Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 10 z 200 PrvníPrvní ... 891011122060110 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 2996

Téma: SAMSUNG LE40C650 - zkušenosti a vše okolo

  1. #136
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    2) Protoze kdyz DVD napojim naprimo, budu muset naprimo napojit i HTPC, konzoli a brurej a presne tomuhle zhluku kabelu sem se chtel vyhnout, vsecko pres hdmi do telky a z telky optical out do zesiku, jednoduche.

    Resenim by bylo poridit si novy zesik, vsecko do zesiku a ze zesiku jeden kabel do telky.

    Ale v tom pripade, nepotrebuju telku se 4ma hdmi a optical outem. Chapu, ze existuje reseni, ktere tu samsungackou blbost s hdmickama obejde, ale celkove se mi ten samsung koncept v jeho podani zda jako dosti nestastny.

    Nehlede na fakt, ze nikde do preferenci nenapisou, tahle telka vam z hdmi prehraje jen stereo downmix, ale daji tam DD a DTS, ale to ze to je jen 2.0 uz se clovek docte jen titernejma pismenkama nekde v rohu manualu a jako doporuceni je ( ktere je take k naleznuti v manualu ), tak se vlastne na to HDMI vykaslete, strcte to tam scartama protoze to vlastne vyjde nastejno jako tema hdmickama a zvuk si vyreste zesikem, heh, kde to sakra sme ? Je tu HDMI od toho, aby to usetrilo kabely, nebo proto, aby to buzerovalo lidi co si filmy nestahuji z internetu ? Protoze mi ted vychazi pohodlneji a levneji stahovat si mkvcka z internetu ?

    3) to ale neni moje lenost, to je prakticka zalezitost, neni proste optimalni poslouchat babicu a vkvcka na reprosoustave co dokaze vyrazit okna z ramu ( ne ze bych na to cumel, ale chtel sem jen vykreslit situaci okolo televize a meho pohledu na to ze TV jako takova si nezaslouzi poslech na externi repro ). A pokud budu chtit to precvakavat, je to cirka 15 zmacnuti nejakeho buttonu, ano mam to naskriptovane, neb to neni problem na logitech ovladaci, ale pripada mi to proste stupidni, vzhledem k tomu, ze ta funkce je dle me trebas daleko pouzivanejsi, nez napriklad takovej teletext, kterej ma na ovladaci vyhrazeno partu nepouzitejch buttonu. Tot vse.

    Je to proste jen uhel nakyho pohledu na to jak si kdo predstavuje, ze to zarizeni bude pouzivat a pro me je proste bolest tuhle televizi pouzivat, chrci to a kdyz chci neco ponastavit, tak musim saskovat v menu a hledat kde co je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,427

    Ale v tom pripade, nepotrebuju telku se 4ma hdmi a optical outem. Chapu, ze existuje reseni, ktere tu samsungackou blbost s hdmickama obejde, ale celkove se mi ten samsung koncept v jeho podani zda jako dosti nestastny.

    Otazka ale znie, ci pri ostatnych vyrobcoch to funguje tak, ako pozadujes.

    tahle telka vam z hdmi prehraje jen stereo downmix, ale daji tam DD a DTS
    DTS a DD funfuje korektne len v pripade, ze pustas videa z interneho playera.

    Na dalsie riadky zlosti mozem odpovedat len tolko, ze to robis presne naopak.

    Teda AVR sluzi na to, aby sa tam rozne kable popchali a z neho pojde jeden jediny HDMI kabel von do TV. To, ze mas stary AVR nikoho z vyrobcov nemusi zaujimat a ani nezaujima. TV tu nieje od toho, aby suplovala AVR a jeho funkcionalitu, ta optika tam je urcite z inych dovodov - napriklad pre vyuzitie interneho mediaplayera, ako som uz pisal, alebo posielanie streamov pri zvuku z DVB-T a.i.

    3) Je. Ja napriklad audio vobec do TV netaham a nestazujem sa. Pokial neustale prepinas medzi dvoma setupmi tak je to opat jedine a len tvoj problem, ze musis zmenit dva druhy nastaveni - ktore zial sa daju zmenit jedine v menu. (Existuje aj komfortnejsie riesenie ako uz naznacil jis, no na to opat potrebujes novy AVR s HDMI vstupmi a podporou HDMI-CEC, cize sme opat na zaciatku).


    Je to proste jen uhel nakyho pohledu na to jak si kdo predstavuje

    podobne problemy budes riesit aj pri inych znackach. Mozno si najdes ine veci, ktore ta budu obtazovat, ale idealny pristoj skratka nikdy nenajdes.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 12-05-2010 v 11:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    Ano to je spravna otazka, funguje to na jinacich HDMI tak jak pozaduju ?

    Chapu, ze je to nemusi zajimat a pravdepodobne to byl muj spatny predpoklad ze optical out a nastaveni repro na external udela presne to co pozaduji, tudis ze to bude fungovat, ale mozna, ze to nejakeho vyrobce zajima a toho prave hledam.

    Kazdopadne, tyto problemy se zvukem sou marginalni a resitelne, novy zesik, vic kabelu atd. Ok, ale to chrceni uz marginalni neni, to je proste chyba vyrobce. Ale je take docela dost dobre mozne, ze se vyrobce opovazi rici, ze je chyba v mych usich, ze kdybych si propichnul usni bubinky, tak to chrceni uz neuslysim, to je take fakt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,427

    Ale je take docela dost dobre mozne, ze se vyrobce opovazi rici, ze je chyba v mych usich

    Samozrejme . Vsetko co piska nad 15khz je evidentne len namyslanie, pretoze to taky 50 rocny serisman uz nepocuje.



    Inak k tomu optickemu SPDIFu jedna poznamka, ktoru som este nepublikoval.

    Pri testovani tychto dvoch pristrojov som narazil nahodou na jeden fakt, ze pri standardnom prepojeni (Krabicka ->HDMI->TV. Z TV mam tiez standardne natiahnuty opticky kabel naspat do AVR) sa mi pri jednom filme pustil povodny AC3 stream. Vstup AVR bol nastaveny na optiku z TV. Zial toto sa mi poradilo nasimulovat len pri jedinom filme takze neviem do akej miery slo o nahodu. Pri testovani inych filmov za zvuk uz nespustil, no tym, ze sa mi to podarilo spojazdnit aspon jediny krat je tu moznost, ze tato fuknckcionalita je prakticky (aj technicky) nejako realizovatelna. Treba sa teda naozaj poobzerat po inych znackach, ktore to maju dotiahnute dokonca.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 12-05-2010 v 11:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Citace Původně odesláno od mizsha Zobrazit příspěvek
    3) Tak ten duvod je ten, ze nemam potrebu na trebas CT24 koukat pres externi repro, ono dokonce i nektere filmy nemam potrebu poslouchat pres externi repro, takze uplne vypnuti audia v televizi neprichazi v uvahu. A saskovanim v menu se nevyhnu.
    Aby ti to fungovalo i k tvé plné spokojenosti tak, jak jsem popisoval, musel bys mít modernější AVR s HDMI-CEC (přepínání na externí repro jedním tlačítkem). Ale to vše jsi si zde mohl dopředu zjistit. Jinak děláš zásadní chybu, že chceš AVR a externí repro používat pouze na něco, protože i ty monology/dialogy na zpravodajských kanálech jsou pak mnohem srozumitelnější, prokreslenější a přirozenější. Ten rozdíl mezi repráčky v TV a slušným AVR s externími repro je k neuvěření. I večerníček pro děti má najednou bohatý zvuk a prostorovost, což je s interními repro úspěšně maskováno a przněno. A nakonec si neodpustím poznámku, AVR a kvalitní externí repro přece není pouze o bourání zdí, ale o tom, co jsem již napsal: o věrném, srozumitelném, plném a prostorovém zvuku. Poslech přes AVR musí zajistit naprosto přirozený a neobtěžující zvuk a pokud si pak přepneš na interní repro, tak musíš být tak překvapen jeho nekvalitou, že tě ani nenapadne se k němu vracet. Pokud tomu tak není, je reprodukční řetězec špatně nastaven.
    Naposledy upraveno uživatelem jis: 12-05-2010 v 23:19 Důvod: K čemu interní repro, když máš AVR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    2 jis: No povetsinou, TV bezi jen proto, aby bezela, proto nemam potrebu to vse hnat pres externi repro, je tak slozite me pochopit, ze nemam potrebu vse poslouchat pres zesik ?

    Ano souhlasim, kdybych si poridil zesik s HDMI mam po problemu se zvukem, nicmene, proc ma tedy televize mrte HDMI vstupu a optical out, kdyz tedy nejsou potreba ? Popripade, kdyz uz potreba sou, nefunguje to tak jak ma ? A jak napsal vivid, nekdy to tak i skutecne funguje, ale asi jen za dobreho pocasi.

    2 vivid.sk: Nemluvim o vysokych frekvencich, me to nepiska, tedy alespon ne vzdy, me to bruci, kdyz ztmavne scena, tak se v telce zapne neco co vydava 50Hz. Zvuk jako kdyz nabiha zarivka, ci takneco.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Je tu občas Avatar uživatele steveboss
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od jis Zobrazit příspěvek
    Aby ti to fungovalo i k tvé plné spokojenosti tak, jak jsem popisoval, musel bys mít modernější AVR s HDMI-CEC (přepínání na externí repro jedním tlačítkem). Ale to vše jsi si zde mohl dopředu zjistit. Jinak děláš zásadní chybu, že chceš AVR a externí repro používat pouze na něco, protože i ty monology/dialogy na zpravodajských kanálech jsou pak mnohem srozumitelnější, prokreslenější a přirozenější. Ten rozdíl mezi repráčky v TV a slušným AVR s externími repro je k neuvěření. I večerníček pro děti má najednou bohatý zvuk a prostorovost, což je s interními repro úspěšně maskováno a przněno. A nakonec si neodpustím poznámku, AVR a kvalitní externí repro přece není pouze o bourání zdí, ale o tom, co jsem již napsal: o věrném, srozumitelném, plném a prostorovém zvuku. Poslech přes AVR musí zajistit naprosto přirozený a neobtěžující zvuk a pokud si pak přepneš na interní repro, tak musíš být tak šokován jeho nekvalitou, že tě ani nenapadne se k němu vracet. Pokud tomu tak není, je reprodukční řetězec špatně nastaven.
    Hej, vo vsetkom mate s VIVID pravdu (s nim sme si to uz prediskutovali ) Co ked niekto mysli aj na casto diskutovanu spotrebu? Preto si ja osobne zapinam externe audio iba pri HD filmoch, prip. koncertoch
    Naposledy upraveno uživatelem steveboss: 12-05-2010 v 12:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,427

    je tak slozite me pochopit, ze nemam potrebu vse poslouchat pres zesik ?

    Samozrejme, aj tento nazor sa da akceptovat (aj ked mu nerozumiem). Ale potom nie su namieste staznosti pri prepinani nastaveni v menu. Ono to predsa nie je urcene na prepinanie 3x za den, prave preto je to umiestnene v menu, tam kde to ma byt.



    proc ma tedy televize mrte HDMI vstupu a optical out, kdyz tedy nejsou potreba ?

    Prave preto, ze su jedinci, ktory maju viacere externe zariadenia a ziadny AVR. Pocty HDMI vstupov idu ruka v ruke s triedou TV - vim vyssia, tym viac HDMI. Nepomozeme si.

    me to bruci, kdyz ztmavne scena
    Viem, to bol pokus o vtip (i ked niektorym majitelom naozaj tato TV piska). Mne to bruci takisto, ale velmi malo a pocut to len pri vypnutom zvuku. Stmievanie scen mam vypnute, takze to nejako na seba neputa pozornost pri kazdom tmavom prechode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    nejde o to ze bych mel zapnute ztmivani zcen, nebo nejake eko rezimy, prave naopak, protoze kdyz je vytazena svetlost a ostrost na maximum, pro sledovani se pak nalezne mene tmavsich scen, ale v noci z toho zas pemerne dost pali oci, ale kdyz je proste ve fimu tma a mam i vse nastavene na maximum, tak to proste zacne brucet, protoze LCDcko sepne vsecky pixely na maximalku a asi se to nelibi nejakemu regulatoru napeti ci buch vi jake soucastce za 10$, ale kdyby tam dali soucastku za 11$ je uz to pravdepodobne cajk, tak at trpi reklamacema, kdyz na nas setri.

    Mozna, ze bych se mel prestehovat do nejake hlucnejsi zony, asi nekam k letisti, nebo sousedit s dalnici ci tramvajovym pasem, aby to hluk televize prehlusilo.

    A proc ksakru, stara CRT televize hluk nedela a vystupu se tam daly prepinat stejne, jako se na teto telce o deset let mladsi da trebas prepinat pomer zobrazeni stran ( o kterem si ja myslim, ze se nastavuje jednou za zivot a i presto ma na ovladaci jeden separe button, je to takovej zatracenej problem ? )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    Nicmene, v sobotu prijedou z datartu, poslechnou si to, kdyz reknou, ze to je vlastnost, tak si ji odvezou a vycalujou penize, kdyz reknou, ze to je vada kusu, rozbali novou telku a basta. hadat se tu o tom, ze mam asi vadny usi, nebo ze sem asi precitlivelej, nema vejsku. CRT telka nebrucela. Stejne tak jako nam tu nebruci v praci cirka 8 telek co mame ruzne po zasedackach a jak sem ted poslouchal na prodejne, takze to bude vada kusu a vubec bych se nedivil, kdyby vadou kusu byl i ten problemek s optical out.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,427

    Najlepsia bude naozaj ta reklamacia. Potom daj vediet ako to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Je tu občas Avatar uživatele steveboss
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od mizsha Zobrazit příspěvek
    A proc ksakru, stara CRT televize hluk nedela a vystupu se tam daly prepinat stejne, jako se na teto telce o deset let mladsi da trebas prepinat pomer zobrazeni stran ( o kterem si ja myslim, ze se nastavuje jednou za zivot a i presto ma na ovladaci jeden separe button, je to takovej zatracenej problem ? )
    Hmmm, zaujimave je, ze pri A-ckovych modeloch, konkretne LE37A656 je na ovladaci separe button "Picture Size", bol som nanho zvyknuty, pretoze je este velmi malo stanic, ktore vysielaju vo formate 16:9 drvivu vacsinu programov (cest vynimkam), preto som bol zaskoceny ovladacom k LE37B652, kde je miesto "Picture Size" - "Media Player".... No smola... Zachranil ma Motorolacky ovladac, ako som pisal v predoslom clanku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od steveboss Zobrazit příspěvek
    Hmmm, zaujimave je, ze pri A-ckovych modeloch, konkretne LE37A656 je na ovladaci separe button "Picture Size", bol som nanho zvyknuty, pretoze je este velmi malo stanic, ktore vysielaju vo formate 16:9 drvivu vacsinu programov (cest vynimkam), preto som bol zaskoceny ovladacom k LE37B652, kde je miesto "Picture Size" - "Media Player".... No smola... Zachranil ma Motorolacky ovladac, ako som pisal v predoslom clanku.
    Tak tenhle button je tam v C rade zpatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Je tu občas Avatar uživatele steveboss
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od mizsha Zobrazit příspěvek
    Tak tenhle button je tam v C rade zpatky.
    To vazne? Vymenim
    Potom teda nechapem, preco sa stazujes, vacsi komport uz nemozes mat, ako sa preklikat jednym tlacitkom na to, co potrebujes Co maju robit uzivatelia B-ckovych modelov?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    16

    Problem je v tom, ze ja nepotrebuju nastavovat format obrazu jednim tlacitkem, protoze format AUTO mi vyhovuje, ale potrebuju jednim tlacitkem prepinat vystup zvuku
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 200 PrvníPrvní ... 891011122060110 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samsung UE40D6000 - zkušenosti a všechno okolo!!
    Od Hurikan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-01-2014, 20:56
  2. LCD: Samsung LE40C650 a DLNA
    Od suldaX v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 19:48
  3. Samsung LE40C650 X LG 42LE5300
    Od BOB905 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 19:25
  4. Alternativa k Samsung LE40C650
    Od Bobby v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 19:45
  5. LCD: Samsung LE40C750 nebo Samsung LE40C650 ?
    Od dino78 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 09:55