Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prokládání při resize

Jerry (12)|9.2.2005 21:24
Ahoj lidi, mam problém s prokládaným videem.
Když odstraním černé proužky u videa zachyceného z analog kamery, provedu resize, tak mi prokládání ve výslednym SVCD dělá bordel. Když resize nedělám, tak je vše ok. Vím, že se tenhle problém v nějakym fóru už řešil. Výsledkem bylo, že se musí Vegasu správně nastavit, že má pracovat s prokládaným videem. To ale snad mám, takže chyba je asi někde jinde. Video je vpořádku, když zaškrtnu Reduce interlace flicker , ale nejsem si jistej jestli se pak neprovede deilterlace. Kdyžtak mi prosím vysvětlete, co to přesně znamená. Chci aby výsledkem bylo prokládaný SVCD. Radši přiložim screenshoty. Dík za rady.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
mirekv (7169)|9.2.2005 21:41
Všeobecná zásada je, že deinterlace se musí dělat jako první. Bohužel ve Vegasu ti moc neporadím, snad StayMan.
stayman (12393)|9.2.2005 22:07
Kludne mozes pouzit ten flicker.. vstup a vystup budes mat prekladany.. a za tie JPG obrazky by ta mal niekto zavrazdit :(( :-E
mirekv (7169)|9.2.2005 22:14
StayMan by €RikŁ€
Proč?
Jerry (12)|10.2.2005 20:59
Ok, za ty jpegy se omlouvám, jsou ale optimalizovaný pro web.
Když dám ten flicker tak je video v pohodě. Jenom nevim jestli se tim
neodstraní prokládání a ve výsledku z toho nebudou dva totožný půlsnímky.
Mike píše v článku Pracujeme ve Vegas 5.0 tohle:
[quote]Reduce interlace flicker - provede deinterlace videa, jedný způsob jak vnutit odstranění prokládaného videa, nezaměňovat s Deinterlace method v nastavení projektu, které se používá jen při některých efektech
[/quote]
Znamená to tedy, že se tahle volba musí použít vždy když se dělá resize,
PiP, otáčení - prostě při změmě rozměru prokládanýho videa?
stayman (12393)|11.2.2005 02:17
Citaj si v tom clanku aj komentar a pochopis :-)