Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: synchronizace audia s videem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    Zdravím,

    mám stahnuté avičko dvd-rip s fps 23,976 a anglickou zvukovou stopou a potřeboval bych k tomu přidat českou zvukou stopu z tv ripu s fps 25. Problém je jak to zesynchronizovat aby zvuk seděl do videa, zkoušel jsem ve VirtualDubu zmenit frame rate videa na 25 a pak tam přidat tu zvukovou stopu ale výsledek byl stejny.
    Tak bych se chtěl zeptat jestli by mi někdo mohl poradit jak to co nejjednodušeji provést.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    1. demux avi v avidemux (alebo VirtualDub)
    2. prevod audia z TV ripu do 23,976 v Besweet
    3. mux v avidemux (alebo virtualdub)





    Podrobnejsi navod na zmenu parametrov audia najdes na hdclub.sk, kde su aj ine nastroje, ktore nemenia pri zmene fps vysku tonov u audia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Len by som rad apeloval (a to velmi dorazne) na vsetkych: Prestante uz konecne pouzivat BeSweet pri upravach AC3!

    Ja viem, ze sa vam mozno paci jeho ovladanie a GUI, ale kniznica ac3enc.dll, ktoru pouziva, je stara, jej vyvoj davno zastal a skoncil a obsahuje mnozstvo bugov, ktore uz nikdy nebudu opravene.
    Problemom je napriklad, ze vysledny stream moze obsahovat sync errors, ale hadam najzavaznejsi bug je, ze produkuje o polovicu tichsi vysledny zvuk a pri nastavenom flagu pre dynamicku kompresiu budu vo vysledku rozhodene zvukove pomery. Ked sa mi obcas dostane do ruky nejake DVD s takto "upravenym" zvukom, tak sa mi otvara nozik vo vrecku.

    A za dalsie, preboha, ak mate pokusenie kvoli uspore miesta kodovat 5.1 do datoveho toku 384kbops, nerobte to! Je to zverstvo, skutocne je to malo a je to pocut. Ja chapem, ze na PC repracikoch alebo walkmanovych sluchatkach za 50 korun je to jedno, ale musi to byt?

    Preto prosim, namiesto BeSweet pouzivajte radsej cokolvek ineho napriklad BeHappy, alebo Eac3to (Eac3toGUI), ktore pouzivaju na kodovanie kniznicu aften, ffmpeg a podobne.

    Dakujem, a uz vam dam pokoj.
    Naposledy upraveno uživatelem artam: 15-04-2010 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Asi tak nějak, nožík z hdclubu.sk používá Eac3to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    peco: tak sem to zkousel v tom besweetu a porad to nesedi... kdyz srovnam anglickou zvukovou stopu a upravenou ceskou tak tam je rozdil zhruba minutu a pul

    schvalne sem koukal na obe videa jestli v tom anglickem neni neco navic a neni, fakt uz nevim co s tim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Mast3ricek Zobrazit příspěvek
    peco: tak sem to zkousel v tom besweetu a porad to nesedi... kdyz srovnam anglickou zvukovou stopu a upravenou ceskou tak tam je rozdil zhruba minutu a pul

    schvalne sem koukal na obe videa jestli v tom anglickem neni neco navic a neni, fakt uz nevim co s tim
    Pak halt nezbývá, než těžká manuální práce - obě stopy hodit do wavu, otevřít si je současně v audioeditoru a sekundu za sekundou ručně s náslechem porovnávat/upravovat, jak to sedí přes sebe.
    Mám za sebou asi 4 takové filmy, kdy se to průběžně rozhazovalo do plusu i minusu, a vůbec nezávidím. Poznámka: náslech se orientuje na výrazné ruchy pozadí, ne dub.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Mnohokrat som na poziadanie a aj pre vlastnu potrebu robil synchro audia s videom a podobny problem som mal tiez. Ako radi StD mozes komparovat dve audiostopy, no ja to robim inak.

    Pouzivam videoeditor (Sony Vegas). Do casovej osi vlozim origo video (23,976), pod to vlozim CZ audio upravene pre 23,976 fps a pod vlozim origo audio 23,976 fps. Pri komparacii neporovnavam len audiostopy, ale aj obraz, kde sa snazim triafat do huby jednotlivym akterom filmu.

    Najdem si na zaciatku nejaky stycny bod, kde posuniem CZ stopu aby sedela s videom, dam tam marker M. Pokracujem dalej a hladam miesto, kde to nesedi. V najblizsom mieste (alebo blizko neho) kde to nesedi urobim split (rozdelenie) cz stopy a snazim sa ju posunut tak aby to sedelo. Dam znovu marker M. Takto pokracujem az do konca filmu. Je to piplacka a musis mat na to klud a cas. Videostopu treba nechat na pokoji a needitovat ju, lebo by to nemalo vyznam. Casto pomoze aj origo audio pre porovnanie. Ked mas vsetko hotove, vyexportuj hotovu cz stopu do potrebneho formatu (ac3) a potom uz staci iba mux cz stopy k origo dvd-ripu napr. vo VirtualDub.

    Najvycsie problemy pre synchronizaciu vznikaju tym, ze v TV su reklamy a je ich treba korektne strihnut. Dalej sa stava, ze DVD verzia je ina ako TV verzia, pretoze maju dlhsie alebo kratsie sceny. Pri filme barbarosa sa TV verzia z STV a DVD verzia lisili dost podstatne. V niektorych scenach bolo vynechane aj pol minuty (zaujimave, ze na DVD) a niektore sceny boli zrkadlovo obratene. TV verzia co vysielala CT sa zhodovala s DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    dekuji za rady, jeste vyzkousim ten vegas, ale nevim jestli budu mit nervy to delat u 25 dilu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. synchronizace audia a videa
    Od riowarr v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 05:56
  2. pridani cz audia do mkv a synchronizace
    Od voodoo3 v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 13:53
  3. Synchronizace audia a videa
    Od jpec v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-10-2006, 11:04
  4. Synchronizace audia ve VirtualDubu
    Od PetrOpl v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-04-2006, 12:47
  5. Synchronizace audia s videem
    Od bArDa v sekci Editace audia
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 27-08-2005, 09:02