Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: WinFast TV2000XP Expert + kabelovka od UPC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Zdravím,
    chci se zeptat, máte někdo tuhle kartu v kombinaci kabelové TV od UPC? Mě to dělá problémy, na TV mám všechny programy dokonale čistý, ale v PC je tam furt nějakej ruch. Obraz je čistej zvuk taky, ale ukazuje se tam takovej ruch asi jako kdyz se kdysi dávno zapnul třeba fen a rušilo to prijem TV.

    Uz sem vyzkoušel dát na přívod kondenzátor dle návodu tady v bastlírně, ale je to furt stejný. Nemáte někdo nějakej nápad co s tím? Nemůže to bejt třeba tím, že sou ty programy na kabelu moc blízko u sebe?

    Už sem fakt zoufalej

    ještě bych doplnil, protože popsat co mi to vlastně dělá je dost složitý, tak sem udělal několik fotek a umístil je na http://nyny.wz.cz tam je jasně vidět co myslím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Podobný problém jsem měl já. To rušení jsem měl horší, ale bylo to podobné. Ty kondenzátory, o kterých se zmiňuješ, ti nepomůžou - vše mám vyzkoušeno - laboroval jsem na tom jeden měsíc. Nakonec jsem koupil nový značkový zdroj 400 W, který má aktivní PFC, takže bylo odstraněno harmonické rušení, které právě vyrábí nedobře zkonstruovaný zdroj. Od té doby mám svatý pokoj a s příjmem TV od kabelovky (Karneval) přes televizní kartu TV 2000 XP-Expert jsem plně spokojen.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Ahoj, strašně moc ti díky za radu. Takže ty kondenzátory tam mít nemusim, ale potřebuju lepší zdroj. Poradíš mi kde se dá koupit?

    BTW: kéž by mi to pomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tuhle jsme na toto téma trochu diskutovali v "Bastlení" zde:

    http://tvfreak.center.sk/forum/viewtopic.php?t=262&f=30

    Máš tam i link na test zdrojů. Tak si vyber, ale nejen podle značky. PFC je základ! A také připrav nějakou tu tisícovku. Kvalita něco stojí. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Zkoušel sem hledat zdroj kterej má aktivní PFC a dostatečnej výkon. Mám rád značku FORTRON, ale bohužel všechny co kde maj, maj jen pasivni PFC

    Tak bych se chtěl zeptat, jak by asi vyhohoval tenhle:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23360
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Já také mám F. 350PN/PF a naprostá spokojenost, ale nejmenovat, abychom někoho neurazili... Jinak, tehdy jsem byl v tísni, dnes bych pořizoval od 400W výše... pořízeno tamtéž. Viz tamní forum.

    P.S. Ty 2 větráky u T. jsou zbytečné, máš-li 1 velký tichý 12cm vespod nad CPU... Přesně podle návodu od AMD. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Pak sem jeste nasel tenhle:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22720

    Ono je to totiz taky tak, ze se clovek musi kouknou na stranky vyrobce, protoze v popisech na ceskejch strankach to bud neni vubec, nebo je to tam spatne.

    Zdroj kterej by mel jeden velkej ventilator sem zatim s aktivnim PFC nenasel, ale to snad az tak nevadi ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Na to se vy... Chtěj pouze PN/PF provedení, co má ten větrák ze spodní strany (pozor, obrázky na CC někdy neodpovídají skutečnosti!) a třeba i počkej pár týdnů, až ti ho dovezou. Posledně jsem v lednu kupoval tři (objednáno o vánocích...).

    Jinak mě se ten starý zdroj o dostatečném výkonu projevoval úplně jinak. TVkarta hrála jak divá, ale kolísalo napájecí napětí periferií a díky tomu "zlobily" HDD ATA100 a výše (kategorie 40-160 GB)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Já jsem si pořídil zdroj Nexus NX 4000 - 400 W, a zakoupil jsem ho na e-shopu začátkem letošního dubna u firmy Mironet. Adresa: www.mironet.cz.
    Měli by mít ještě na skladě - já čekal přes týden, protože na skladě žádný nebyl, díky mé objednávce tento holandský zdroj objednali, a vzali jich samozřejmě víc. Je to značkový zdroj a stojí přes 2000 Kč.
    Můžeš samozřejmě použít i jiný s aktivním PFC (Fortron, Chieftec, Zalman atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Ta adresa je bez tečky za cz.
    www.mironet.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Tak sem se konecne financne dostal k tomu, ze sem si koupil poradnej zdroj. Nakonec sem koupil tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23360 Po namontovani sem byl prijemne prekvapenej tim, jak je ten zdroj tichej. Dokonce je PC ted mnohem rychlejsi, ale problem s obrazem na TV karte se nezmenil

    Nemate nekdo jinej napad kde by moh bejt problem??? Uz me fakt nic nenapada :-&
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Nemáš někde, poblíž PC, nějaký elektrospotřebič (je možná "nekvalitně " odrušen)?
    Přes zdroj, který teď máš, to rozhodně neleze. To může taky lízt někde po kabelech v mašině.
    Také to "vyrábí" některé paměti, nejčastěji na frekvenci 133.
    ...nic mě nenapadá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Nyny
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    No u PC mam akorat Subwofer, kterej stoji hned vedle nej a kolem nej vedou vsechny kabely. Zasuvka co je do ni zapojeny PC a veschny ostatni zarizeni k nemu pripojeny ma svuj vlastni okruh a svoje jisteni. Jo a pamet mam 333DDR a uz sem ji zkousel vymenit.

    Fakt uz nevim kde by moh bejt problem a neda mi to spat :-&

    BTW: Da se to ruseni nejak zmerit nebo tak neco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Ještě mě něco napadlo. Z vlastní zkušenosti. Po koupi nového zdroje rušení zmizelo, což byla paráda. Já jsem si časem pořídil větráček, který se dává do prostoru PCI slotu, dal jsem ho do toho posledního (pro Soltek je to ale první PCI slot - a ten je sdílený s AGP slotem - na tento slot nedoporučuji nic montovat), aby odvětrával tv-kartu (ona při provozu umí solidně zahřát). No, a rušení bylo opět na světě. Tv-kartu jsem tedy posunul o slot dále, upravil přívodní kablík k větráčku - a příjem programů je zase čistý.
    I taková blbost dovede znepříjemnit život. Prolez si mašinu, třeba na něco "podobného" přijdeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Ještě zkus toto:
    Pokud máš připojena některá zařízení přes USB, fyzicky je odpoj. Kdyby to nepomohlo, nech v mašině pouze AGP (tu musíš) a TV-kartu. Pokud problém zmizí, postupně zandavej PCI karty a dozvíš se, kde je problém.
    Ale na úplném počátku odpoj subwofer (radši celý systém), na tuto zkoušku to bude sice bez zvuku, ale uvidíš, co udělá obraz. Já těmhletěm "zvukový zázrakům" moc nevěřim.
    Vycházej z faktu, že rušení si tam necpeš po síti přes zdroj, ale jinými kabely. "Vzduchem" by to být nemělo - PC skříň je vlastně Faradyova (či jak se to píše) klec.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. WinFast TV2000XP Expert - teletext
    Od Franta v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-04-2008, 21:46
  2. Winfast tv2000xp expert
    Od agregatos v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-02-2007, 20:05
  3. TV2000XP-EXPERT - problemy s Winfast PVR
    Od ednis v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-03-2005, 09:04
  4. WinFast TV2000XP Expert - bez problémov
    Od vladoc v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2004, 12:34
  5. WinFast TV2000XP Expert
    Od belzebub v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2004, 10:03