Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Počet snímků v AVI

  1. #1

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Ahoj, mám Panasonic bez DivX a abych mohl kouknout na film tak musím jej převést na dvd-video, vcelku to funguje, ale ted jsem dostal AVI kde je počet snímků za s 24 a to když převedu programem winavivideoconverter tak se film v přehrávači trhá, poradíte jak na to? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Návody tu na to byly, použij Canopus Procoder 1.5 (nebo Express 1.0), převede video na 25 fps a zachová délku. Můžeš taky ve VDubu změnit fps na 25, ovšem musíš zkrátit zvuk (filtry ve VDubu, BeSweet, SoundForge...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Diky za radu, mam Procoder 2.0 ale neni mě moc jasne kde to tam nastavit. Poradil bys ještě díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    U dvojky nevím, jak si s tím poradí, je jiná, než 1.5, hlavně co se týká těchto převodů fps. Jinak se cekem nic nenastavuje, zvolíš potřebný výstupní formát (PAL).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Jeste problem mám s titulky, jsou upraveny na 23,976fps jak když film převedu na 25fps je upravit?. Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    S těmi titulky je to kapku složitější, jsou titulky vázané na časovou osu (např. srt), nebo na číslo snímku (např. sub) Teď záleží na encodingu videa.
    1. Pokud použiješ enkodér, kde se nemění délka videa (Procoder express), titulky v srt vyhoví, ale v sub ne, protože enkodér musel logicky přidat snímky.
    2. Pokud enkodér mění délku videu (zkracuje), případně kvůli funkčnosti to musíš udělat sám, tak vyhoví sub (počet snímků zůstal stejný), ale ne srt (film je kratší).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    68

    To mirek: vysvetlil jsi to pekne. Co kdybych ale sub prevedl na srt?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tady to je! Co jsem se toho nahledal!
    sub převedeš na srt v jakémkoli titulkovém editoru, a ten se tě obvykle zeptá na fps při načítání, příp. ukládání. Např SubtitleToolCZ pracuje s časováním, tedy při načítání sub se na fps zeptá (nebo si jej vyčte ze stejně pojmenovaného AVI). V editoru uděláš konverzi a uložíš jako srt (to už se tě na fps neptá).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Počet zařízení na jeden kabel
    Od Marek777 v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-07-2011, 11:18
  2. Na jaaký počet snímků přepočítávat video pro plazmu?
    Od RiMr v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 14:20
  3. 42PX70E a počet hdmi
    Od Stepa v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-05-2007, 08:36
  4. počet řádků na CCD senzoru
    Od Listy v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-02-2005, 12:56