Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Opticky vystup u UEXXBX000

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    zdravim, mam dotaz zda nekdo zkoumal co presne leze z optickeho vystupu u tehle tv. je to PCM nebo zalezi na zdroji? treba mkv s AC3 stopou pujde z toho AC3 stream a az receiver to rozkoduje? jde mi o to ze pokud bych nemel receiver s dekoderem, ale jen stereo zesik s DAC, zda mi to bude vubec hrat.

    dik

    a pokud se to tu uz resilo, po 20 minuch sem to nenasel, sorry, je toho tu moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    treba mkv s AC3 stopou pujde z toho AC3 stream
    Ano, presne tak.

    ale jen stereo zesik s DAC, zda mi to bude vubec hrat.

    Bude, ale zrejme nebudes pocut to, co si cakal (potesi ta len sum)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    tak to je, ehm, na prd a neresi to nejake nastaveni v menu? nejake to srs ON/OFF. v manualu je krasnej nic nerikajici popis :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Neviem o tom.
    (moznost samozrejme mas, transkodovat na nejaky mp3/aac stereo stream a umiestnit tuto stopu na prve miesto. Ale to je ako z blata do kaluze .....)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Neviem o tom.
    (moznost samozrejme mas, transkodovat na nejaky mp3/aac stereo stream a umiestnit tuto stopu na prve miesto. Ale to je ako z blata do kaluze .....)
    mno a mp3 stopu nebo stereo aac tv zdekoduje na pcm jo? hmmm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ano. (AVR mi ukazuje v tomto pripade PCM).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    ok, dik. to mi staci
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    jeste neco
    nema nekdo zkusenost s timhle? dela to presne to co bych potreboval

    http://www.maczone.cz/gefen-prevodni...rca_d6816.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ak uz spekulujes o vyhodeni 3-4k CZK, tak si kup za tie prachy radsej nejaku mudru krabicku typu WD TV Live. Ta vie spravit to, co pozadujes (teda PCM na optickom vystupe) a ma podstatne lepsie moznosti prehravania ako tieto Samsungy. (okrem ineho aj podporu DTS a takiez moznost dekodovania a posielania stereo PCM na vystupe)


    Co je jedina (a dost velka) nevyhoda, ze nevyriesis input lag, ktory ti bude vznikat.

    To je jedina vyhoda interneho media playera, ze robi korekciu interne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    jj to je taky reseni, ale chtel jsme se ho zatim vyvarovat kdyz to tv prehrava ok. videl jsme par tehle krabicek, treba dlink oplay nebo jak se to jmenuje a nektere veci mi vadili. ten input lag je takyporti ale zas tak velkej aby se to rozhodilo snad nebude. ale kdo vi. mno kazdopadne diky za dialog
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    ale zas tak velkej aby se to rozhodilo snad nebude
    Bude Mame priblizne rovnake zelezo v tych TV, takze tych ~120ms ta bude stvat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    ale zas tak velkej aby se to rozhodilo snad nebude
    Bude Mame priblizne rovnake zelezo v tych TV, takze tych ~120ms ta bude stvat.
    ...to jsou cca tři frejmy při 25 fps a to už je saakrisch hodně vidět. Mě předbíhá HD o jeden (-40 ms) a pokaždý si to musím opravovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    a sakra, to uz je dost. a jak to mas zapojeny? z toho wd hdmi do tv a optika do zesiku? neda se pak vzit audio z tv po optice? ze by sel zvuk i obraz do tv po hdmi a vytahl jsem si zpet zvuk.

    na prvotne blahove chtel vzit z tv na scartu. jenomze tam je audio od obrazu tak rozhozene ze se na to neda koukat. tak jsem myslel ze an optice by to bylo lepsi. nejaky AVR to pak umi redukovat ale to prave nechci.

    jinak to wd player zkoumam, preect sm uz hodne, louskam to velke vlakno ale zatim jsem se nedostal k tomu, jestli kdyz nastavit v nem aidio na STEREO dostanu na optice teda dekodovane stereo PCM. u digitalu tam pude dts nebo ac3 stream. ale predpokladam tedy ano kdyz mi to tu radite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    11

    uz sem se k tomu na asi strane 32 docet, porpad euforii a pak zas nic ctu dal :/
    Naposledy upraveno uživatelem glottis512: 16-05-2010 v 11:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Mam starsi AVR bez HDMI a moznosti korekcie LipSinc, ale kedze moj zdroj signalu je PC, tak to riesim jednoducho posunom realtime priamo pri prehravani.

    Tym mam vyriesene vsetky zdroje signalu (TV-Satelit/Filmy-DVD/BD/atd...).
    a co sa tyka toho vystupu, je to tak ako pises, myslim, ze som to spominal v mojom porovnavani tychto playerov:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23275
    Mozes si vzdy vybrat, ci tam chces Stream, alebo PCM. Nastavis to v nastaveniach playera.

    Input lag vsak tak lahko nevyriesis, co je skoda, pretoze keby to tieto playere mali integrovane, tak si za vodou.

    na prvotne blahove chtel vzit z tv na scartu. jenomze tam je audio od obrazu tak rozhozene ze se na to neda koukat
    Skus to vykorigovat v servisnom menu, ak si tak matne spominam, boli tam nastavenia aj na analogove audio (nie len SPDIF korekcia), ale mozno sa mylim.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 16-05-2010 v 13:34
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. CD, DVD, Blu-ray: opticky vystup=s/pdif?
    Od NeregistrovanĂ˝ v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-01-2012, 15:25
  2. Plazma: Lg 50PK550 opticky vystup
    Od petr.stony v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 08:39
  3. LG 50PK350 optický audio výstup a přehrávaní .mkv na AVreceivru
    Od kubrt2 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-11-2010, 15:57
  4. Jak propojit optický audio výstup S/PDIF s 6x RCA?
    Od Vipa v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-04-2010, 00:22
  5. Opticky digitalni vystup na koax. dig vstup?
    Od maxpower v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-09-2008, 10:50