Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kapitoly bez menu?

Lupenair (6)|3.2.2005 09:39
Při práci v Pinnacle jsem narazil na problém, že nelze vztvořit kapitoly (zarážky pro přehrávání na DVD) bez předešlého vytvoření úvodního menu. Existuje nějaký jednoduchý prográmek, který by mi umožnil vložit jen zarážky kapitol např. po 5minutách?
P.S. Nechci žádné Architekty, Uleady apod.
Whitejoker (616)|3.2.2005 16:32
Ifoedit, ale video musí být rozložené na elementární streamy (video a audio zvlášť).
V menu vybereš "DVD author - Author new DVD", zadáš cestu k videu a audiu a zarážky musíš mít ve zvláštním souboru ve tvaru čísla framů, kde chceš kapitoly, oddělené entrem - v souboru s názvem např. kapitoly.txt a bude to v něm vypadat asi takhle:
15000
30000
45000
atd - tím dojde k vytvoření kapitol u každé 10. minuty.
Když změníš čísla framů, budou ty zarážky pochopitelně v jiných vzdálenostech od sebe.
Wj
millos (111)|3.2.2005 16:55
docela snadno to jde v TMPEnc DVD Author - vlozi se klip, pres Edit clip se tam vygeneruji kapitoly (bud pocet kapitol nebo interval), pak Create menu a v templates se vybere No Menu... a je to ! 8-)
mirekv (7169)|3.2.2005 16:56
Já to mám po 5000 frame, používám to jako rychloposuv.
imported_Lubos (26)|4.2.2005 12:48
no jo, ale jak to udělat když chci mít menu s kapitolama a ještě chci aby fungoval posun vrámci jedné kapitoly (např. v Studio 9+, Vegas architekt)
tedy kapitola má např. 20 min- start je daný (markem nebo záložkou) a následný posun třeba po 5 min?
Lupenair (6)|4.2.2005 18:10
Přes TMPEnc DVD Author to bude asi nejschůdnější, vyzkouším. Děkuji všem za příspěvky. :BB: