Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 59

Téma: format dat v CT

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    vi nekdo v jakem kodeku jsou ulozeny data na serverech CT kdyz vysila z pocitace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    kdyz vysila z pocitace?
    zaujimava formulacia

    Myslis streamy, na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ?
    Ide o WMV (konkretne Windows Media Video 9) / pripadne Real Media - podla toho, co si vyberies.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    nene .. myslim to, co jde ven na skrze terestrial mno jak jinak to mam nazvat .. proste to, co jim lezi na serverech odkud se vetsina prispevku bere
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Opat nerozumiem co sa pytas, pretoze melies jablka a hrusky.

    myslim to, co jde ven na skrze terestrial
    - DVB-T = MPEG2


    proste to, co jim lezi na serverech odkud se vetsina prispevku bere

    Ak myslis interne servre, kde lezi uz zdigitalizovany zaznam, neviem. Niekto, kto robi v TV s danou problematikou by sa mohol vyjadrit.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-07-2010 v 08:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    jasneze myslim format dat na internich serverech, vzdyt to pisu od zacatku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Tuším že je to IMX 50
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Lopolo - k čemu je ta informace potřeba, není-li to tajemství? (MIHI má asi pravdu, IMX50 je pro SD nejvíc používaná komprese v poslední době, 100pct ale nevím, vysílací servery jsou zvlášť a my na ně přímo nelezeme).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Já jsem vycházel z tech. podmínek, kde je to nově jako možnost dodání datového formátu pro přímé odbavení. Ale prakticky jsem to nemohl vyzkoušet, protože z toho prý nemůžou udělat schvalovačku, ale to bude asi platit jak kde...
    Naposledy upraveno uživatelem MIHI: 01-07-2010 v 23:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Diky, jenom me to zajimalo. Mam ted cosi do CT dodat a spekuloval jsem, v cem to ulozit. Idealni mi prislo dodat to v Avid DV kodeku ale pockam si na vyjadreni technika.

    Mihi, pravda, kvuli schvalovacce se to asi ze zvyku bude nakonec davat myslim jeste na betu - kdosi mi rikal. Zvyk je holt zelezna kosile.

    musim se mrknout co to imx50 vubec je
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    DV zrovna nepatří mezi oblíbené... konkrétně je povolen jen na offline náhled. Ale možná budeš mít štěstí a technik ti to vezme. Ale spíš bych tě před těmito datovými formáty varoval.. Nikdy nemáš jistotu, jestli to převede správně (a že se tam toho zkazit dost: Barevný prostor, půlsnímky, aspect, ...) Mluvím z vlastní zkušenosti, někteří "technici" to dokážou až neuvěřitelně zmrvit...

    PS: IMX 50 je MPEG 50Mb/s , kdysi byl MPEG IMX na pásce, dnes se využívá hlavně u XDCAMu pro SD záznam. V datové podobě se dodává jako MXF.
    Naposledy upraveno uživatelem MIHI: 01-07-2010 v 23:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    DV zrovna nepatří mezi oblíbené... konkrétně je povolen jen na offline náhled. Ale možná budeš mít štěstí a technik ti to vezme. Ale spíš bych tě před těmito datovými formáty varoval.. Nikdy nemáš jistotu, jestli to převede správně (a že se tam toho zkazit dost: Barevný prostor, půlsnímky, aspect, ...) Mluvím z vlastní zkušenosti, někteří "technici" to dokážou až neuvěřitelně zmrvit...
    Ok, co teda doporucujes pro export z Vegasu? Klasickej DV co je ve win 7 rozhodne neni to ono, tenhle avid je lepsi ale pravda je, ze prehavace nepoznaj acpect ( to by snad technik poznal ) a pak jsem jim jeste nabizel mp4 AVC AAC s konstantnim 20Mbps, coz je teda asi troufalost ale jina alternativa krome nekomprimovanyho avi na usb disku me nenapadlo. Porad
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    No zkusit to můžeš všechno Spíš tak, kdybych se rozhodoval mezi tím - poslat to jako nějaké avičko nebo movko v DV, tak to dám radši na pásku. Pokud budeš mít poměr stran výrazně napsán na pásce, tak se bát nemusíš (dnes už je naštěstí 4:3 vyjímka a ne naopak). Ale fakt záleží na konkrétní domluvě, tak jak tak se to na tu betu asi přepsat bude muset a když u toho budeš moct být, tak si to aspoň ohlídáš..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek

    PS: IMX 50 je MPEG 50Mb/s , kdysi byl MPEG IMX na pásce, dnes se využívá hlavně u XDCAMu pro SD záznam. V datové podobě se dodává jako MXF.
    ted koukam, ze to vegas umi pokud se nepletu a jmenuje se to tam SONY MXF. Nabizi mi to i volbu MPEG IMX 50Mbps ale jen upper field. Projekt mam v lower, pac je to prevedeny na DV z masinky SONY GV HD 700, to je asi trosku problem, pokud to dobre chapu. Ale asi si to bude Vegas brat jako upper ze snimku 1 a lower ze snimku 2, je to tak nebo jsem uplne mimo? Ja a technika, to nejde dohromady
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    To by snad neměl být problém, vegas je snad natolik inteligentní, že to udělá správně. A dostal si od nich vůbec technické podmínky? Stejně se radši ještě předem domluv, pokud nevíš do jakého provozu to jde a kdo a na čem to bude zpracovávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele LOPOLO_2
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    489

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    To by snad neměl být problém, vegas je snad natolik inteligentní, že to udělá správně. A dostal si od nich vůbec technické podmínky? Stejně se radši ještě předem domluv, pokud nevíš do jakého provozu to jde a kdo a na čem to bude zpracovávat.
    nedostal, nabidnul jsem mu test soubory na ftp a on rikal, ze to zkusi. O IMX50 jsem se nezminoval a tak mu asi poslu jeste jeden mail s timhle. Musim zjistit jestli to vubec vegas obrati korektne sakra .. a jak na to, jestli to nastavit v projektu nebo na vystupu .. to bude jeste zajimavy asi

    v kazdym pripade moc diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Formát mts
    Od blert v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 14:40
  2. Formát VCD na DVD
    Od sikin v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 19:42
  3. Formát *.ts
    Od Inazuma v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-08-2005, 15:15
  4. format *amr
    Od timur v sekci Editace audia
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-05-2005, 18:59
  5. Cim na format .ogg ?
    Od Myssak v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-04-2004, 14:05