postopáté to samé a omlouvám se předem
- budu ale vděčný za jakoukoli slušnou odpověd
- sedím na nejenom tomto foru a přečetl sem tuny stránek a stále stejně blbej jak před 14ti dny...už se mi to tom dneska fakt v noci zdálo
- odchází mi CRT 70 cm sony trinitrocosi - po asi 7mi letech má podání jak win 3,1 v 16ti barvách
- moc toho teda nevydržela...
- takže počítám s tím že dnešní tv vydrží tak 4 roky - kdosi to tu napsal to neni z mojí hlavy
- beru tuhle skutečnost na vědomí
- proto nechci utratit zbytečně peníze za něco co bud vůbec nevyužiju nebo to morálně aj fyzicky zastará - s ohledem na vývoj - ještě před kolapsem samotné bedny
- tedko běží výprodej v okay a maj tam tohle :
- lg 42lh3000
- sy kdl40s4000k
- ph 42pfl5604h
- sg le40b530
tož kterou ?
všecko je to cca po 14t
- raděj 42"
- hledět na to budu z 2,75m - sem to měřil pásmem
- předesílám že nejsu žádný guru s lupou co zkoumá každý pixel jestli je to doopravdy pravoúhlý čtvereček
- na druhé straně chci už konečně na té obrazovce vidět obraz ve vícero barvách a to i během dne
- 80% času je dvb-t, sport moc nesleduju - myslím jednou za 2 roky když je olympijáda, na druhé straně nechci mít nechutenství pokud tam ten fotbal nebo hokej uvidím - abych se mu zase musel programově vyhýbat kvuli hnusnému obrazu tak to zas ne
- jinak hlavně zpravodajství, když je film dobrý tak se kouknu nejvíc na bednu hledí prcek hlavně dvd o dinosaurech...
- i jemu by to mělo udělat radost - proto taky chci full hd abych mu moh pustit nějaký filmeček v HD - doufám že něco o dinosaurech je v tomhle rozlišení k sehnání
- jo možná si bude nekdo myslet že sem jiný než ostatní - denně cca půl až hodina na teletextu
- divné že ? - já u toho večeřím...
- nemám a neplánuju blue ray - spíš uvažuju o nějaké té low end krabici na přehrávání multi a k tomu externí harddisk
- uvažuju aj o plazmě ale v této cenové kategorii nevím o žádné s full hd
- tuším že plazma má asi lepší filmový švih ale zdá se mně jaksi neohrabaná a já tam sice nevidím žádné blikání ale mám už psycho dojem že vidím ten rastr a to i na vzdálenost kdy už ho vidět nemůžu neb mám 3,5 dioptrie na každém oku - s brejlema je to ale ok...
- a k tomu ten statický teletext by jí asi moc nesvědčil
- ale předem se jí nebráním - jenom to rozlišení...
- nepotřebuju žádné picicinky nebudu to propojovat s pc, v podstatě nepotrebuju ani usb stačí kabel do krabičky (snad hdmi) a popř nejaký výstup na ext repro - není podmínka ale potěší
- chcu ale dívatelný obraz i na běžné tv vysílání a jak sem řek víc barev než 16 a žádné voskové dyně místo hlav
- sice su lakomý jak žid ale sem ochotný nejaký peníz přidat ale nehodlám platit za blbosti nebo solit za dalších deset ďírek navíc co nikdy nepoužiju a ani nevím co do nich strčit nebo za červený rám s úchvatnou škvírou po obvodu či kdekoli jinde
- na vzhledu tv mi VUBEC nezáleží - je to stejně všecko na jedno kopyto - zdá se mně se se snad výrazněj odlišuje jenom philips
- jde mně o pragmatické řešení s minimálními náklady a maximalizovanou užitnou hodnotou pro běžného diváka v horizontu životnosti krabice ale full HD bych chtěl mít jak už sem řek
- pokud mi nekdo poradí předlonský model a racionálně zargumentuje že splnuje moje nároky tak sem ochotnej o tom uvažovat - to uvádím jako příklad toho o co mi de - ne ale že mně tu nekdo bude nutit ohleděnou televizu co mu doma překáží že je pro mně eště dobrá !
- nemám moc chuť to kupovat přes net vzhledem k tomu že se nechcu otravovat s reklamacema na dálku - při dnešní spolehlivosti techniky i s tímhle musím počítat
- když se to posere tak to odvezu do krámu chytit si toho chlapa co mi to prodal a davaj děngy !
- a né si s nekým dopisovat
- počítám že za všecko dám tak 20t - teda tv+krabička+hdd
- zadání máte tak se snažte aby mně to vyšlo