Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: AverMedia TV A16D PCI Hybrid DVB-T +FM - problem s frekvencí 626MHz

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Kladivo99
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Zdravím
    byl jsem odkázán odtud sem, takže sem dávám pro přehlednost kopii tématu.

    Připadá mi to nějaký divný...
    Na klasické TV je síla signálu u 626MHz 85%, kvalita 100%, všechny muxy/1-3/ chytám bez problému, obraz je výborný.
    V PC mám výše uvedenou kartu, která ještě donedávna fungovala taky bez problému...
    Ale..teď ať dělám co dělám, na společnou anténu/panelák/, nemůžu na této Aver kartě vůbec naladit /ani automaticky ani manuálně/ frekvenci 626MHz /Nova,Prima atd/.Pouze tuhle, vše ostatní jede/778 a 538MHz/.
    Signál chytám z Brno-Hády.

    Zajímavá věc:
    Pokud ale připojím k TV kartě přes rozdvojku ještě navíc klasickou malou pokojovou anténu se sranda zesilovačem, umístěnou venku před oknem, 626MHz se naladí hned a kvalita je 100%.Po odpojení kabelu od pokojové antény /tedy i od zesilovače v ní/ signál stále drží na 100% a můžu přepínat dle libosti na všechny programy v rámci frekvence 626MHz. Pokud ale přepnu třeba na ČT1/538MHz/ a vrátím se zpět na frekvenci 626MHz,jsem tam kde jsem byl - kvalitu to nahlásí 88-94% a obraz i signál je opět v pr****./sílu signálu mi karta neukazuje, tak nevím/

    Jak je možný, že pokud jde ze střechy/kde je podstatně výkonnější anténa než žebrácká pokojová/ signál víc než dobrej,že ho karta nezachytí a proč ho chytne jen na znouzectnost v podobě pokojové antény s nula nula nic zesilovačem a jak to, že po odpojení od ní/pokojová/, obraz vůbec nezamrzne, když nemá karta signál??Nějakej zesilovačem nabitej kondenzátor v kartě či co?
    Jak se dá tento problém řešit?

    V kartě jako takové pravděpodobně problém není, když to nakonec naladí přes pokojovou ant., kabel je vpořádku, délka kabelu nehraje roli-zkoušeno přes 20cm koaxu i 10m. Ovladače první ani poslední - nic neřeší,manuálně naladit- nic to neřeší.
    Jediný, co jsem snad ještě nezkoušel, je na kartu šlápnout
    Nevím prostě, kde je problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Napřed to chce zjistit, jestli je STA vůbec vybavená na příjem DVB-T. Pak je taky možné, že se signál přijímá souběžně na STA a "přímo ze vzduchu" (když i na pokojovou anténu lze něco zachytit, tak je jistá pravděpodobnost, že bude signál chytat třeba samotná účastnická šňůra, rozbočovač apod. nebo přinejhorším stupačkové vedení STA). Ale na dálku se toto určuje hodně špatně, to bys potřeboval někoho s měřákem, aby to u tebe prověřil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Kladivo99
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Nazdar, díky za reakci.
    STA by měla být pro příjem DVB-T vybavena.Svody se dělaly nové cca před půl rokem, zesilovač tam určitě nějakej je, protože když opravovali v bloku elektriku, tak nebyl celej den žádnej signál/tzn, že odpojili jeho napájení/

    Jinak, když dělali ty nový rozvody/anténa/, proměřovali jednotlivý účastnický zásuvky a bylo to podle nich údajně vpořádku.
    Signál tam máme celkově relativně dobrej - na síto se zesilovačem na balkóně naladím i Rakousko v celkem dobré kvalitě, takže je možný, že to může lapat v podstatě cokoliv kovovýho.

    Nemůže to náhodou taky nějak kolidovat s wifi?Antén je na střechách poměrně dost.

    Určitě to ale nechám preventivně znovu proměřit, u TV karty je problém jen od zásuvky k STA, takže asi tam nějaká blecha opravdu bude.
    Ale vzhledem k tomu, že příjem u klasických televizí je vpřádku, nevím jak se budou stavět k tomuto ojedinělému případu. Ale zkusím to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Kladivo99 Zobrazit příspěvek
    ...Nemůže to náhodou taky nějak kolidovat s wifi?Antén je na střechách poměrně dost.

    Určitě to ale nechám preventivně znovu proměřit, u TV karty je problém jen od zásuvky k STA, takže asi tam nějaká blecha opravdu bude.
    Ale vzhledem k tomu, že příjem u klasických televizí je vpřádku, nevím jak se budou stavět k tomuto ojedinělému případu. Ale zkusím to.
    Nejen WiFi, ale i mobil poblíž ti to může úspěšně rušit, TVkarty jsou na tohle mnohem citlivější než TV. Vzhledem k tomu, že se to u tebe týká jen jedné frekvence a ostatní jdou, tak bych tomu docela i věřil. Chtělo by to možná zkusit v jiné lokalitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Kladivo99
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Nejen WiFi, ale i mobil poblíž ti to může úspěšně rušit, TVkarty jsou na tohle mnohem citlivější než TV.
    Ten mobil bych možná vyloučil, protože by se to projevilo i na pokojové anténě,ale čert ví.

    tak mě ještě napadá:
    Existuje nějakej způsob, jak ten rušivej signál odfiltrovat na výstupu ÚZ?
    Na TV by to negativní vliv teoreticky mít nemělo/snad/ a příjmu na kartě by to jen prospělo.

    Ještě je taky možný, že dali na STA slabší zesilovač, aby se zároveň s hlavním signálem nezesiloval o moc i šum, což se ale projevilo negativně právě u TV karty, na kterou je ten zesilovač příliš slabej

    Navíc je tam rozdíl v umístění - pokojová anténa je krytá z jedné strany zdí/může to něco filtrovat/ a je níže/v půlce výšky paneláku/. STA krytá není a je v úrovni všech wifi antén.
    Možná tam může být nějaká souvislost i s tím krytím.

    Když nad tím teď tak uvažuju, tak seřizování antén je vpodstatě hodně nezáviděníhodný "sraní"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Kladivo99
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Takže vyřešeno. Spustili poblíž další vysílač a vše už chytám normálně.Tuner na kartě je opravdu poněkud citlivější/ nedá se ale říct, že je nekvalitní/. Bere pouze kvalitní signál. Pokud je v něm více šumu, neví si s tím patrně rady a kanál proto nenaladí.
    Podobně trpí i některé klasické set-topy/SENCORE/-v tomhle případě se ale jedná o příjem Rakouské TV /ATV,ORF1/2/
    Klasická TV připojená na zmíněný set-top/pomocí společné antény/ přes den Rakousko sice chytá, ale kvalita/síla signálu je mizerná,objevují se sem-tam i výpadky signálu, v noci je naopak signál perfektní.
    Aver karta ve stejném okamžiku Rakousko po změně regionu na "Rakousko" naladí,úroveň příjmu signálu je zhruba na stejné úrovni/možná o trochu lepší/ jako přes set-top/SENCORE/.Záleží na počasí.Výpadky signálu ale u této TV karty nejsou.
    LCD TV TOSHIBA s integrovaným set-topem chytá Rakousko přes den i v noci ve stejném okamžiku, na společnou anténu ve výborné kvalitě/kostičkování ani výpadky signálu jsem nezaznamenal/.

    Takže v oblastech, kde je signál poněkud slabší/jsou dále od zdroje/, se opravdu při výběru TV/PC TV karty/set-topu příliš šetřit nevyplatí./Ledaže by zrovna spustili poblíž novej vysílač /
    Nic to ale nemění na tom, že kvalita/síla digi signálu/zdroj/ je stále na špatné úrovni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problem s AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar na Win 7
    Od jano101 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-07-2015, 19:19
  2. Problém s Avermedia (A16D)
    Od Neller v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-11-2007, 17:28
  3. AVERMEDIA PCI Hybrid (A16D)
    Od Neller v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 19:23
  4. AverMedia hybrid + FM
    Od Razer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2006, 00:39
  5. AverMedia hybrid + FM
    Od Razer v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-05-2006, 13:12