Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: Plazma+NB+Přehrávání ve HD rozlišení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Dobrý den.Pořídil sem si tv http://www.datart.cz/katalog/Plazmov...X-P37X10Y.html .Nemám HD přehrávač,ale přesto bych si chtěl sehnat full hd film a na téhle nové tv ho přehrát,abych viděl jak to vlastně v plné kvalitě vypadá.Takže mě napadlo,že propojím NB ve kterém je vga GeForce 8400GS s HDMI pomocí HDMI kabelu s touhle tv která má taky HDMI,seženu film v HD kvalitě,software,který ten film v pc přehraje a film na té tv přehraju.Chtěl bych se zeptat k tomu na pár věcí.Za 1. jestli to vůbec bude takhle jak to zamýšlím fungovat?Za 2.Když to bude takhle propojené a pustím ten film v hd kvalitě v nb a podívám se na něj v té tv jestli to opravdu v té tv bude vysílaní v té hd kvalitě nebo jestli tím propojením přijdu o kvalitu videa.Prostě když to takhle propojím jestli to bude stejná kvalita jako bych měl plnohodnotný blurey přehrávač a pustil to na něm nebo ne.Nevím jak to lépe napsat.Za 3. jestli budu potřebovat ještě jiný kabel na propojení než ten HDMI kabel.Díky zajakkýkoliv postřeh či radu jak postupovat při výše popsaném připojení,na co si dávat pozor jak co nastavit a na odpověď na otázky,které jsem položil.Jsem naprostý amatér co se toho týče.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Nikdo nic?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ta TV není v plným HD rozlišení, takže přehrávat na ní HD filmy má význam tak leda pokud ty filmy budou v 720p (1080i/1080p nevyužiješ).

    Soft ti stačí freeware VLC, akorát je otázkou jestli to ten NB utáhne.

    Kabel stačí HDMI<>HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    A ta kvalita bude odpovídat jako bych to pouštěl z přehrávače?Nebo to je takhle u pc nějak horší?A co sem koukal tak sou dost filmy kde píšou 1080/1080p a ne těch 720,takže to se automaticky změnší do těch 720 nebo to nepůjde přehrát a musim mít film kde je vyloženě napsáno 720 ?Ten NB je ta GeFroce 8400GS,Athlon x2 obě jádra jedou na 2,4GHz,2GB ram..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Je jedno jestli pouštíš film z HDD u NB nebo ze stolního playeru z BR - jde pouze o přenos dat.

    1080 se ti na tom TV přepočítá na nativ, takže samozřejmě reprodukovat to půjde, ale nevyužiješ plný HD rozlišení.

    Jestli to NB zvládne nebo ne můžeš zkusit už teď - prostě si stáhni nějaký HD video a přes VLC ho přehraj. Uvidíš sám, zda-li je to plynulý nebo není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Ok díky,za chvíli to zkusim.Kdyby to nefungovalo tak mam ještě stolní pc,je trošku dál od TV,ale koupit 10m kabel taky neni problém.Stolní PC je GeForce 9600GT 512MB,4GB ram a Core2duo,obě jádra pracujou na 3.6GHz,tam by problém být neměl.Ale na grafice jsou 2 DVI sloty,na TV DSUB,3xHDMI.Co by bylo lepší,koupit přímo DVI-HDMI kabel ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62224 ),nebo DVi-DVI kabel ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62218 ) a u TV ho zapojit do redukce DVI-HDMI ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45140 ) nebo DVI-DVI ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62218) a napojit to před TV do redukce DVI-DSUB ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22670 ) ,nebo uplně jinak?A jak to bude se zvukem,bude se muset táhnout ještě jiným kabelem (popřípadě prosím o odkaz na ten,který bude potřeba) nebo už půjde spolu s obrazem jedním z těch řešení co sem popsal výše ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    samec> s tou kartou nebude problem videa prehravat aj cez CUDA (dekoder CoreAVC, popripade MPC), inak nie je problem.

    Az na to blbe rozlisenie, ale to predpokladam vies (bude nutna AR korekcia v playeri)

    P.S. pre GeForce 9600GT plati detto. Co sa tyka kabla, tak je lepsie DVI-HDMI, i ked by to malo byt uplne jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    O tý korekci nevim,co kde jak nastavit ?A u toho DVI-HDMI jak se zvukem,kabel zláš´t nebo už to takhle stačí ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    obvykle nestaci (i ked ATI karty vedia prehrat cez DVI aj audio), pozri si manual k tvojej karte ci tam nieje spomenuty prenos audia.

    Tv mas v blbom rozliseni 1024x720 = 1: 1,42, ale rozmer TV mas v pomere 16/9 teda 1:1,7777 chapes?

    pixle budu "sisate", ale to uz si snad zistil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Hele těm číslum vůbec nerozumim,uděláme to jinak.Dá se nějak udělat ,aby to bylo normální ?pořípadě jak
    jakej kabel na ten zvuk,pokud to nepůjde ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    ano, kupis si inu TV ))

    precitaj si 2x to co som napisal popripade porozmyslaj...


    co myslis, preco su normalne TV v s rozlisenim 1920x1080? = 16/9 ?


    p.s. netreba z toho robit dramu, normalne to vykorigujes v media playeri a hotovo.
    co sa tyka zvuku pozri si manual ci zoberie analogovy vstup 2x cinch, alebo 1x3.5 jack ... urcite sa tam o tom pise.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Jak to vykoriguju?
    Na zvuk je na TV vzadu na OUT i na IN červenej a bílej cinch
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    zmenis si AR (aspect ratio) v tvojom media playeri (vie to kazdy dobry player).
    Ved si tam zobraz monitor a uvidis, ze budes mat obraz "sisaty" - natiahnuty do sirky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    23

    Mam power DVD 8,zatim sem tam takovouhle možnost nide nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    PowerDVD nie je zdaleka normalny (nieto este dobry) player. Jedina jeho vyhoda je HW akceleracia HDvidea. Inak je to nepouzitelne.

    Skus uz tu spomenbuty VLC (nepodporuje HW akceleraciu), alebo MPC-HC (editovatelne Pan&Scan settings), alebo KM player ci starsi (ale pouzitelny) MV2 player.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 29-03-2010 v 21:02
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 23:57
  2. Plazma a PC - rozlišení
    Od klakson23 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 09:24
  3. 42palcová plazma Panasonic anebo 50palcová plazma Samsung
    Od Martin Zare v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 15:32
  4. Plazma rozlišení 852X480
    Od pat01 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-04-2008, 20:11
  5. jaké rozlišení musí mít plazma panel na 1080i?
    Od BillyK v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-02-2008, 15:31