Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: HTPC a OS

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Tak XBMC Live islo prec a nainstaloval som najnovsie Ubuntu 10.04 LTS. Zaujimave bolo ze pocas instalacie a aj po instalacii dokazalo Ubuntu vyuzit celu plochu plazmy cez HDMI pri vypnutom overscan. Aby som upresnil... celu plochu pekne po posledny pixel na okraji. S tymto mal Win7 problem ktory hlasi kopec ludi v roznych postoch a fixuju to ci uz zapnutim overscan alebo hranim sa z nastavenim ovladacov grafickej karty.

    Aby som dokoncil myslienku. Vsetko fungovalo super az pokial som nenaistaloval ovladace co mi stale vypisoval ze nemam "tie spravne". Po nainstalovani ATI original ovladacov sa to chova presne rovnako ako vo Win7. Obraz je maly a nevyuziva plochu. Takze neviem no...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Dik... budem citat. Zatial len hlasim ze XBMC Live som nainstaloval a vyzera to ze vsetko ide ale nedokazem prehrat video. Teda zvuk cez HDMI ide ale obraz len jednofarebne blika. Hmmm,,,
    tipuji na levný HDMI kabel co neutáhne full HD video nebo je problém v tom, že do TV cpeš rozlišení videa jaký neumí zobrazit. Případně máš zapnutý nějaký nestandartní převzorkování obrazu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Nie. Ani kabel ani video rozlisenim to nie je. Pod Win7 & Media Player Home Cinema ten isty MKV funguje perfektne. Full HD & Audio cez HDMI. Nastavenie TV je to iste pri oboch tiez. Takze to bude nieco v XBMC. Sprava sa to tak isto v XBMC Live alebo najnovise Ubuntu a instalacia podla tohoto
    http://wiki.xbmc.org/?title=HOW-TO_i...n_step-by-step
    zatial iba cast
    Installing XBMC Ubuntu 9.10 Karmic or higher

    If you are using Ubuntu 9.10 or higher, you have the option of a more streamlined install. Load the terminal window and issue the following:
    sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install xbmc xbmc-standalone
    sudo apt-get update
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Problem s Win7 a overscan vyrieseny.

    TV:
    Aspect / Automaticky (alebo 16:9)
    Menu / Dalsie nastavenia / Dalsie nastavenia / Presah obr. rozlis / Vypnuty
    Menu / Obraz / Typ zobrazovania / Kino (vsetko ostatne vypnute)

    ATI Catalyst Control Center:
    Graphics / Desktops & Displays / Configure
    Attributes / Enable GPU scaling / OFF
    Scaling Options / 0%
    Scaling Options / Use the scaling values..... / OFF
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 11-05-2010 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    měl jsi nastaveno u zpracování videa VDPAU? Co máš vlastně za sestavu na které to instaluješ? Také může být problém v ovladači grafiky, zkusil jsi stáhnout poslední ovladač?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    vomic, hovoris o ubuntu a XBMC ? Skusim pozriet neskor.

    zostava:CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB 5400rpm PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 12-05-2010 v 09:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    panasonic650: "Po nainstalovani ATI original ovladacov sa to chova presne rovnako ako vo Win7. Obraz je maly a nevyuziva plochu"

    No to nie je chyba XBMC, ale nastavenia ATI ovladacov. Teraz to nemam poruke, ale tiez si tam pohladaj nastavenie overscanu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    no musim.... vcera som na to tak narychlo mrkol ale chybali mi tam veci co pod Win su... Ide o to aby sa mi to podarilo vypnut. Overscan, scaling a tak celkovo... Zatial som hladal marne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Tak neviem.... nenasiel som to nech hladam ako hladam v Ubuntu ATI Catalyst
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Malinky progress som zvladol. V XBMC ked zvolim toto tak konecne sa dopracujem k videu.

    System / Video / Playback / Render method

    Basic Shaders (ARB) = OK
    Auto Detect = NOT OK
    VDPAU = NOT OK
    Software = OK
    Advanced shaders (GLSL) = NOT OK

    Nadalej neviem kde nastavit aby to bolo na celu obrazovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Malinky progress som zvladol. V XBMC ked zvolim toto tak konecne sa dopracujem k videu.

    System / Video / Playback / Render method

    Basic Shaders (ARB) = OK
    Auto Detect = NOT OK
    VDPAU = NOT OK
    Software = OK
    Advanced shaders (GLSL) = NOT OK

    Nadalej neviem kde nastavit aby to bolo na celu obrazovku.
    presti si muj navod jak nastavit aplikaci XBMC zde na foru ... nejprve si to dej do češtiny a pak si hraj s nastavením videa. VDPAU je nastavení pro nvidia ion nevím jestli funguje i pro ATI, to že máš ATI jsem si nevšiml s ATI nemám zkušenost ale celé je to jen o nastavení, které je v XBMC live velmi easy (pod Windows netuším jestli stačí jen nastavit xbmc, tam se do toho motá i nutnost nastavovat občas windows případně doinstalovávat kodeky a podobně)
    Na celou obrazovku to dáš tak, že nastavíš v xbmc rozlišení tvé TV a pak dáš kalibraci obrazovky kde přesně nastavíš rohy obrazu. viz. můj návod v tomto foru


    edit:



    II. fáze - nastavení XBMC aplikace (cca 2 minuty):
    (uvádím jen volby, které doporučuji změnit - ostatní mám defaultně)

    1. SYSTEM-appearance(settings)-INTERNATIONAL:
    language: czech (voala a během 2 sec máme vše v češtině, časové pásmo a zbytek si xbmc nastaví automaticky)

    2. SYSTEM-nastavení-VIDEO:
    knihovna:
    - zapneme volbu aktualizovat knihovnu po spuštění
    přehrávání:
    - způsob vykreslování: VDPAU (volba pro Nvidia ION v XBMC live)
    - přizpůsobovat obnovovací frek. obrazovky: zapnout
    - synchronizovat přehrávání s frek. obrazovky: zapnout
    - způsob synchronizace: dle audia
    titulky:
    - zde nastavujete velikost, font, barvu.
    - mám velikost 32 + žlutou barvu, defaultní font (toto je na Vás a Vašich očích)
    stahovače:
    - fillmy: IMDb.com
    - serialy: TheTVDB.com
    - videoklipy: MTV

    3. SYSTEM-nastavení-HUDBA:
    knihovna:
    - zapneme volbu aktualizovat knihovnu po spuštění
    zbytek hudby nenastavuji

    4. SYSTEM-nastavení-POČASÍ:
    nastavíme 3. města která chceme (např. napsat Turnov a ono si ho to samo najde)

    5. SYSTEM-nastavení-SÍŤ:
    zde nastavuji jen domácí pracovní skupinu

    6. SYSTEM-nastavení-SYSTEM:
    video výstup:
    - nastavíme rozlišení své TV pokud není již automaticky nastavené
    - kalibrace obrazu: zkalibrujeme obraz a umístění titulků dle průvodce

    zvukový výstup:
    - analogový: v případě výstupu do TV nebo zesilovače
    - digital pokud máme 5.1 reciever + AC3 a DTS zapneme pokud máme reciever co to umí dekodovat

    - zařízení pro výstup zvuku (normální hudba a zvuk)
    iec958: výstup optický
    HDMI: HDMI
    default: klasická zvukovka
    custom: vlastní nastavení

    - zařízení pro passtrough zvuku (AC3, DTS, 5.1 zvuk)
    iec958: výstup optický
    HDMI: HDMI
    default: klasická zvukovka
    custom: vlastní nastavení

    - převádět zvuk na stereo: zapnuto pokud nemáme 5.1 bedny, jinak vypneme

    Tímto je hotovo základní nastavení.
    Naposledy upraveno uživatelem vomic: 13-05-2010 v 08:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    pridavam link na ten post co spomina vomic
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23932

    vomic, dik... skusim opat vecer.

    na doplnenie... mam ATI on board, Ubuntu a v nom XBMC a ATI Catalyst. Vsetko najcerstvejsie verzie.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. TV k HTPC
    Od maba v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 10:40
  2. Htpc - mce - hd dvb-s, dvb-t
    Od VeRsAgE v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 14:17
  3. HTPC - co vy na to?
    Od Cesťák_VB v sekci DVB-S
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 08:46
  4. HTPC - co vy na to?
    Od Cesťák_VB v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 00:45