Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Evolve Apollo HD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    6

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s tímto satelitním přijímačem?? Docela se mi zamlouvá, ale nikde jsem nenašel nějakou recenzi. Díky za případné odpovědi a rady nebo zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    mary
    Guest

    Dobrý den, právě jsem získal od dodavatele HD satelitní přijímač EVOLVE Apollo HD a testuji jej. Napište co by Vás zajímalo a pokud to bude možné, tak Vám rád odpovím.
    První postřehy z provozu:
    -zapojení triviální, připojeno přes HDMI do plazmové TV Panasonic.
    -používám 2x LNB přes DiSEqC přepínač.
    -parabola 100 cm
    -po zapnutí Vás přijímač vyzve k vložení karty (tu momentálně nemám, ale CW je certifikovaný, takže problém by neměl nastat)
    -menu je vyvedeno v modré barvě(lze přepnout) a jeho grafika je docela pěkná.
    -nekonají se žádné barevné ikonky a obrázky-menu je čistě textové.
    -ladění probíha výběrem družice a nastavením DiSEqC pozice a to buďto tzv. průvodcem nebo po jednotlivých položkách.
    -nastavil jsem Astru 19.2 st DiSEqC na 1 a dal hledat
    -ladění trvalo cca 10 min (hledal jsem pouze FTA programy)
    -nastavil jsem Astru 23.5 st DiSEqC na 2 a dal hledat
    -ladění trvalo cca 5 min (hledal jsem pouze FTA programy)
    -a jak dopadla kvalita HD vysílání, kvůli kterému si tento přijímač kupujeme?
    no paráda na programu ASTRA HD DEMO je smyčka videa s parádními záběry.
    -jsem zvyklý na HD video např. z Mediacentru nebo PS3, a tady to bylo taky super.
    -připomínky k přijímači:
    -DO je takové menší "plastové" ala china, ale už jsem viděl horší.
    -při přepnutí se zvuk opozdí o cca 2 sec. oproti obrazu.
    -když přepnete z HD vysílání na SD, tak je vidět velký rozdíl v kvalitě. (jak jsme se na to SD můžeme koukat? )
    -Menu je velmi dobře vybaveno všemi potřebnými informacemi.
    -líbi se mi info o kanálu-formát obrazu-max.bitová frekvence-naměřená bit. frekv.-audio apod.
    To jsou zhruba první dojmy. Zbývá vyzkoušet nahrávání na USB disk, ale jestli je stejné jako u STB Evolve, tak nečekám žádné komplikace (uvidím u nahrávání HD vysílání) a zkouška Skylink karty (až ji někde splaším).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    96

    aj ked tusim odpoved skusim - Podporuje HDMI-CEC ? (ovladanie satelitu cez TV, resp dialkovym od TV)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    mary
    Guest

    Citace Původně odesláno od aragorn Zobrazit příspěvek
    aj ked tusim odpoved skusim - Podporuje HDMI-CEC ? (ovladanie satelitu cez TV, resp dialkovym od TV)?
    Tušíte správně. Panasonic napíše, že služba není dostupná a tím to skončí.
    V menu Evolve tato možnost ani není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,
    k tomuto satelitnímu přijímači mám jeden zásadní dotaz. Doufám, že mi budete moci pomoct. Přijímač jsem správně zapojil, signál mám OK, ALE zobrazují se mi pouze některé nekódované programy jako ČT24 a další zahraniční. Bohužel u všech českých jako NOVA, PRIMA atd. mi to hlásí "šifrovaný přenos" a nic se nezobrazí. Registrovaná karta Skylink je vložená správně v modulu CI, a přístroj ji v menu dokáže přečíst. Zkoušel jsem kartu na jiném přístroji a funguje bez problémů. Z menu už jsem vyzkoušel snad vše, nevím co bych měl ještě nastavit. Podobný dotaz už jsem našel i v jiném fóru na netu, ale bohužel bez odpovědi. Doufám, že zde mi mohl někdo pomoci. Moc děkuju!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Máš tu parabolu vůbec nasměrovanou na Astru 23,5E? Skoro bych řekl, že spíš na Astru 19,2E a přijímáš signály z UPC Direct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    3

    No mám tam 2 transpondéry a máš recht, ten první je nasměrovanej na 19,2 a bere UPC, nicméně nedaří se mi přepnutí na ten druhý, který je na Astru 23,5E. V menu je halda možností, přepínání různých DiSEqC - 1,2,3,4 atd. A manuál stojí za 2 věci. Předpokládal jsem , že když dám auto vyhledávání na všech satelitech, tak mi to najde všechny stanice, ale bohužel bude to složitější..Na tuhle varientu nikde popis není...no budu si s tím ještě hrát. Každopádně díky za radu Pitomče..)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,555

    Citace Původně odesláno od Filipini Zobrazit příspěvek
    nicméně nedaří se mi přepnutí na ten druhý, který je na Astru 23,5E.
    - Nalad si (manualne) nejaky FTA kanal na Astre 23.5 (napriklad CT24 na 12 525 V, FEC - 3/4, Symbolová rýchlosť - 27 500 kS/s).
    - Pri prepnuti na korektnu poziciu DiSEqC by sa mal zobrazit.
    - Nasledne prescanuj vsetky TP s danou poziciou DiSEqC.

    Pokial mas vsak len 2 pozicie, tak ak je na prvej 19,2m na druhej by som ocakaval 23,5 (alebo naopak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    3

    Díky za rady, podobně s manuálním nastavením frekvence jsem to už samozřejmě zkoušel. Bohužel přístroj při tomto nastavení vůbec neprohledával a žádné stanice také nenabídl, ačkoliv signál ukazoval silný. Nakonec se mi to podařilo přes auto hledání, s tím že prohledal všechny frekvence na Astře 23,5. Kažodpádně přístroj není úplně v pohodě, protože část porgramů (hlavně všechny ČT) stejně našel až při 3tím auto hledání. Navíc při přepínání mezi stanicemi je na můj vkus strašně dlouhá časová prodleva. Nevím jestli je to tím, že mám TV full HD s úhl.127cm, ale to by nemělo. Navíc mi např. NOVA HD jednou naběhně a podruhé ne apod. Prostě příště bych si rozhodně přijímač téhle značky nikdy nekoupil. Chtěl jsem HD příjem, ale tohle je bída. Ani ovládání se mi nelíbí. Díky a čus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Doufám, že promineš, že se ti do toho pletu, i když tento přijímač nemám...
    Dle mého názoru nemáš parabolu správně namířenou na žádanou družici, doporučuji nezatracovat hned přijímač, ale nejprve si něco přečíst, začni třeba zde :
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15722&page=2
    a zde :
    http://www.digizone.cz/clanky/jak-na...itni-parabolu/

    Dále - tohle je sice stať pro Arivu, nicméně se ti třeba bude také hodit... :

    Pomůcka pro ty, kteří teprve začínají :
    ========================
    Z mého settingu, který je pro více družic, si můžete snadno vytvořit svou variantu např. pro jednu družici, nebo pro dvě, (pokud používáte LNB Monoblock) jednoduše takto :

    1. Pokud používáte motor, musíte v Menu/Instalace správně nastavit (buď USALS, kde zadáte jen zeměpisné souřadnice svého bydliště a motor si potom družice vyhledá automaticky sám, nebo použijte DiSEqC 1.2, kde musíte každou družici najít krokováním manuálně, pozici vždy uložit atd.)
    Pokud nemáte na uchycení motoru a paraboly zcela přesně nastaven nulový bod, nevadí, můžete to vykorigovat (=vykompenzovat) v nastavení USALS tím, že trochu pozměníte "místní délku" plus/mínus od skutečné vaší místní zeměpisné délky..., klidně si to vyzkoušejte, není se čeho bát ! (Hodně montérů si to nastavení nulového bodu usnadní tím, že jej nastaví přímo na některou družici, třeba Astra 1 (19,2°E) a v tom případě v USALS musíte samozřejmě nastavit místní zeměpisnou délku na 19,2°E, atd...)

    2. Pokud nepoužíváte motor, ale více LNB s DiSEqC přepínačem, musíte si to tamtéž v Menu nastavit také a v "Nastavení antény" opravit DiSEqC 1.0 u každé družice tak, jak to máte na parabole a u DiSEqC přepínače namontováno...,

    3. Pokud máte jen jeden LNB (bez motoru), nastavte ten DiSEqC 1.0 u ní na vypnuto... A JE TO !

    4. Pokud používáte LNB Monoblock pro dvě družice (Astra 1 a Astra 3), nastavte DiSEqC 1.0 u družice Astra 1 na Port 1 a u družice Astra 3 na Port 2, mělo by to fungovat...u některých monoblocků je třeba to nastavit obráceně...

    Přeji dobrý lov...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 02-08-2010 v 17:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,
    mohl by mi,prosím,někdo poradit,jak u tohoto přijímače nastavit datum a čas tak,aby se uložil do paměti a mohl jsem používat časovač pro nahrávání? Pořád se mi nastavení data a času vrací do továrního nastavení.Z manuálu mi to není moc jasné. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od Filipini Zobrazit příspěvek
    Díky za rady, podobně s manuálním nastavením frekvence jsem to už samozřejmě zkoušel. Bohužel přístroj při tomto nastavení vůbec neprohledával a žádné stanice také nenabídl, ačkoliv signál ukazoval silný. Nakonec se mi to podařilo přes auto hledání, s tím že prohledal všechny frekvence na Astře 23,5. Kažodpádně přístroj není úplně v pohodě, protože část porgramů (hlavně všechny ČT) stejně našel až při 3tím auto hledání. Navíc při přepínání mezi stanicemi je na můj vkus strašně dlouhá časová prodleva. Nevím jestli je to tím, že mám TV full HD s úhl.127cm, ale to by nemělo. Navíc mi např. NOVA HD jednou naběhně a podruhé ne apod. Prostě příště bych si rozhodně přijímač téhle značky nikdy nekoupil. Chtěl jsem HD příjem, ale tohle je bída. Ani ovládání se mi nelíbí. Díky a čus.
    S tou NOVA HD mám úplně stejný problém! Pokaždé to musím vypnout a znovu zapnout. Měl jsem ale štěstí, že se mě bez větších problému podařilo naladit všechny stanice. I tak, ale již koukám jaký koupím jiný, jelikož to je fakt bída.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Evolve Solaris
    Od VladaK v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-01-2015, 15:35
  2. EVOLVE Infinity
    Od Xander80 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-01-2012, 00:08
  3. Set top box Evolve
    Od Saturn v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 22:12
  4. evolve DVB-T PVR
    Od insania v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-06-2010, 11:30
  5. Apollo Audio DVD Creator
    Od Shortak v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 17:22