Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: digital out ze zvukovy karty

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele sabai
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    ma nekdo pripojenou zvukovku pres opticky nebo koaxialni kabel k zesilovaci / receiveru? mel bych par otazek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Staci ti koax, cinche (samce) na oboch stranach a jedes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Já takhle funguju - přes koax. SPDIF out
    optika funguje rovnocenně, akorát nejsou k dispozici větší délky kabelů. Já mám ten koax 5m, což by s optikou asi nešlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    pouzivam aj opt. aj coax. mam crreative decoder 100, lepsie ako pocuvat ten "bordel" zhlukov v analog. vystupe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    jo, taky jsem si myslel, že SB Live má docela kvalitní analogový výstup
    teda jenom do té doby, než jsem použil SPDIF
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    pri pouziti digitalneho vystupu vylucis akekolvek rusenie (ktoreho je v dnesnom PC dost, pulzny zdroj, procesor atd) audio signalu a nemusis ani investovat ani do drashej zvukovky ako je audigy, ktora nie je podla mna taka dobra ako tvrdi creative. Uplne staci ak mas digit. vystup na doske.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    presne!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    s tím moho taky nic než souhlasit, to je taky důvod, proč analogový výstup z integrovaných zvukovek je až na konci chvostu, když výstupní obvody zvukovky musí pracovat v jámě lvové (MB). U SPDIF je to irelevantní.
    Na druhé straně chování různých zvukovek k SPDIF není stejné. Tím nemyslím kvalitu výstupu. SPDIF na SB Live mi fungoval poněkud jinak, než SPDIF na integrované ZK Realtek. Live jako by pořád vysílala "nulová data" - i když se zvuk negeneroval, kdežto u toho Realteku SPDIF přechází po přehrání jakéhokoliv zvuku do "vypnutého stavu" a při jakémkoliv požadavku na zvuk zase nabíhal. Pokud se nic nepřehrává, receiver indikuje odpojený SPDIF. Zdálo by se, že toto chování nemůže mít vliv, ale onen "náběh" trvá minimálně několik desetin sekundy, což nevadí při přehrávání hudby, ale ze systémových zvuků neslyším skoro nic, protože než výstup naběhne, zvuk je u konce. Nepodařilo se mi v nastavení zvukovky najít nic, co by pomohlo.
    Další dojem z integrované zvukovky a SPDIF - asi nebude moc dobře ošetřen, protože občas vyprodukuje nějaký lupanec a stalo se mi taky, že poslal do výstupu na pár sekund nějaký chaotický šrumec, že jsem měl skoro obavy, že by mi při větší hlasitosti mohl poškodit výškové reproduktory.
    Nevím, jestli je to vlastnost hardwaru nebo odfláklé ovladače (mám nejnovější) - v každém případě zvažuju, že si jenom kvýli tomu SPDIF strčím do kompu zase SB Live (se zákl. ovladači, které poskytují wxp)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Miuvek Jent zateoretizuji, neb to nemůžu odzkoušet- nesouvisí ono vypínání zařízení, jeli v klidi s nastavením HW-vlastnosti-vypínat zařízení z úsporných důvodů v době nečinnosti? Nebo zkus změnit mapování zařízení.
    I když, pokud to ve stejném slotu jedna zvukovka dělala a jiná ne, asi je to vnitřní archytekturou zvukovky...
    (toto dělaly kdysi interní zvukovky u prvních dokonce i profesionálních hudebních kláves(syntezátorů CASIO...), kdy kvůli ruchům a šumům se mezi tony zvuk utlumoval, podobně asi jako u TV při přepínání kanálů) provázel začátek a konec tonu ani ne lupnutím, jako spíše hlubokým tichým bouchnutím...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    hmm, dělá to třeba i mezi i mezi jednotlivými stopami při přehrávání třeba ve winampu (receiver vždy zaregistruje krátký výpadek dat) - asi bych to viděl na vlastnost té integrované zvukovky. SB Live asi půjde zpátky do sčotu. Nikdy jsem neměl o integrovaných zvukovkách moc dobré mínění, ale myslel jsem, že na SPDIF není co zkazit - asi jsem se mýlil
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    6

    muzu se zeptat jestli standartne pokud mam DVD nebo DivX s vice kanalovym zvukem (5+1, DTS) posila tento vystup i na spdif? Nebo to zalezi na pouzitem prehravaci v pocitaci. Kde je ta moznost posilat vystup na bud spdif nebo normalne.
    Uvazuju samozrejme ze to propojim s audio v obyvaku. Urcite ma zesilovac lepsi vystup nez karta.

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No mne to tak fachalo bezproblemov volakedy, to je uz doba...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Griffin.net: Mohl by jsi být konkrétnější co do typu a výrobce zvukovky??
    Osobně vím nejméně o dvou, ktere mají S/PDIF In a Out, HW encoder i decoder a přitom je provoz tohoto zařízení z výroby "omezen" [=uzamčen] jen na Dolby Digital 2.0.

    Jinak S/PDIF se ti "automaticky" nenavolí nikdy - musíš si to patřičně nastavit ručně v ovládacím software zvukovky a někdy i DVD-playeru. Ovšem nevím, jak se chovají ty "zázraky" od Creative. S nimi si ruce ani PC špinit nehodlám.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 12-04-2007 v 12:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    S/PDIF zcela v pohode uz leta propojeno s Yamaha DSP A5, funkcni je i Realtek na MaBo Asus. U nekterych ZK byva problem s latenci pri zivem hrani - MIDI IN,SW synth,SPDUF-OUT. Ale na muziku mam jine zelezo.S audigy jsem mel dobrou zkusenost v oblasti her a jinych peechovin. Na seriosni muziku je zcela nevhodna
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    8

    Prepojil som optikou zvukovu kartu z MB asus a8n32sl deluxe(realtek) s mojim A/V recieverom ale bohuzial zvuk hra len dolby pro logic.neviem si s tym rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvukový adaptér pro Canon EOS 5D Mark II
    Od MrThomas v sekci Videokamery
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 00:32
  2. Zvukovy system
    Od Asahi v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 20:50
  3. Kam zmizí zvukový stream?
    Od altamir v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 19:18
  4. Nove diGITAL link karty na "czlink"
    Od blueant v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2006, 07:20
  5. detekce aktivnich titulku a zvukovy stopy
    Od clee v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-03-2006, 15:18