Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 55

Téma: TechniSat SkyStar HD2 - HDTV seka

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ahojte, prehladavam temy co sa k tomu pisali ale mozno poradi niekto aj takto narychlo. Vie niekto poradit s problemom sekania pri HDTV (DVB-S2) kanaloch alebon ju mam rovno vratit ?

    PC: WinXP Home ENG (SP3) CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 4x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    Co ma spolocne karta so sekanim? Karta predsa nespracuva vysledny stream, ale dekoder, skus hladat problemy tam (hlavne ak ti SD ide bez problemov).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Navedies ma trosku viacej ? Dekoder bude soft ? Jeho Nastavenie ? Codec ? Mam to iba od vcera vecera a snazim sa pochopit kde, co a ako nastavit. Dik. Predpokladal som ze mozno tuner nestiha spracovat. Na pozeranie pouzivam DVBViewer TE2 co bol pribaleny na CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    Jasne.
    Soft ta nemusi zaujimat, to co obraz interpretuje (zobrazuje), je directshow filter (najdes ho vo filtroch, ktore su pouzite). Pokial je neefektivny, tak vyuziva len jedno jadro (zistis v CPU usage) a tym padom ti to CPU nestiha. Uprimne povedane ono ti to nebude zrejme stihat ani pri dekoderi, ktory vyuziva obe jadra, pretoze spravit korektny deinterlace+frame doubler (50i->50p!) chce silnejsiu masinu.
    Pokial ale mas spominanu ATI kartu skus pouzit dekoder z PowerDVD 8/9, malo by ti to ficat s DXVA akceleraciou. (staci nainstalovat Trial verziu PowerDVD) a vo filtroch zvolit PDVD decoder, kde predtym zaskrknes "Hardware acceleration".


    P.S. casom zistis, ze DVBViewer TE2 je sunt a kupis si DVBViewer Pro, ktora je vo vsetkych ohladoch lepsia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Skusim sa s tym filtrom pohrat vecer ked pridem domov. CPU ak som si vsimol spravne vcera bezala na oboch procesoroch tak na 50%. Uvidime. PRO verziu zatial nebudem kupovat lebo ak nevyriesim problem do 7 dni tak to vratim. Kupoval som ju kvoli HDTV (DVB-S2) a ak to ma byt problem tak na to kaslem.

    Ty mas tiez to kartu ? Ide ti HD v pohode ? Aky mas setup ? Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    Pochop, problem nie je v karte!

    ano mam presne tu istu kartu (SS2 HD) s postavenym HTPC (uz nejake 2-3 roky) s DualCore 1.8Ghz a Nvidia 9500GT.
    vytazenie CPU pri pozerani HD je do 20% (alebo menej, a CPU je taktovane vtedy na 1200Mhz), akcelerovane cez NVIDIA CUDA. Bez HW akceleracie by som si ani neskrkol na tom zeleze (hlavne nie pri 50i), 24p filmy to zelezo zvlada s rezervou.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 30-03-2010 v 10:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Jasne jasne... pochopil som No ved uvidim....

    "Bez HW akceleracie by som si ani neskrkol".... toto ma smeruje mozno tym spravnym smerom...

    Ked si kliknem na "MainConcept / DTV Decoder Pro / Decoder control"....
    tam mam dve zalozky

    "MPEG-2 Decoder properties" => Hardware acceleration = ON
    "AVC/H.264 Decoder properties" => Hardware acceleration = prazdne...

    Moze byt ze tam niekde je problem ? Treba niekde nieco zapnut aby to fungovalo aj pri HDTV ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    ano - zmen dekoder (vid moj prispevok z 10:38)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Tak som nainstaloval PowerDVD 10 ale v ponuke pre H264 nie je.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: set1.JPG 
Zobrazení: 200 
Velikost: 51.7 KB 
ID: 5905  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    pisal som o pdvd10? pokial viem, nepisal

    (skus pohladat, mozno niekde najdes samotne filtre, ktore zaregistrujes).
    Este mi napada jedno riesenie ffdshow DXVA, ktore pridali v poslednych verziach, ale ci to pojde s ATI kartami netusim.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 30-03-2010 v 18:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ma drbne A kde najdem staru verziu ? Na ich stranke je 10-ina
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    OK... Mam PowerDVD 9. Stale seka. CPU vyzera nejak takto
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu.JPG 
Zobrazení: 177 
Velikost: 55.7 KB 
ID: 5906  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    zapol si DXVA? (right click/filters/cyberlink PDVD decoder a tam)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,546

    ako sa to sekanie prejavuje? (ajtak mi tam nieco nehra, neviem este co, ale snad sa k tomu dopatrame).

    ked video nahras ako .ts stream a nasledne prehras (napriklad v mpc-hc), robi to to iste?
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 30-03-2010 v 19:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    right click/filters/ TAM NIE JE.... iba
    - Default DirectSound Device
    - Auto
    - ffdshow Audio Decoder
    - MainConcept AVC/H.264 Video Decoder
    - DVB Source

    Ako sa to prejavuje ? Proste sa to zasekne ako keby obraz spat skocil a aj zvuk sekne kazdych 3-5s

    Robi to aj ked nahram
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MC.JPG 
Zobrazení: 193 
Velikost: 31.9 KB 
ID: 5908  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AVerTV DVB-T Super 007 HDTV se seká
    Od marxin v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2010, 15:09
  2. Technisat Skystar HD2
    Od esgire v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-08-2010, 22:27