Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Sony vyvíjí amat. kameru s výměnnými skly a s APS HD CMOS čipem

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    http://www.sony.net/SonyInfo/News/Pr...59E/index.html

    Myslím, že to vypadá hodně nadějně. Spojení výhod DSLR (velký čip, výměnná skla) a kamery (hledáček, výklopný a otočný LCD, kamerový tvar těla, autofokus -???!) tomu by teoreticky ani nemohlo jít odolat. Teď jen ta cena. Tak dejme tomu - tělo + zákl. objektiv $1999,99??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    17

    Tak to je bomba, konečně pořádná kamera, to jsem zvědav kolik bude stát a jak zareaguje konkurence. Jenom škoda, že na to asi nebudou pasovat objektivy z mýho Nikona
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Kamera musí mít v první řadě ty čipy 3, jinak to není kamera, ale hračkárna. A ty čipy samozřejmě v co největším provedení (ideálně 2/3") a nikoliv nějaký prťavý. To co je na tom odkazu bude na 99% jenom předražená ptákovina
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,242

    Pozdě, aspoň pro mě. Než to vydaj tak budu mít tolik vybavení kolem DSLR, že se mi to nebude chtít měnit. Zvláštní, jak dlouho s tím otáleli ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Kamera musí mít v první řadě ty čipy 3, jinak to není kamera, ale hračkárna. A ty čipy samozřejmě v co největším provedení (ideálně 2/3") a nikoliv nějaký prťavý. To co je na tom odkazu bude na 99% jenom předražená ptákovina
    I když ten APS čip má víc jak 2x větší plochu, než všechny tři 2/3" čipy dohromady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    363

    Pitomec: Už jste prosím Vás někdy viděl kameru, která by měla 3 rozměrné (APS-C, FULL Frame) čipy? Ne? Ani se nedivím, protože taková kamera neexistuje
    Dále, APS-C čip není malý
    http://photo.pumprla.net/img/camera/...nsor_sizes.jpg

    "Kamera musí mít v první řadě ty čipy 3, jinak to není kamera, ale hračkárna"...takže tvrdíte, že Arriflex D21, která má jeden CMOS čip, je hračkárna?

    Fricoolinek2: Autofocus bych zrovna jako výhodu nebral, protože ten bude fungovat pouze tehdy, když bude na kameře nasazený objektiv k tomu určený a ty určitě nebudou moc levné
    Výklopné a otočné LCD také není výhodou, protože si uživatel stejně bude muset koupit větší a to aspoň 7" (kvůli ostření pokud to LCD na kameře nebude černobílé).

    Kamera je plastová, takže se bude přehřívat stejně jako Canon 550D a to se mě nelíbí.
    Pokud nevyřeší rolling shutter (který nevyřeší, protože by ten chip pak byl minimálně 2x tak dražší), tak to nemá smysl
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    APS čip můžeš strčit tak do foťáku - ale nepleť foťák s kamerou, protože ty o koze a já o voze a tyto 2 segmenty nikdy nepůjdou dohromady, byť se o to čas od času někdo pokouší (aby následně zjistil, že to fakt nejde)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    17

    to pitomec: Ta kamera má ale opravdu APS-C čip, proč by ho nemohla mít? To je jedna z jejích hlavních předností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Paultje Zobrazit příspěvek
    to pitomec: Ta kamera má ale opravdu APS-C čip, proč by ho nemohla mít? To je jedna z jejích hlavních předností.
    Že to ta "kamera" má, to nic neznamená - stačí se podívat na každou profi videokameru a najdeš tam 3 čipy, který tam nejsou jenom tak z dlouhý chvíle, ale kvůli rozkladu na RGB a tudíž věrnějšímu podání barev. A na tom nic nezmění ani Sony a ani nikdo jiný, který se snaží do foťáku cpát videozáznam a vydávat to za nějaký pokrok...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    je to tak, stačí se podívat po čem slintáte v HD rozlišení v TV, pokud to není zahraniční film, ale nějaký sportovní přenos, levnější dokument nebo zpravodajství (tuším i seriály Ulice apod.), tak je to točené na kamery s 3x2/3" CCD čipy, je pravda že ty kamery stojí nějaký meloun a objektivy jsou mnohdy ještě dražší než tělo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele MAKcz
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    207

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Že to ta "kamera" má, to nic neznamená - stačí se podívat na každou profi videokameru a najdeš tam 3 čipy, který tam nejsou jenom tak z dlouhý chvíle, ale kvůli rozkladu na RGB a tudíž věrnějšímu podání barev. A na tom nic nezmění ani Sony a ani nikdo jiný, který se snaží do foťáku cpát videozáznam a vydávat to za nějaký pokrok...
    PANAVISION GENESIS
    DALSA ORIGIN
    ARRIFLEXKA D-20
    RED ONE

    priklad nekolika zcela "profi" kamer, ktere vystaci s jednim snimacem.
    Jinak samozrejme 3 je lepe pokud to lze uskutecnit konstrukcne, ale ne vzdy je lepsi mit 3 mensi nez jeden velky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    363

    MAKcz: Přesně tak
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    17

    Pokud jde o barevné podání tak určitě tři jsou lepší než jeden, ale ne proto, že jsou tři, ale proto, že rozklad světla hranolem je vždycky lepší než jakýkoliv rgb filtr, pokud jde o citlivost, kresbu, šum a hloubku ostrosti a především možnost mít špičkový širokoúhlý objektiv tak je rozhodně lepší mít velký čip i když jen jeden. Třeba se jednou dočkáme, že někdo vyrobí kameru se třemi velkými čipy, ale ta zase bude tak velká, že ji asi většina amatérů nebude chtít všude sebou tahat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    227

    to Pavel Tempx2

    no spousta serialu je natocena technikou 1/3" napriklad Z1.Dokonce i filmu napriklad Pusinky.Jinak je jasne ze kameramani ci reziseri kteri prijdou ze skol nebudou tocit fotakem pro TV ktera jede v zakonzervovane a zkostnatele symbioze ze jakykoliv pokus ci nestandartnost je imperialisticky vydobytek ktery se u nas neuzije.Myslim ze az tyhle kamery s DSLR cipem at uz Full Frame coz je dokonce vic nez klasika 35mm nebo APS-c v pripade chystaneho Canonu nebo 4/3 micro v pripade chystaneho Panasonicu, vyjedou na trh ze s nimi to skutecne nekdo zkusi i v TV.Dalsi cesta jak zamezit neskutecnym vydajum v nasi verejnopravni TV.-
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    jenže tam je problém, že s takovými kamerami se v profisféře vůbec nepočítá, s tím souvisí spousta věcí, vstupy, výstupy na kameře (foťáku), náhledy, nastavení, propojení...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony hvr-s270e - cmos cip
    Od matelko248 v sekci Videokamery
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-02-2011, 20:58
  2. Reakcí: 405
    Poslední příspěvek: 28-12-2010, 20:51
  3. Nove kamery 3x1/3" CMOS Sony HDR-FX1000 a HVR-Z5
    Od stayman v sekci Videokamery
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 21:27