Dobrý den,
Díval jsem se na nějaké televize v obchodě
ale v obchodě je takových televizí mraky a celkem chytrej prodavač co mi vysvětlil lepší obraz u led TV oproti LCD (hlavně ostrost a černá barva) tím, že ledkové mají vetší rozlišení a že jednotlivé body jsou z ledek.
Tak bych Vás poprosil o malé nasměřování a nakopnutí ve výběru televize.
Ted máme asi 55cm starou CRT televizi barevnoua signál máme z pokojové antény roznožky a jdou tam snad dva programy.
k nové televizi pořídíme satelit (asi skylink kartu) jen s volnýma programama, přijímač klidně s HD to je celkem jedno (ale zatím jde jen CT a nova ve full HD). obyvák má zhruba 4x8m a na televizi se díváme zhruba ze 4 metrů ale sednou blíže si taky můžu. ja osobně se dívám na televizi v řádu 1-3 hodiny týdně a převážne u jídla. manželka častěji protože je na mateřské. Od nové televize chci aby šlo přez USB pustit nějaký film, připojení k sití by bylo dobré ale není to nutné, a abych se nerozčílil nad hnusným obrazem když už si k tomu sednu.
Nevim jestli to pujde ale hodilo by se nám kdyby šel vypnout obraz a šel jenom zvuk. už proto že nám většinou hraje TV a nikdo se nedívá a někdy si pustím hudbu tak by bylo zbytečné aby obrazovka svítila.
Velikost si myslím že nám bude bohatě stačit 42" ale vubec nemám tucha jestli plazmu, LCD nebo ledkovou... Plazma má pěkný obraz, LCD co jsem viděl je takovej nemastný neslaný ale má nízkou cenu a spotřebu a LEDkový mi přišel asi jako nejlepší (nejdražší) ale tady asi záleži jestli to nemají v obchodě schválně, aby ty potvory za 25 tis prodali.
jako nejlepší obraz/cena mi zatím připadají plazmy ale tady mám trochu obavy ze spotřeby
a taky z toho, že jsem při pročítání článků četl o nějakém přepínaní na noc, den, přepínání poměrů stran při přepnutí na jiný program atd. Nic takového by se u nás nedělo. Jednou se televize nastaví a pak se budou maximálně přepínat programy.
finanční rozmezi by nám vyhovovalo tak 10-20tis vzhledem k tomu že to je pro nás teměř nepotřebná věc...
děkuju za rady