Dobra, zkusime to takhle.
Korespondujici tema - Canon HF200 ano ci ne?
Dobra, zkusime to takhle.
Korespondujici tema - Canon HF200 ano ci ne?
tak, ďakujeme za presun príspevkov do tohoto nového vlákna.
To pry neplati, ze Cine mode neprida gain, taky jsem si to myslel (netocim v nem, jen to srovnavam s manualem), cine mode pry dava gain az do 9dB (u Canonu HV 30), coz neni moc, ale timto ten muj prispevek nebyl spravny, ten cine mode zaznam jen "vypada". ze neprida gain , ale pry muze pridat, prave, ze neprida moc, normalne snad kamera muze pridat az kolem 20dB, takze to rychle porovnani s cine mode expozici muze pomoct.
U HV30 Spotlight rezim pry nepridava naopak zadny gain, ale neoveroval jsem to, tak si to vyzkousejte na tech malych kamerkach, jestli to je podobne. Cil je asi podobny jako u HV30, nenechat gain vic jak tech 9dB, nenechat to vletet do tech dvoucifernych cisel.
[QUOTE=1hroch;290411]Porad jsem se jeste nedopatral k tomu, jak
1) zamknout expozici
QUOTE]
Prvni kladne vysledky - expozice zamknout lze. Zatim vyzkouseno s timto nastavenim:
1.Limit AGC = 0dB
2. Zamerit na misto s pozadovanymi parametry, Expozice prepnout na Manual, popr. jeste upravit EV.
Ukazky:
BLOK = s vyse popsanym nastavenim
AUTO = Klasicky automat.
(zmenseno do humusackeho rozliseni = mensi velikost, pro demonstraci postacuje)
Dalsim krokem bude zkouska s nenulovym gainem.
Edit: vlozil jsem znovu videa, ta predtim byla totalne zprasena!
Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 27-07-2010 v 09:22
SlavoF: Ted si uvedomuji - ktere nocni zabery jsi mel na mysli?
niečo z tych HF-LOW, HF-20-09 , neviem teraz presne ktorý najviac, som teraz mimo a nechcem to znovu ztahovať
[quote=1hroch;290662]- no vidíš a ja som tie nové modely označil krokom k väčšiemu low-endu. A vida, má to reguláciu gain, čo je oproti HF200 výhoda.
- takže expozíciu zamkneš tak, ako si napísal, ja zasa nie, pretože AGC je default auto. Ja musím ísť cez cinema, alebo spotlight, teda záleží, čo je v scéne.
tie zábery sú myslím OK...
Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 26-07-2010 v 18:36
orientačne je gain pri HF200 8 dB. Myslím, že Peco raz spomínal, že u spotlight to má bez gainu, myslím, že to nie je ďaleko od pravdy. Akurát to je značne obmedzené, ja dosť často vychádzam z cinema a pokiaľ sa na scéne moc toho prudko nehýbe, idem na 25f. Tá M306-ka má ale výhodu v manual gain a teda je možné dostať solídny výsledok v low-light aj s 1/4 snímačom bez toho, aby človek musel čarovať....
[quote=1hroch;290662]Tak to vypada, ze se blizime starym kameram - jeste neni 100% overeno v terenu (chcije a chcije), ale nahled z lodzie nasvedcuje tomu, ze NEZAVISI NA NASTAVENI Gain.
Postacuje pouze Expozice prepnout na Manual.
Laborace s LowLight bude na poradu dne dale. Co byste doporucili Vy. Muj laicky nazor je v prvni rade omezit Gain a nasledne laborovat s fps, casem zaverky, clonu nechat na max. otevreni.
Pozn.: nikde tady na foru nemam volbu zmeny pisma (tucne, barva)
Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 26-07-2010 v 20:53
hoj,
vidite na te kamce nejake hrube nedostatky?
Minule jaro jsem chtel koupit HF200, ale nakonec z toho nejak seslo. Ted jsem se tim vsim probiral znova a muj favorit je M306.
treba počkať do budúcej jari , možno bude M406
Inak obe kamery sú takmer identické, rozdiely :
- daktyl
- manual AGC
- vstup na externý mokrofón
Zásadne odlišné výsledky z nich nedostaneš. Keďže už HF200 je na svete cca 18 mesiacov, tak už je problém ju kúpiť, pretože sa nahrádza novými modelmi...