Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Grabování z HV 40 pomocí HDVSplit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Chtěl jsem z Canonu HV40 pomocí HDVSplit natáhnout do PC přes IE1394 HDV video pro další zpracování v Pinnacle 14. Objevila se však hláška HDVSplit nemůže najít MPEG 1 audio dekodér. Pokuste se nainstalovat a konfigurovat ffdshow. Nikde, ani na zhraničních serverech, jsem nenašel odpověď , někde dokonce radí vůbec ffdshow používat.

    Můžte mi pomoci?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    HDVSplit nepoužívám. Jen se chci zeptat, ono to nejde přímo ze Studia?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od josefíka Zobrazit příspěvek
    HDVSplit nepoužívám. Jen se chci zeptat, ono to nejde přímo ze Studia?
    Mám studio Pinnacle 14 plus ultimate, studio kameru po připojení přes firewire najde, tlačítky jde posuv kamery ovládat, nabídne mpeg, nastavím výstupní adresář a po nagrabování z kamery najdu prázdný soubor mpeg m2t a prázdný soubor .waw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Všechno je asi jinak, v Canonu HV40 mám nastaveno nahrávání v HDV, výstup v HDV, a jiný editační program, který jsem nainstaloval (kameru najde, zobrazuje HDV režim) mi píše, že nemůžu použít tuto volbu grabování v HDV, protože není totožna s formátem na pásce....Tak už nevim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,277

    Citace Původně odesláno od versys Zobrazit příspěvek
    ... v Canonu HV40 mám nastaveno nahrávání v HDV, výstup v HDV, ...
    Při přehrávání záznamu máš na displeji kamery nahoře "HDV"? Není možné, že jsi měl přepnutý záznam na formát DV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Při přehrávání záznamu máš na displeji kamery nahoře "HDV"? Není možné, že jsi měl přepnutý záznam na formát DV?
    Jj, HDV tam je.. Byl jsem dnes u kámoše co stříhá pro Primu, SW Premiéra kameru detekuje a načte, zrovna tak SW On Location v pohodě načte z kamery HDV a uloží ho do PC a v Pinnacle nebo Cyber Link Power Edition jdou otevřít a editovat. Takže je to SW, který nenačte HDV přímo z kamery. Na nějaký musím kápnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,277

    Citace Původně odesláno od versys Zobrazit příspěvek
    ... Takže je to SW, který nenačte HDV přímo z kamery...
    To je důležité zjištění. Já střihám a samozřejmě i nabírám ve Vegasu Pro. Kamera stejná jak ta tvá, jen starší model - HV20. Ale zkoušel jsem i nabírání HDVSplitem a taky bez problémů, jen se s klipy hůř pracovalo ve Vegasu, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=13242
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    To je důležité zjištění. Já střihám a samozřejmě i nabírám ve Vegasu Pro. Kamera stejná jak ta tvá, jen starší model - HV20. Ale zkoušel jsem i nabírání HDVSplitem a taky bez problémů, jen se s klipy hůř pracovalo ve Vegasu, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=13242
    Díky za info, dal by se HDVSplit, který Ti funguje, poslat? Má tuším jen pár kB. Ten můj staženej má nějakou vadu s MPEG1..
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,277

    HDVSplit mám přímo od tvůrce z jeho stránek, kde si ho můžeš stáhnout přímo: http://strony.aster.pl/paviko/hdvsplit.htm.
    Doporučuji však nabírat video přímo v programu ve kterém střiháš, důvody jsem uvedl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Hm, dodavatel SW se k tomu nepostavil zrovna čelem, prý to může být kupa věcí, že to nenačítá HDV... a možná to prý ani nerozchodím...
    HDVSplit stejně nechodí, odstranil jsem chybu - chybějící kodek pomocí ffdshow a po načtení HDV je tam zase prázdný soubor.. tak budu hledat dál, čím to stáhnout..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Jen pro info... SW PInnacle 14 jsem nainstaloval do staršího PC s OS WIN XP a ejhle, vše chodí, jak má...Studio nagrabuje HDV z kamery, v adresáři se vytvoří soubory. m2v a už se to dá v pohodě editivat. Nachodí to tedy pod WIN 7.... tam se soubor .m2v sice vytvoří, ale je prázdný...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nabírání HDV: Vegas Capture versus HDVSplit
    Od Saxel v sekci Editace videa
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 14-01-2011, 06:37
  2. grabování v Premiere Pro
    Od stanix v sekci DV/HDV
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 29-09-2009, 11:05
  3. Grabování z DV kamery
    Od Karel Polívka v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-09-2009, 10:13
  4. Grabování pomocí Pinnacle DC10+
    Od Standafor v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2006, 18:50
  5. Problémy pri grabovaní
    Od imported_Omega v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-05-2005, 11:44