Export videa Z VirtualDubu
Můžete mi poradit jak vyexportovat video z VirtualDubu?Mám video,ořezal jsem ho a dal exportovat do avi. Výsledný soubor je 6x větší než originál :-(
Prý se tam musí dodat jiný videokodek např. Mainconcept,Panasonic.Mám stáhnuté oba dva,ale nevím jak je tam dostat.Jak to vše provést? Díky
Prý se tam musí dodat jiný videokodek např. Mainconcept,Panasonic.Mám stáhnuté oba dva,ale nevím jak je tam dostat.Jak to vše provést? Díky
Aha, takže nastav u audia i videa "direct stream copy" a sestříhané video se ti pouze zkopíruje. Pozor na střih, začátky sestříhaných kousků musí začínat na keyframech!
No tak jsem to zkusil a není to ono. Já mám nahrané video ve Studiu 9 /AVI cca 1GB/ .Otevřel jsem ho ve Virtualdubu,dal jsem filtr "resize",abych ho ořezal zhora a zespodu,no a tohle chci opět převést zpět do AVI.Když tam nastavím "direct stream copy" tak se to uloží normálně neořezané tak jako originál.Tak jak to nastavit,abych to převedl do AVI ořezané a přibližně stejně veliké.
Povedlo se mi to převést,ale výsledný soubor byl cca 6GB,a to nechci . /moc veliké z 1GB na 6GB/ :-(
Povedlo se mi to převést,ale výsledný soubor byl cca 6GB,a to nechci . /moc veliké z 1GB na 6GB/ :-(
A proč to pro B*ha neotevřeš v tom Studiu9? To tedy nechápu, stačí přejít na další stránku a export...
[quote=Joe-Joe]Mna skor zaujima, preco to vlastne orezavas?
Tak to orez v v Studiu.[/quote]
Mám dva záběry z kamer.Z digitální to mám natočeno v 16:9.Z analogové je to 4:3. Chci oba tyto záběry spojit ve Studiu9 v jeden celek.Jenomže Studio9 nedovolí natáhnout do osy společně 16:9 a 4:3.Protože většina záběrů je v 16:9 potřebuji to video 4:3 ořezat zespodu a shora.Získám tak video mírně natažené na výšku ve formátu4:3.No a to když ve Studiu9 natáhnu do osy jako formát 16:9,dostanu normální nedeformovaný obraz. Jestliže natáhnu neořezaný formát 4:3 do osy jako 16:9 ,výsledek je roztažen do stran..Proto chci to video 4:3 ořezat,rozumíte?
Chtěl bych ,aby mi někdo poradil jak nastavit VirtualDub.Formát AVI 4:3 ořežu a výsledek chci opět uložit do AVI tak ,aby byla stejná velikost souboru jako originál a ne skoro 6x vetší.Poradíte mi?
Ořezání videa ve Studiu9 jsem nenašel :-(((
Tak to orez v v Studiu.[/quote]
Mám dva záběry z kamer.Z digitální to mám natočeno v 16:9.Z analogové je to 4:3. Chci oba tyto záběry spojit ve Studiu9 v jeden celek.Jenomže Studio9 nedovolí natáhnout do osy společně 16:9 a 4:3.Protože většina záběrů je v 16:9 potřebuji to video 4:3 ořezat zespodu a shora.Získám tak video mírně natažené na výšku ve formátu4:3.No a to když ve Studiu9 natáhnu do osy jako formát 16:9,dostanu normální nedeformovaný obraz. Jestliže natáhnu neořezaný formát 4:3 do osy jako 16:9 ,výsledek je roztažen do stran..Proto chci to video 4:3 ořezat,rozumíte?
Chtěl bych ,aby mi někdo poradil jak nastavit VirtualDub.Formát AVI 4:3 ořežu a výsledek chci opět uložit do AVI tak ,aby byla stejná velikost souboru jako originál a ne skoro 6x vetší.Poradíte mi?
Ořezání videa ve Studiu9 jsem nenašel :-(((
Pořád jsi ale neprozradil, v jakém formátu je ten analog.
Ve VD se podívej na File information, zapamatuj si formát, místo ořezávání použij filtr Aspect ratio a ulož to ve stejném formátu se stejným bitrate, určitě to nebude 6x větší a bude to 16:9.
Možná ještě lépe ve stejném formátu jak je to z té digitální kamery, aby se z toho Studio nepodělalo.
Ve VD se podívej na File information, zapamatuj si formát, místo ořezávání použij filtr Aspect ratio a ulož to ve stejném formátu se stejným bitrate, určitě to nebude 6x větší a bude to 16:9.
Možná ještě lépe ve stejném formátu jak je to z té digitální kamery, aby se z toho Studio nepodělalo.
No ten analog i digital je ve formatu AVI a chci ho zpatky v AVI,at ho otevre Studio 9.Ten filtr Aspect ratio jsem nenasel ,jen "resize" a s tim to jde orezat jak potrebuji,ale nevim jak nastavit VD aby to ulozil do AVI a bylo to stejne velike jak original
A jak dostanu do VD jine kodeky?Napr Mainconcept,panasonic?S temi by pry pri prevodu nebyl problem
A jak dostanu do VD jine kodeky?Napr Mainconcept,panasonic?S temi by pry pri prevodu nebyl problem
Avi je kontejner, ve kterém, může být video i audio komprimované velmi různě.Jak je to udělané lza zjistit ve File information ve VirtualDubu.
MainConcept i Panasonic jsou kodeky pro MPEG, VirtualDub má výstup pouze do avi.
Zatím jsi si bohužel nepřečetl co je tam ve File information napsáno a pořád meleš svou, takže asi budeš muset najít jiného blbce než mě,aby se s tebou nervoval.
MainConcept i Panasonic jsou kodeky pro MPEG, VirtualDub má výstup pouze do avi.
Zatím jsi si bohužel nepřečetl co je tam ve File information napsáno a pořád meleš svou, takže asi budeš muset najít jiného blbce než mě,aby se s tebou nervoval.
No tak promiň,že jsem začátečník.Právě proto se ptám zde ,kde už lidi něco znají.V tom File information je napsáno u videa -decompressor: internal DV decoder u audia compression: PCM /Uncompressed/. Tak to jsem měl vyčíst?Pokud jsi ochoten ,tak mi poraď jak to nastavit na export aby to bylo stejně velké jak originál
Video- Full procesing
filtr - třeba ten ořez
compression - DV Codec - třeba MainConcept
Audio - direct stream copy
Prostě stejné parametry jako má vstup.
MainConcept DVCodec (potřebuješ FlashGet)
http://soft.ttdown.com/ViewDownURL.asp?softID=18767
filtr - třeba ten ořez
compression - DV Codec - třeba MainConcept
Audio - direct stream copy
Prostě stejné parametry jako má vstup.
MainConcept DVCodec (potřebuješ FlashGet)
http://soft.ttdown.com/ViewDownURL.asp?softID=18767
Tak jsem to vsechno stahnul ,nainstaloval a vygeneroval v tom samem rozliseni jako original tzn.720x576.Vysledny soubor narostl z 800MB na 6GB.
Kdyz jsem dal rozliseni na 320x240 tak byl vysledny soubor stejne okolo1GB Pri rychlejsim pohybu v zaberu je v novem souboru obraz rozvlneny :-( v obou rozlisenich,takze asi VD nicmoc.Nebo mam neco spatne nastavene.
Neni nejaky jiny program na orezani videa,ktery by ho ulozil ve stejnem formatu,kvalite a velikosti jako original?? Ten VD se mi nejak moc nelibi
Kdyz jsem dal rozliseni na 320x240 tak byl vysledny soubor stejne okolo1GB Pri rychlejsim pohybu v zaberu je v novem souboru obraz rozvlneny :-( v obou rozlisenich,takze asi VD nicmoc.Nebo mam neco spatne nastavene.
Neni nejaky jiny program na orezani videa,ktery by ho ulozil ve stejnem formatu,kvalite a velikosti jako original?? Ten VD se mi nejak moc nelibi
veloce1: Umíš používat kalkulačku? Já jen, že 1+1 nebývá 2, ale ty programy za to nemohou, jenom ti lidé, co je používají...
[quote=StD]veloce1: Umíš používat kalkulačku? Já jen, že 1+1 nebývá 2, ale ty programy za to nemohou, jenom ti lidé, co je používají...[/quote]
StD:
Tak mi to vysvětli proč je výsledný soubor 6x větší než originál.Já to nevím a udělat z 800MB okolo 6GB při stejném rozlišení to je trošku moc.No a když jsi teda tak chytrej tak mi poraď na můj dotaz. Vem kalkulačku a spočítej to jak to mám nastavit ať VD udělá to co chci.Pokud tedy víš jak na to :-?
StD:
Tak mi to vysvětli proč je výsledný soubor 6x větší než originál.Já to nevím a udělat z 800MB okolo 6GB při stejném rozlišení to je trošku moc.No a když jsi teda tak chytrej tak mi poraď na můj dotaz. Vem kalkulačku a spočítej to jak to mám nastavit ať VD udělá to co chci.Pokud tedy víš jak na to :-?
Udělat z 800 MB 6 GB není žádné umění, stačí zadat velikost výsledného souboru, ale dívat bych se na to potom nechtěl. Zrovna jsem v pátek "zkušebně" jeden takový DivX (1 CD) převedl na Mpeg2 (1 DVD) a je to skutečný hn*s.
Kalkulačku máš v downloadu, já to za tebe počítat nebudu, mám svých starostí dost.
Kalkulačku máš v downloadu, já to za tebe počítat nebudu, mám svých starostí dost.
veloce1
Výsledná velikost souboru závisí pouze a jedině na použitém bitrate.
br = 8192 x vv / t
br - bitrate v kb/s
vv - výsledná velikost v MB
t - čas v sekundách
Pochopil?
Výsledná velikost souboru závisí pouze a jedině na použitém bitrate.
br = 8192 x vv / t
br - bitrate v kb/s
vv - výsledná velikost v MB
t - čas v sekundách
Pochopil?