Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 59 z 59

Téma: format dat v CT

  1. #46
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    A ještě mě napadla poslední rada - osobně tohle při nejasnostech řeším vždy tak (protže hodně lidí střihá v nečem, čemu z hlediska exportu 100pct nerozumí, dneska v tom chaosu formátů žádný div), že si nechám předem poslat kousek exportu (20sec), na kterém se vše prakticky ověří. Pak už není problém (neboť jako vždy jde hlavně o peníze, aby frekvence na drahé střižně nepadla vniveč).

    Touhle cestou bych se tedy na tvém místě vydal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Nemam nejmensi tuseni kam to smerujes a jakej to ma pro tenhle pripad vyznam... Sony MFX bylo ode me mysleno tak, ze v tom ma Sony, prostrednictvim nejaky asociace televizniho a filmovyho prumyslu prsty, tusim ze spolecne s Panasonicem a jeste jednou firmou, ktera se tim dlouhodobe zabejva. Ze je to ramec je snad jasny a ja jen poznamenal, ze nemusim bejt prekvapenej, kdyz software, kterej je od stejny party ktery se na tehle vecech dlouhodobe podili a v mnohym je leader, tuhle podporu ma. S ustanovenym vyzadovanej standardem (SMPTE 377) je to stejny, v tom ma taky Sony prsty. V dobe internetu prece neni problem si takovyhle informace najit.

    Samozrejme ze jsem posilal vzorky v ruznych formatech a jsme vicemene domluveni. To je prece jasny a pak mi pomoh jeste MIHI, kterymu timhle dekuju za konstruktivni nezistnej pristup

    Misto tech radobymentorovacich prispevku se pod radeji domluvit, ze ti poslu par frejmu LFF videa a ty ho prevedes na avidu na UFF a pak porovname vystupy z Vegasu a Avidu, co ty na to?
    Naposledy upraveno uživatelem LOPOLO_2: 06-07-2010 v 17:37 Důvod: vobcas zapominam pismena
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    tady je soubor .. http://3d.cz/smazat/zaklad_NC_LFF.zip .. jen 8Mb
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Lopolo, vše, co jsem mohl k věci říct, jsem řekl. Řeš ty věci přes produkci v TV, domluv se a pošli jim kousek tvého exportu předem. Ostatní laborování považuju za hloupost (kdo co a jak myslel a řekl je jedna věc, porozumění exportním formátům věc druhá, věř mi, že mluvím ze zkušenosti z praxe).

    (jinak dáváš málo informací, v čem byl projekt točený např.).

    Absolutně nechápu, proč si nenainstaluješ trial MC5 a prostě si ten import do něj nezkontroluješ (odkrokování půlsnímků je banalita, na pohybu jasně poznáš, zda je vše ok). Pokud to bude ok v MC, bude to ok všude.

    ahoj.

    (zkusil jsem a máš je obráceně, avid otáčet půlsnímky bohužel neumí, pouze reexportem a importem, což je na nic a na dlouho). Zkusil jsem ještě jednou, při nativním importu (nastavení podle source) to je obráceně, pokud mu vnutím při importu spodní, tak je to pak ok. Ale mělo by to být exportované tak, abych mu nemusel nic vnucovat, import pak může trvat namísto tří minut klidně 20minut, protože se každý frame musí přehlavičkovat (soudě podle té doby, co znám ze zkušenosti). Některý typy soborů avid neobrátí ani při vnucení.
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 06-07-2010 v 18:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    a nemuzes mi poslat nekomprimovanej vystup s vrchnima, kdyz mu vnutis pri importu spodni? Nerikej mi, ze je to na dlouho .. jde o tricet frejmuv SD nebo kolik Mrknul bych, jak kvalitne to dela. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Zprava pro vsechny uzivatele Vegasu s ohledem na tenhle topik zni, kdyz pouzijete volbu “Adjust source media to better match project or render settings”, vegas posune zdroj o jeden radek stejne jako nejvyspelejsi systemy a vysledek bude kvalitativne bez ztraty kyticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Takže už OK? Jestli to chceš zkontrolovat, tak pošli.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    MIHI - jsem Lopolovi poslal soubory z MC.

    Lopolo - takže žádný "blend půlsnímků" se nekoná ?

    Tak to jsem za všechny Vegasisty rád (protože by to jinak nedávalo žádný smysl).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    Takže už OK? Jestli to chceš zkontrolovat, tak pošli.
    odpoledne zase kousicek poslu, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Lopolo - takže žádný "blend půlsnímků" se nekoná ?
    Tak to jsem za všechny Vegasisty rád (protože by to jinak nedávalo žádný smysl).
    mas k dispozici obe volby .. dneska mrknu ta ten tvuj vystup
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Obě volby jsou Lopolo k dispozici pro DEINTERLACI - ne pro export prokládaného materiálu, kde musí potichu spinkat.

    Zkus to promyslet, k čemu to menu "deinterlace method" slouží .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Obě volby jsou Lopolo k dispozici pro DEINTERLACI - ne pro export prokládaného materiálu, kde musí potichu spinkat.

    Zkus to promyslet, k čemu to menu "deinterlace method" slouží .
    V reakci, zadny blend se nekona konstatuju, ze i ten se muze konat, zalezi na uzivateli, pac jsou k dispozici oba zpusoby. Vegas opet prekvapil. Bud vygenerovani novejch fieldu nebo muzes zdroj posunou o radek. Zkus to promyslet
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Žádný blend půlsnímků se u prokládaného exportu NEKONÁ, zkus to už pochopit .

    (ano, u specifických efektů, např. zpomalení, může u většiny sw dojít na interpolaci, blend či dokonce morph, to samé platí pro některé specifické efekty s vyhlazením, které většina sw dovolí nastavit individuálně, třeba MC zná 8 způsobů zpomalení z hlediska práce s půlsnímky nebo 6 různých filtrů vyhlazení pro panorámu fotografií či 3 způsoby práce s půlsnímky u mrtvolek, atd - to se ale nastavuje individuálně pro konkrétní efekt, podle obsahu záběrů, byť existuje možnost některá nastavení "předurčit pro celý projekt", vždy je lze i přebít nastavením v efektu). Kromě těchto specifických RENDERů (přepočtů) některých efektů ale na žádný blend/interpolaci půlsnímků při záverečném přepočtu do určité komprese (aneb exportu) při prokládaném nastavení nedochází.

    Ale já už jsem zvyklý, že si dotyčný vede svou, dokud se sám nedosvítí poznání, takže další příspěvky k tomuto pokládám za zcela zbytečné .

    (Vegas je navíc "patlal", který míchá menu exportu pro deinterlaci se základním nastavením renderů efektů v projektu, předpokládám ale, že jako každý slušný sw dokáže primární setting projektu přebít individiulními nastaveními v těch speciálních efektech, kterých se nastavení týká).

    Pro deinterlaci při exportu do neprokládané komprese (tedy nejen speciálních efektů ale všeho materiálu) by bylo logické použít nastavení v export okně (a ne nastavení renderů některých efektů projektu), ale to už je pod jejich rozlišovací schopnost .-) .
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 09-07-2010 v 13:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Ty ses uplne mimo a je videt, ze Vegas vubec neznas a nepracujes s nim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Formát mts
    Od blert v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 14:40
  2. Formát VCD na DVD
    Od sikin v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 19:42
  3. Formát *.ts
    Od Inazuma v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-08-2005, 15:15
  4. format *amr
    Od timur v sekci Editace audia
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-05-2005, 18:59
  5. Cim na format .ogg ?
    Od Myssak v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-04-2004, 14:05