vůči autorovi VD fér? Proto existuje licence GPL, která se tomu snaží zabránit. Podle mych zkušeností je ale bohužel její vymahatelnost dost nízká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od vlada
    Pitomec> Já používam Stronga, zdá se mi lepší, ale to je jedno. S těmz zdrojákama je to ale trošku jinak. MS žádný zdrojáky zveřejňovat nemusí, protože je nikde neukrad (respektive mu to zatim neprokázali ). Kdežto autor rmDC++ si stáhnul zdrojáky DC++ po licencí GPL, která řiká, že každý kdo takový zdrojový kód použije upraví a svůj výtvor dál šíří, musí s ním opět pod licencí GPL šířit i upravený zdrojáky. Tohle autor rmDC++ evidentně porušil, pokud zdrojovej kód nezveřejnil. Nezdá se Ti to vůči autorum ostatnich DC klientů nefér? Oni svoje zdrojáky zveřejňujou a autor rmDC++ si z nich bere co potřebuje, ale svoje úpravy tají. Dost dobře nechápu co z toho má, ale to neni podstatný.
    Nebo si třeba představ, že by nějaký programátoří vzali zdrojáky VD, vytvořili VDM a pak ho prodávali. Bylo by to vůči autorovi VD fér? Proto existuje licence GPL, která se tomu snaží zabránit. Podle mych zkušeností je ale bohužel její vymahatelnost dost nízká.
    Může to tak být, ale nemusí - každopádně uživatel nemůže řešit nějaké soukromé spory, které si "poškozený" má vyřešit sám a je k tomu jistě dost prostředků (i právních - třeba žaloba k soudu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Může to tak být, ale nemusí - každopádně uživatel nemůže řešit nějaké soukromé spory, které si "poškozený" má vyřešit sám a je k tomu jistě dost prostředků (i právních - třeba žaloba k soudu).
    To je sice pravda, ale komunita kole mDC to holt řeší po svym. Diskriminuje uživatele rmDC++ jak může a tim na druhou stranu tlačí i na autora aby se choval tak jak má. Protože pokud bude mít nespokojený uživatele, tak asi nebude rád.
    V konečnym principu se vlastně problém autora stává problémem uživatelů a naopak.

    P.S. Zkus Stronga do verze RC9 byl hodně nestabilní, ale v poslednich buildech se mi jeví už velice dobře. Běží klidně několik dní bez pádu, což se mi s dřívějšíma verzema ani nesnilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Video z kamery do PC
    Od skuziv v sekci Videokamery
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 13:56
  2. Video z kamery do PC
    Od Lianne v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 21:25
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-07-2009, 16:56
  4. Připojení video kamery k pc
    Od bubu912 v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 12:53