Téma: Beta_verze VFH pro experty
StDTady to založeno jest, tak s tím naložte, jak uznáte za vhodné. Pravidla a další řešte v Pokecu/Diskusi k VFH, pls.
:-)
StDTak koukám, nikdo nemá zájem? Tak dávám jednu do placu. Nápověda bude jen jedna, když se 24 hodin nikdo nechytí dám jedno jediné slovo (produkční firma), případně druhou ukázku na vysvětlenou.
To aby jste se experti nenudili... co, lexxxa a Edi?
Odpovídá se rovnou zde, tady to budou jednoduché jedničky nebo nuly. :-D
StDDumáte, dumáte? :p
Zde slíbené slovo:
Lucasfilm
a druhá ukázka, podle které už to nejde neuhádnout, tedy jestli rozumíte, ö čem se v té dobové rozhlasové reklamě zpívá... :-E
Jiri@tncmRovnou tady? Ok. Tucker: The Man and His Dream B-)
StD[quote=Jiri@tncm;282957]Rovnou tady? Ok. Tucker: The Man and His Dream B-)[/quote]
Jj, perfetto! V hlavní roli vizionářského vynálezce a podnikatele Prestona Tuckera (opět) Jeff Bridges, režie F. F. Coppola - 1988.
http://www.imdb.com/title/tt0096316/
BTW to autíčko (v hnědozlaté metalíze) nechybí v mé skromné sbírečce 1/43 a ve filmu je moc pěkná letovka B-23 Dragon (biz-prop...).
Jiri@tncmCo jsem vyhrál? :-)-:-D
StDVnitřní uspokojení, že víš... a jedno virtuální :BB:
Jinak je to docela "hard to find" filmík - celá léta jsem měl jen 4:3 TVverzi, teprve asi před měsícem jsem sehnal 16:9 anamorf...
StDKoukám je tu "po volbách jak po výprasku", tak tady zase jedna "Expertenfrage" za :BB:. Je to v kavárenském podání, tak se nedivte těm ruchům v pozadí... Moooc známá píseň, název si naslechnete, ne moc starý film se samou klasikou. :cool: Pokud to nedáte od boku, bude někdy večer nápověda na 2 slova. Odpovědi opět rovnou sem.
StDTak nápovědna = maďarský režisér.
Jiri@tncmTakže
Being Julia
(Božská Julie) :BB:
Mě se teda verze pro experty zdá zatím lehčí :D
StDNo já to tedy překládám podle televizních dramaturgů "Všichni milují Julii", ale je to tak. Being Julia od Isztvána Szabó.
Soundtrack je na Varese Sarabande.
Příjemný filmeček, který neurazí, a ta hudba...
Lehčí ti to připadá proto, že se nemotáš v pavučině složitých nápověd.
StDTak na výslovné přání Ediho, jedna další Expertenfrage - tomu já říkám Scenic Music vyjadřující žánr filmu Thriller - je to syrové, vystřižené z DEU stopy i s namixovanými ruchy, zvuky bílého Cadillacu Eldorado (1964) a krátkým monologem hlavního hrdiny - to jako ukázka pro ty, kdo si to chtějí vyrábět v domácích podmínkách... (viz dnes sekce Úpravy Audia).
Jiri@tncmTakže zase já.
[SIZE="3"]Red Rock West[/SIZE]
B-)
StDNásledoval potlesk- ...a může se jít na párek (s hořčicí). :BB:
Jiri@tncmTak zase za týden. :BB::-)-
StDTak dej něco zase ty, já musím makat na další knize (The Pacific).
EditorPOAby ste sa nenudili, tak mám pre vás jednu "expertenfrage".
Neviem, či vám mám prezradiť niečo o tomto filme, či vám nebude stačiť ukážka. Ale prezradím aspoň to, že režisérom, scenáristom a producentom je jeden veľmi známy herec. Dejovo sme veľmi ďaleko a bežný smrteľník hercom neporozumie.
Hudbu od autora ukážky sme už vo VFH mali ;) ... pozorne počúvajte, pokiaľ možno s adekvátnym volume, zavrite oči a predstavujte si ... Hudba vystihuje prebiehajúci dej, dokonca aj lokalitu :)
Všetci, čo uhádnu, dostanú bonus v súčasne prebiehajúcej VFH v podobe 5 bodov, prvý úspešný riešiteľ dostane 10 bodov. Ale podmienkou je mať správne uhádnutú VFH.
//ak by ste mali problém, tak vám neskôr pomôžem viac.
StDNo s těmi Punkty bych brzdil, aby v tom zas' nebyl partyzánský zmatek. Nech je raději zde a nemixujme to. :BB:9-)
StDJinak ta muzika mi připomíná Christophera Younga (BAT*21), co jsem dával, ale tohle, jestli je to přesně z filmu neznám, navíc to nesedí ani k zadání. Ale nějaká Asie to bude, abych alespoň zmenšil okruh. :-I
EditorPO[quote=StD;289526]No s těmi Punkty bych brzdil, aby v tom zas' nebyl partyzánský zmatek. Nech je raději zde a nemixujme to. :BB:9-)[/quote]
preco nie, to som mohol rovno dat do VFH ... ale ty si sef ... EF sa zatial ale neboduje, alebo sa mylim?
[quote=StD;289528]Jinak ta muzika mi připomíná Christophera Younga (BAT*21), co jsem dával, ale tohle, jestli je to přesně z filmu neznám, navíc to nesedí ani k zadání. Ale nějaká Asie to bude, abych alespoň zmenšil okruh. :-I[/quote]
smer na juh je dobra varianta, akurat s inym uhlom :-) v zavere ukazky je to viac identicke
StD[quote=EditorPO;289529]preco nie, to som mohol rovno dat do VFH ... ale ty si sef ... EF sa zatial ale neboduje, alebo sa mylim?
smer na juh je dobra varianta, akurat s inym uhlom :-) v zavere ukazky je to viac identicke[/quote]
Tady se odměňujeme virtuálními :BB:
Njn, jinak film neznám, tak to zatím nechám, jestli bude Jiří a další úspěšnější.
robkyJe to ukážka priamo z filmu ? Lebo podľa indícií som mal tip, ktorý sa pustením dvd nepotvrdil:mad:
robkyTak som to nevzdal :D Sakra Edi, ty si vychcaný :BB:
Jedná sa o film Apocalypto režiséra, scenáristu a producenta Mela Gibsona ......
Môj prvý tip bol Umučenie krista - takisto Gibsonov film, je z dávneho obdobia a tiež nie je hercom rozumieť ...
A prečo si vychcaný? Pretože presne v okamihu, kedy píšem tento post, beží tento film a presne táto melódia v TV ;)
StD[quote=robky;289541]Tak som to nevzdal :D Sakra Edi, ty si vychcaný :BB:
Jedná sa o film Apocalypto režiséra, scenáristu a producenta Mela Gibsona ......
Môj prvý tip bol Umučenie krista - takisto Gibsonov film, je z dávneho obdobia a tiež nie je hercom rozumieť ...
A prečo si vychcaný? Pretože presne v okamihu, kedy píšem tento post, beží tento film a presne táto melódia v TV ;)[/quote]
Fakt? Já to viděl asi před půl rokem, ale ta hudba mi nějak vůbec neutkvěla v palici, ale film je to pěkný. Congrats Robky.
EditorPO[quote=robky;289541]... Pretože presne v okamihu, kedy píšem tento post, beží tento film a presne táto melódia v TV ;)[/quote]
to bol presne zamysel, sice vyhoda pre slovakov, ale nie kazdy pozera tieto filmy ... no a v Cechach to bezalo v decembri 2009
blahozelam
, mas postreh B-)
soundtrack je velmi pekny, hotova relax music
robkyjj, len som to najprv našiel a až potom som si uvedomil, že na ten film dávali upútavky a práve beží ....
A najväčší gól je, že keď som z poličky vyťahoval dvd s Umučením Krista, tak Apocalypto parkovalo hneď vedľa .... tak si to dnes pozriem, už som to dávno nevidel a na tv som to včera prepol neskoro ....
lexxxaAby to tady trosicku ozilo:)
tak FILM ktery pro me osobne hodne moc znamena,videl jsem ho nejmin stokrat a jeste ho nejmin stokrat uvidim-ten me snad nikdy neomrzi:o
hlavni hrdina-ac herec ktery vladne jinemu zanru nez tento film-svoji "vaznou" roli zvladl velmi dobre-ac kritici neverili a predem odsuzovali:rolleyes:
film ma pro me neskutecnou hloubku-myslenku-a skvele vykony jeste skvelejsich hercu:)
PROSIM-nedavejte odpovedi zde-posilejte SZ -(expert_VFH_33) nechame tyden a uvidime kolik lidi tento skvely film pozna:D
(omlouvam se,A a C jsem musel zabalit,bylo to nejake velike,nechtelo se mi to upravovat sloziteji:o)
lexxxaJednalo se o film z roku 1996 rezisera Olivera Stonea
ČETA-originalni nazev PLATOON-myslim ze tento film netreba predstavovat ;)
spravne odpovedi v poradi co dorazili:
1.vivid.sk
2.MIHI
3.robky
Dekuji vsem za ucast B-)
Jiri@tncmTak si dáme jednu pro experty na večer. Nápovědy zatím přidávat nebudu, kdyžtak zítra, kdyby se nikdo nechyt. Prosil bych
celý původní ENG název
, nikoli překlad a odpovědi tentokráte do PM s názvem
ExVFH
[SIZE="1"](vidím, že tady se moc nečísluje, takže je to fuck)[/SIZE] :-)-
První uhádnuvší vyhrává rovnou dva internety :BB: Uzávěrku si rozmyslím přes víkend.
StDTeda ty mi dáváš zabrat... Nejenže vím, že je to Riders in the Sky theme, ale najít to v tom milionu odkazů. :BB: Původně jsem si myslel, že to nahrál USAF Heritage Band, ale v nich jsem to nenašel ani náhodou (od rána, sousedi mě milujou, když si pustím na volle gule To the Arborne se startem F-15...).
Kruzifix, že tě inspirovala ta B-52 v Mošnově?. :-!!! To "příslušenství" je v příloze...
Jiri@tncm[quote=StD;297290]
Kruzifix, že tě inspirovala ta B-52 v Mošnově?. :-!!![/quote]
Hehe, tak trochu :-)- Jinak odpovědi přišli (rozmanité :-D), takže uzávěrka klasicky neděle. A pokud vím, tak hudba je práce českých ručiček, žádný USAF Heritage Band :BB:
StDAch jo, Nebeští jezdci to nejsou, orchestrálka na konci je moc jednoduchá, tak se halt nechám podat.
lexxxa[quote=Jiri@tncm;297296]Hehe, tak trochu :-)- Jinak odpovědi přišli (rozmanité :-D), takže uzávěrka klasicky neděle. A pokud vím, tak hudba je práce českých ručiček, žádný USAF Heritage Band :BB:[/quote]
;)jj-Praha je Praha-to je jasný
Jiri@tncmTak, FIN! Dneska už to nevypadá, že by se chtěl někdo ještě vymáčknout, tak to ukončíme.
Tentokráte jsme hádali Kubrickovu válečnou satiru s názvem [SIZE="3"]
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
[/SIZE], neboli v českém překladu
Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu
A tady seznam hříšníků:
[COLOR="Green"]MIHI[/COLOR]
- hrdý výherce slíbených dvou internetů
[COLOR="Green"]vivid.sk[/COLOR]
[COLOR="Green"]EditorPO[/COLOR]
Špatné odpovědi [SIZE="1"](hezky červeně, ať jdou vidět na míle daleko):
[/SIZE]
[COLOR="Red"]robky[/COLOR]
[COLOR="#ff0000"]lexxxa[/COLOR]
útěchou pro tyto dva nešťastníky může býti fakt, že se trefili aspoň do režiséra. 9-)B-)
StDJéžíšku, a já furt odkud to znám - z vlastní knihovny a už jsem to asi 4 roky neviděl... sypu si popelník na hlavu. :-!!!:BB:
Dodělám Bobbyho na dvojvrstvé a hned si to jdu pustit.
lexxxato jsem to taky pekne pohnojil- presne to z youtube jsem taky nasel-jelikoz Kubricka nesleduji vubec tak jsem myslel ze to je jmeno autora ci co-vedel jsem ze song je od prazskych filharmoniku a jak jsem prisel k ty 2001 ani nevim,proste mystake jak noha:((:D:D
StD@Jiří - tahle melodie už tu jednou byla jako úplně první VFH vloni na první stránce, byť z jiného filmu. ;)
StDTak než se pustím do toho Robkyho jazzového rébusu, něco pro vás odborníky, trochu z jiného soudku, opět z filmu, na kterém je "podepsán" Hans Zimmer - právě si to ukládám na placku, tak jsem kousek vyštípl i s kouskem dialogu v originálu. Inu Expertenfrage.
Zvláště Jiřímu by mohl být ten film celkem známý, ale nepochybuji i o ostatních.
Odpovědi "klasicky" sem do threadu - první se počítá, další je diskuse... :BB:
StDKoukám den nic, tak napovím - v hlavní roli finský herec. :)
EditorPONo dobre, kedze medzi pracou si treba aj odpocinut, tak to skusim :-)
Jedná sa o film Invincible / Unbesiegbar / Neporaziteľný (2001)
Réžia: Werner Herzog
V hlavných úlohách: Tim Roth, Jouko Ahola (držiteľ titulov Europe's Strongest Man a World's Strongest Man) a Anna Gourari
Hudobná ukážka: Piano Concerto No. 3 in C minor, Op. 37 (2nd movement) od Ludwiga van Beethovena
StDJj, přesně, udělal jsi mi radost, i když to bylo doslovně "za 5 minut dvanáct". :BB:
EditorPO[quote=StD;299521]Jj, přesně, udělal jsi mi radost, i když to bylo doslovně "za 5 minut dvanáct". :BB:[/quote]
rado sa stalo
len nahodou som som si spomenul, ci nie je aj expertenfrage :)
StDNa tom filmu je nejzajímavější postavou ten český žid Hanussen, ale jinak mi připadl ten konec dost odfláknutý...
StDTak aby se naši "ministři jasnozřivosti" bez nápověd nenudili, tak kousek z toho, co právě vyrábím. V Evropě úspěch, USA propadák, odehrává se v Chile... Odpovědi opět rovnou sem. SZ-schránku mám plnou.
StDMimochodem, je v tom velmi zajímavá konstelace jmen: Meryl Streep, Glenn Close, Jeremy Irons, Winona Ryder, Antonio Banderas, Armin Müller-Stahl a Vanessa Redgrave. Nechybí oblíbený Zimmer. Co vy na to?
Jiri@tncmThe House of the Spirits B-) Jsi nějak vyměkl, moc lehké :-E
StD[quote=Jiri@tncm;300659]The House of the Spirits B-) Jsi nějak vyměkl, moc lehké :-E[/quote]
Proč "vyměkl"? Teď jsem dodělal Chapters podle toho Zimmerova scoru a vyšlo mi jich 33 včetně titulků. A znám ho (ten film) po jednotlivých frejmech... TT 02:17:59.18 Jako kdyby to natočili o mě. Uhádls' tak dej další. :BB:
StDJiří se k tomu nemá, tak jsem sáhl do vedle otevřeného tracku a vytáhl jednu typickou muziku úvodních titulků, které jsou v posledním desetiletí sice na jedno "brdo", ale... Vojensko-politický film, r. 2007. Kdyby jste se nechytali, tak přidám jedno příjmení.
StD[quote=EditorPO;301755]určite rok 2007?[/quote]
Na imdb píšou:
Premierendatum: 8. November 2007 (Tschechische Republik)
TVMovie má 2007. Je klidně možný, že natáčeno 2006...
MIHIPíše se to sem nebo přes SZ?
EditorPOLions for Lambs / Hrdinovia a zbabelci :-D
http://www.tudou.com/programs/view/KRhc0tsVX7Q/
StDSem! Zde (jako) obvykle. Jsem líný furt mazat tu schránku plnou na 92 %... A na místě se také vyslovují názory na ten který film. Tenhle jsem, zdá se, pochopil teprve při třetím shlédnutí při střihu na scény. Je jich tam 19.
Edito pro Ediho: Správně, akorát já bych ten český titul přeložil "Hrdinové za zbabělce". Já to mám jako "Von Löwen und Lämmern" ("O hrdinech a zbabělcích")
StDHele, Edi, trochu blbej link - nesnáším, když se mi někdo snaží do OS vnutit čínštinu... a následuje jenom Ctrl+Alt+Del. :((
EditorPO[quote=StD;301765]Hele, Edi, trochu blbej link - nesnáším, když se mi někdo snaží do OS vnutit čínštinu... a následuje jenom Ctrl+Alt+Del. :(([/quote]
mne to neblbne, len maju pomalu linku :)
to je oficialny slovensky preklad
StD[quote=EditorPO;301766]mne to neblbne, len maju pomalu linku :)
to je oficialny slovensky preklad[/quote]
To je fuck, já to mám lepčí z WDR. Teď to jdu skládat zpátky ze streamů dohromady. A jestli jsem to pochopil správně, tak tam i ten Tom Cruise vystupuje s názory sekty, kterou reprezentuje. To je o té polarizované společnosti a odpovědnosti tisku (sám jsem držitelem mezinárodního novinářského průkazu, tak vím, o čem mluvím)...
StDTak dnes jedna rychlá a easy, když máme ve VFH ten Vietnam - ve kterých titulcích zaznělo v "Post-Vietnam_Trauma" filmu toto (ukázka je s Johnem Fogertym snad po 25 letech, tedy nová).
Kdyby zase někdo nevěděl, tak odpovědi rovnou sem, ne přes SZ.
StDPerfect! To je ale evropský (Int'l Title) titul
Dog Soldiers
, jinak v U.S. přesně podle titulu písně: "
Who'll Stop the Rain
". Máš +++ Ten Nick Nolte je v tom skvělý, stejně jako ta herečka křestním jménem Úterý, za kterou se zavřela voda...
jitoAbych řekl pravdu,ten film si vůbec nepamatuju.Film podobného "ražení" moc nemusím.
Když válečný film,tak aby se celý děj odehrával "na bojišti".Co třeba Hamburger Hill?
StD[quote=jito;304186]Abych řekl pravdu,ten film si vůbec nepamatuju.Film podobného "ražení" moc nemusím.
Když válečný film,tak aby se celý děj odehrával "na bojišti".Co třeba Hamburger Hill?[/quote]
No tohle bylo taky o "bojišti", ale o tom domácím... Proto jsem psal tu škatulku Post-Vietnam-Trauma. Hamburger Hill taky mohu (si pustit), ale není tak jednoznačný, přestože se od toho člověk nemůže odtrhnout dokoukat to do konce.
StDTak když Lexxxa mešká, tak tady máte zase jednu pro experty bez nápovědy. Kdo uhádne i to letadlo, co tam letí a exploduje, má u mne :BB: :cool:
Odpovědi rovnou sem.
StDTož nikdo nic? Tak trochu nakopnu: tvůrce hudby tohoto filmu zemřel v červenci 2004 a měl toho za sebou opravdu mnoho. Byl to jeho předposlední film, který dirigoval. Zpívá to pěvkyně Los Angeles Opera, jak už jsem uvedl - latinsky. Ovšem nejde o žádnou operu, ale "scenic music"...
EditorPOThe Sum of All Fears / Najväčšia hrozba / Nejhorší obavy (2002) - Phil Alden Robinson
v lietadlách sa moc nevyznám, hlavne že to má krídla a letí, ale - F16 ? :o
vo filme padol aj vrtulník, či ? :-D
StDFilm správně - hudba Jerry Goldsmith, skladba "The Mission", zpívá Shana Blake Hill; jinak úvodní scéna, ve které je během 6denní války sestřelen izraelský letoun A-4 Skyhawk s taktickou jadernou pumou na palubě, která nevybuchla... Podle románu Toma Clancyho (koproducent).
StDTady už je koukám 2 měsíce mrtvo, tak tady jedna, která by se dala nazvat "náhodný souběh", protože to napsal stejný pán, co tu muziku ve filmu v dnešní VFH... Jak už jsem vyzradil vedle v diskusi - Maďarsko, 2004.
Jo a opakuji, odpovědi rovnou sem.
robkyBezosudovosť (Fateless)
StD
[COLOR="Red"]Původně víkendová FILMOVÁ HÁDANKA - 8. kolo - varianta 8B:[/COLOR]
Vzhľadom na opakovanie predmetu VFH dávam do placu ešte jedno úplne, ale úplne iné filmové dielko
. Zadanie bude kapánek atypické a tvorí ho nasledovná číselná postupnosť:
4 aktéri
3 rovnaké číslice v roku vzniku
2 stopáž
1 význam diela
číslice sú súčasť zadania t.j. "štyria aktéri, tri rovnaké...." atď.
Kto bude poznať správnu odpoveď, určite ospravedlní absenciu hudobnej ukážky ;-)
...
[COLOR="Red"]Hádať môžete SEM![/COLOR]
...
miro333no čo, nikto (sorry vivid.sk) nič?
StDTady stačí jeden a Schluß. ;)
MIHIZkouším, ale vždycky mi něco nesedí, tak ještě luštím...
vivid.skTak vam to prezradim skor, ako miro.
Dovod, pre ktory (akoze) hadanka nesplnala pravidla bol prave dovod, ktory nemohol byt prezradeny - prave koli tomu chybala zvukova cast, kedze zvukava cast
neexistuje
(resp. je to ticho). Video naviac je mozne najst v celej kompletnej dlzke (2 sekundy) na .
Ide o tento "film":
Roundhay Garden Scene
z roku
1888.
Az v tomto kroku su napovedy
jasne a logicke:
4
aktéri (
styri osoby, ktore vidno na zazname
)
3
rovnaké číslice v roku vzniku:
1888
2
stopáž:
2 sekundy
1
význam diela:
je to najstarsi zachovany film
.
[quote]
The earliest celluloid film was shot by Louise Le Prince using the Le Prince single-lens camera made in 1888. It was taken in the garden of the Whitley family house in Oakwood Grange Road, Roundhay, a suburb of Leeds, Yorkshire, Great Britain, possibly on October 14, 1888. It shows Adolphe Le Prince (Le Prince's son), Mrs. Sarah Whitley, (Le Prince's mother-in-law), Joseph Whitley and Miss Harriet Hartley. The 'actors' are shown walking around in circles, laughing to themselves and keeping within the area framed by the camera. It lasts for less than 2 seconds and includes 24 frames.
[/quote]
miro333sám by som to lepšie nenapísal...
Prvý zachovaný film vôbec, prapredok všetkých filmov :-)
StDTak když se dnes "bezberličkáři" tak nudíte u normální VFH, tady máte jednu expertovskou. Původně jsem ji měl nachystanou na minulou VFH i s důkladnými nápovědami, ale nakonec jsem zvolil něco "uhádnutělnějšího" pro obyčejné lidi. Tak tady to si můžete vychutnat bez nápověd - komu by to řvalo (je to normalizované na 70 %), tak si to stáhněte Volume - . :-)- :BB: Hádá se opět rovnou zde.
EditorPO... hm, bude to daco s Londynom :)
ááááááááá Harry Lime :D :BB:
"The Third Man"
tak to boli jeho začiatky .... neskôr Vojna svetov B-)
StDTen Londýn (respektive intro London Film Productions) tam "klame tělem" a zvukem. Jinak je to melodie na citeru zahraná Antonem Karasem, která se stala v 50. letech pro Vídeň typickou.
Film z roku 1948, první scenaristické dílo romanopisce Grahama Greena - to mělo mimochodem návaznost na jednu z předchozích VFH od MIHI, neboť se GG osobně mihne v jedné miniroličce i v Truffautově "Americké noci".
Na svou dobu byl The Third Man rozhodně dobrý film. Režie Carol Reed. I ta proslulá scéna s Orsonem Wellesem v Prátru na obřím kole...
Jinak máš to za virtuální :BB:
EditorPOjj, presne tak a DÍK
strašne sa mi páči ten certifikát cenzorskej komisie v úvode :-)-
StDTen certifikát ti mohu poskytnout i jako "bianco políčko" 720x576 k vlastnímu užití, stačí jen doplnit název filmu...
Akurát ho teď na mašině č. 1 nějak nemohu najít, asi je na vypnutém stroji č. 3... ;)
Ono to bylo uploadované i tady
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=5731
ale po přechodu serveru pod Oxy se halt staré obrázkové přílohy nějak ztratily...
StDTak jsem si ji schválně pro tu srandu pustil. Tady to je - doplňovat "psacím písmem"...
EditorPOasi taketo ?

[ATTACH=CONFIG]19674[/ATTACH]
StD[FONT="Comic Sans MS"]Jj, vyhrát už si s tím musíš sám...[/FONT]
StDTak jedna VFH je pryč, další vás čeká v pátek. Aby jste se v mezičase nenudili, tak jedna expertovská. Jde o 2-dílný TV-film, jenž měl premieru letos v prvním čtvrtletí a popisuje jednu velmi známou (celosvětově) tragickou událost z druhé poloviny 30. let minulého století (opět - už to tu bylo nejméně 3x - a tentokrát je ten scénář o to více nejapný až...). Tahle sugestivní scenická hudba, které je to nové zfilmování ostatně plné, podtrhuje masové nasazení počítačových animací při natáčení. Je to schválně tak uřízlé na konci, protože na to v těch titulcích navazuje naprosto nevhodně moderní popová píseň... :-((( Natáčeno to bylo kupodivu in English (s ohledem na koprodukci) a původní herci se museli sami sebe do svého jazyka dabovat.
Tak schválně, kdo to dá? Odpověď za virtuální :BB: sem.
StDJj, čéče, kam tak spěcháš, to mělo vydržet do pátku... :BB:
Jinak příšerná komerční ptákovina. Teď si to konečně zrovna mastruju.
miro333tak dovtedy si môžeš popočúvať niečo menej komerčné:
StDTo už je ovšem ÓTéčko jak noha - to jsem poslouchal někdy za mlada, dnes už z toho tak maximálně "Stairway To Heaven", to ostatní byl trash.
StDTak zase jedna oldie, ale film není ani moc starý... Odpovědi sem, pls. :-)-
EditorPOmáš chuť na čaj ? :-D
StDA to prečo? Už "byl" - placka už je hotová v regálu. Tak dej aspoň ostatním komplet titul, ne?!
EditorPOUž to tam máš na placke :D
Tea with Mussolini / Čaj s Mussolinim (1999) - Franco Zeffirelli
vivid.skA kedze dnes to s hadanim nebolo take tazke, davam dnes jednu znamu vec (ktora nie je az taka stara) s prijemnou muzikou ... kto uhadne len podla hudby ?
malicka pomocka: (nazov tohto songu v soundracku nesie meno jedneho z najvacsich europskych miest)
vivid.skPerfektne! :cool:
robkyVidel som, počul som ...ale keby si nespomenul to mesto, trvalo by to dlhšie :cool:
vivid.skToto by bola jedna z potencionalnych hadaniek v niektorych kolach....tak aspon mimo sutaze.
StDKdyž mě dnes Jiri@tncm tak pěkně deklasoval svou dnešní VFH, tak speciálně pro něho jedna expertovská - o jaký film jde - určit podle zvuku motorů eroplánu nahazovaných na začátku - nápovědou budiž jejich počet... Jinak pod závěrečnými titulky je pěkný blues - dám sem po vyluštění :p:-)-
Jiri@tncmTo je záludné :-D Nějaký hvězdicák, R-1820 nebo R-1830 možná? Jako první mi hlavou prolétla DC-3/C-47 samozřejmě, ale třeba se pletu. K filmu se zkusím dopídit.
StDNo nevím, jestli tam k tomu nedomixovali něco jiného, ale v tom originálu, který v tom filmu "hraje" na začátku svou roli, je R-3xyz...