Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: ASUS My Cinema P7131 Hybrid nechytá digitál

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo neporadil s problémem ohledně televizní karty do pc ASUS P7131 Hybrid. Mám Windows 7 a pomocí kabelu normálně ve Windows Media Centru naladím analogové televize, ale když dám vyhledat kanály s digitálním vysíláním, tak mi nenajde ani jeden a přitom před set-top box u televize naladit jdou. Zkoušel jsem i jiný software- Power Cinema 6, Winamp. Předem děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od McBright Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo neporadil s problémem ohledně televizní karty do pc ASUS P7131 Hybrid. Mám Windows 7 a pomocí kabelu normálně ve Windows Media Centru naladím analogové televize, ale když dám vyhledat kanály s digitálním vysíláním, tak mi nenajde ani jeden a přitom před set-top box u televize naladit jdou. Zkoušel jsem i jiný software- Power Cinema 6, Winamp. Předem děkuji za odpověď.
    poraďte mi prosím někdo jak vyřešit tento problém...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Mrkni sem:
    http://support.asus.com/download/dow...Language=cs-cz
    Najdeš tam software pro Win7
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Pro příjem kabelového digitálního vysílání DVB-C je určen jiný typ tuneru, nežli pro pozemní digitální vysílání DVB-T. Systémy jsou navzájem nezaměnitelné. Uvedená karta je patrně určena pro DVB-T.
    Naposledy upraveno uživatelem Retiree: 29-05-2010 v 18:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Pro příjem kabelového digitálního vysílání DVB-C je určen jiný typ tuneru, nežli pro pozemní digitální vysílání DVB-T. Systémy jsou navzájem nezaměnitelné. Uvedená karta je patrně určena pro DVB-T.
    zkoušel jsem chytat signál i přes přibalenou anténu ke kartě, ale výsledek pořád žádný
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Autor vlákna by se měl jasně vyjádřit co chce! DVB-T, nebo DVB-C.
    Tohle není poprvé, kdy se musí skoro luštit, co se vlastně po nás chce. (ta karta samozřejmě DVB-C neumí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Autor vlákna by se měl jasně vyjádřit co chce! DVB-T, nebo DVB-C.
    Tohle není poprvé, kdy se musí skoro luštit, co se vlastně po nás chce. (ta karta samozřejmě DVB-C neumí)
    mě jde o to nějakým způsobem naladit jakýkoliv typ digitálního vysílání
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Nemůžeš naladit jakýkoli typ digitálu. Jenom ten, co ti tuner technicky umožní. A tvůj tuner umí pouze analog a DVB-T (tedy vzdušný digitální signál).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Citace Původně odesláno od McBright Zobrazit příspěvek
    zkoušel jsem chytat signál i přes přibalenou anténu ke kartě, ale výsledek pořád žádný
    Přibalená pokojová anténa umožní digitální příjem pouze za velmi dobrých podmínek.
    Naposledy upraveno uživatelem Retiree: 29-05-2010 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Přibalená pokojová anténa umožní digitální příjem pouze za velmi dobrých podmínek. Více informací však hledej v sekci o DVB-T.
    takže bez toho aniž bych koupil nějakou lepší anténu nebo zesilovač to nechytnu...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Zesilovač je až ta poslední možnost, záleží na konkrétních podmínkách příjmu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    A také, jestli má tuner už ovladače pro Win7. (u Asusu jsou s tímhle potíže - tohle není zdaleka první případ tuneru na Win7)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    A také, jestli má tuner už ovladače pro Win7. (u Asusu jsou s tímhle potíže - tohle není zdaleka první případ tuneru na Win7)
    ovladače jsem stáhl co jsem našel na asus.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Tak potom zjistit, jak silný a kvalitní signál DVB-T tam je. Optat se sousedů, apod.
    A neporovnávat set-top-box s tv tunerem. To, co STB normálně ještě chytně, tak tam tv tuner už nemusí.
    Pokud v místě signál je, tak zkusit antenu vystrčit ven z okna směrem k vysílači a pokud se něco naladí, byť mizerně., tak potom to chce kvalitní venkovní antenu. (v této sekci je o tom celý článek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Tak potom zjistit, jak silný a kvalitní signál DVB-T tam je. Optat se sousedů, apod.
    A neporovnávat set-top-box s tv tunerem. To, co STB normálně ještě chytně, tak tam tv tuner už nemusí.
    Pokud v místě signál je, tak zkusit antenu vystrčit ven z okna směrem k vysílači a pokud se něco naladí, byť mizerně., tak potom to chce kvalitní venkovní antenu. (v této sekci je o tom celý článek)
    děkuju vám oběma za rady, zkusím si s tím nějak poradit
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TV karta ASUS my cinema-p7131 nefunguje v XP Media Center
    Od Capricho v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2007, 16:15
  2. ASUS MY CINEMA P7131 ( bily zrnity pruh )
    Od achos v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 10:25
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 00:50
  4. Asus My Cinema P7131 Dual
    Od zajo v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-04-2006, 11:24
  5. ASUS My Cinema P7131 Dual
    Od japao v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2005, 16:32