help with ADVC-55
Včera jsem si koupil tento převodník ADVC-55 (všichni znáte...) funguje mám ho připojen přes 6na6 a obraz zachytává (bohužel jsem to včera testoval jen v neru) potřeboval bych napsat návod nebo jen link na nejrychlejší a nejkvalitnější postup tvorby dvd. (zdroj czechlink -> ADVC-55 -> PC -> DVD
Vím že to tu asi bylo mnohokrát probíráno, ale moc vás prosím.
(tuším že mám doma Lets Edit 2, Vegas 5.0a, Architect 2.0a)
Kdyžtak doporučte i jiné softy, ale především postup.
Díky mooooooooooooooc
Vím že to tu asi bylo mnohokrát probíráno, ale moc vás prosím.
(tuším že mám doma Lets Edit 2, Vegas 5.0a, Architect 2.0a)
Kdyžtak doporučte i jiné softy, ale především postup.
Díky mooooooooooooooc
freezeJCavi
Pokud vím, tak tyto převodníky převádějí analog na DV formát. V tom případě jej Vegasem lze stáhnout. DV formát je vlastně AVI, takže při výrobě DVD se postupuje stejně, jak z AVI.
Pokud vím, tak tyto převodníky převádějí analog na DV formát. V tom případě jej Vegasem lze stáhnout. DV formát je vlastně AVI, takže při výrobě DVD se postupuje stejně, jak z AVI.
podla mna pouziva ten prevodnik len na prenos DVB-S streamu do PC, kde to zachytava cez firewire.
nemas moznost ukladat ten stream priamo na PC?
zda sa mi to chore prevadzat MPEG2 stream do DV AVI...
nemas moznost ukladat ten stream priamo na PC?
zda sa mi to chore prevadzat MPEG2 stream do DV AVI...
No ono by to bylo nejlepší, ale mám pocit, že Freeze používá z czechlinku analog. Snad to v pondělí upřesní.
doma mám digitální satelit ale má výstup pouze analog, a tak ho přívádím do ADVC-55 i se zvukem a pak do PC přes 1394.
zkoušel jsem tedy nahrávání toho DV Canopusu a pak ve vegasu udělat dvd, ale kvalita v porovnání s DV nahrávkou je žalostná (720x576 8000kbit/s AC3 2.0 192kbit/s)
v Let's EDITu 2 jsem se pokoušel nahrávat do MPEG-2 rovnou a kvalita byla hodně dobrá (taková by mi stačila)(parametry zaznámu:8000kbit/s 720x576 PCM zvuk), ale po dvou minutách mi to spadne a napíše mi to Disk speed is too low. ale přitom hdd skoro nepracuje a zatěž procesoru je asi na 90%. opravdu nevím čím to může být.
Jestli někdo dělá v Let's EDITu mohl by mi vysvětlit co znamená číslo při záznamu vedle času nahrávky. při záznamu do DV je stále 1 a při záznamu do MPEG-2 je pohyblivá až do +-350 :-?
Jestli někdo dělá v Let's EDITu mohl by mi vysvětlit co znamená číslo při záznamu vedle času nahrávky. při záznamu do DV je stále 1 a při záznamu do MPEG-2 je pohyblivá až do +-350 :-?
chová se to stejně když nastavím HIGH QUALITY (8000kbit/s) NORMAL QUALITY (5000kbit/s) i SPEED QUALITY (3000kbit/s). Program je originál full verze takže v licenci by neměl být problém. Není to chyba Windows??? mám SP1. četl jsem že někdy bývá problém s 1394kou ale (nevím jestli se to týká jen SP2) do SP2 se mi nechce pokud to nebude nutné. Záplatana SP2 na 1394 mi nešla stáhnout.
[quote=freezeJCavi]zkoušel jsem tedy nahrávání toho DV Canopusu a pak ve vegasu udělat dvd, ale kvalita v porovnání s DV nahrávkou je žalostná (720x576 8000kbit/s AC3 2.0 192kbit/s)[/quote]
Zkus jiný encoder, třeba Procoder, musíš stejně počítat s tím, že q MPEG-2 bude horší, než původního DV. Při pouštění na TV by to mohlo být OK. Jak se ta nekvalita projevuje?
Zkus jiný encoder, třeba Procoder, musíš stejně počítat s tím, že q MPEG-2 bude horší, než původního DV. Při pouštění na TV by to mohlo být OK. Jak se ta nekvalita projevuje?
mírným rozostřením (procoder jsem zkoušel taky dopadlo to asi ještě húře) výsledek sleduji z Panasonicu DVD-playeru a na Grundig TV uhlopříčka 95cm. čekal jsem že se po převodu dostanu na kvalitu alespoň jako je když zaznamenávám ty dvě minuty v MPEG-2
Nestalo by zato zakoupit DVB-S kartu ?, hrozne ztratovy je prave ten troji prubeh MPEG2 - Analog - DV - MPEG. Jinak ADVC je velmi dobry pro prevod ANALOGU do DV sam vlastnim ADVC-100. Asi bych z DV do Mpeg pouzil nerealtimovy encoding napr. TMPGEnc nebo CCE ci Procoder, je to velmi subjektivni, kazdemu vyhovuje neco jineho a je nutne si odzkouset. Pokud nedigitalizujes z jinych zdroju [VHS, VHS-C apod], prodej ADVC a zakup satelitni kartu. Viz auditoria o DVB-S. :-)
...a hlavně bych z toho řetězce vyloučil nejprve Nero v systému... Tam si začal, tak s tím také udělej konec. Takový guláš bych nerad "večeřel".
Atkins
já to mám právě na satelit i kazety S-VHS a VHS.
mohli by jste mi napsat přesný název a verzi programu a ten převod do MPEGU??? a k tomu návod na nastavení parametrů???
mě z toho vychází stále špatný obraz (nepočítám nějakou tu ztrátovost převodem)
já to mám právě na satelit i kazety S-VHS a VHS.
mohli by jste mi napsat přesný název a verzi programu a ten převod do MPEGU??? a k tomu návod na nastavení parametrů???
mě z toho vychází stále špatný obraz (nepočítám nějakou tu ztrátovost převodem)
freezeJCavi
Tyhle pokusy mě teprve čekají, mám jako převodník DV kameru. Divné je, že to tak zhorší zrovna enkodér. Děláš dvouprůchodově?
Tyhle pokusy mě teprve čekají, mám jako převodník DV kameru. Divné je, že to tak zhorší zrovna enkodér. Děláš dvouprůchodově?
Tedy pánové, Vaše ručičky pozlatit. Staří z tohoto fora vědí, s jak starou technikou pracuji, ale nedostat z S-video z S-VHS pásky víc a přes TVkartu, než některé také firmy (jako B*nton) tady v tomto Kocourkově prodávají za DVD, tak to by už bylo opravdu umění a musel bych to dělat do DivXu a "2průchodově". Servus!