Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 154 z 200 PrvníPrvní ... 54104144152153154155156164 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 2,296 až 2,310 z 2996

Téma: SAMSUNG LE40C650 - zkušenosti a vše okolo

  1. #2296
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    48

    Tak se mi konečně podařilo vyřešit problém s cloudingem a špatnými pozorovacími úhly. Začal jsem v listopadu (po dlouhém studování) nákupem LED TV UE55C6500, bohužel verze AA06 - AU Optronics (fleky v ploše viditelné i při běžném obrazu, pozorovací úhly velmi špatné). Pokračovalo to výměnou za LE55C670, opět verze AA, tentokrát AA01 (clouding o hodně lepší, ale pozorovací úhly opět velmi špatné). Měl jsem před tím možnost vidět několik kusů UE i LE v menších úhlopříčkách s panelem SQ a to bylo úplně o něčem jiném. Jenže sehnat kus s panelem SQ v úhlopříčce 55" je zřejmě nemožné. Z 8 zjištěných kusů byly všechny s panelem AA. Vypadalo to beznadějně. Až jsem zjistil informaci, že model LE60C650 je dodávám pouze s jedním druhem panelu, a to panelem s označením FB01 typu UV2A od společnosti SHARP. Domluvil jsem se tedy s prodejcem, který byl mimochodem velice ochotný, na výměně za tento model (vyměnil mi TV i po 3 měsících provozu). Tato TV nemá absolutně žádný clouding, černá je prakticky absolutní a pozorovací úhly jsou skvělé.
    Vzhledem k tomu, že modely C jsou dnes již ve výprodejových cenách, byl tento 60" model nakonec levnější, než původně kupovalá LED TV.
    Měl jsem za ty 4 měsíce možnost shlédnout mnoho SAMSUNG TV a ať si říká kdo chce co chce, rozdíl mezi panely AA a SQ je markantní. Moje verze FB01 SHARP je ještě o další krok dál.
    Přikládám foto pro představu.

    EDIT:
    Pro dokreslení rozdílu jsem přidal foto při pohledu z úhlu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 100_UE55.jpg 
Zobrazení: 306 
Velikost: 62.8 KB 
ID: 10263   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 101_LE55.jpg 
Zobrazení: 262 
Velikost: 41.6 KB 
ID: 10264   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 103_LE60.jpg 
Zobrazení: 278 
Velikost: 47.1 KB 
ID: 10265   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 104_LE60.jpg 
Zobrazení: 258 
Velikost: 46.5 KB 
ID: 10266   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LE55C670_2.jpg 
Zobrazení: 218 
Velikost: 122.5 KB 
ID: 10305   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LE55C670_3.jpg 
Zobrazení: 217 
Velikost: 143.7 KB 
ID: 10306   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LE60C650_primy_pohled.jpg 
Zobrazení: 230 
Velikost: 132.7 KB 
ID: 10307   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LE60C650_uhel_pohledu45.jpg 
Zobrazení: 223 
Velikost: 93.4 KB 
ID: 10308  
    Naposledy upraveno uživatelem luby: 29-03-2011 v 15:57 Důvod: Editace
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2297
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    107

    Tak mi zmizely všechny widgety. Tak včera jsem normálně pouštěl film z netplayeru, potmo jsem ukončil netplayer. Samsung nahlásil "aktualizuji widgety" jela načítací lišta a skončilo to tak, že všechny windgety zmizeli!!!! (zůstal naštěstí netplayer)

    Hloupé je, že teď není možné widety aktualizovat - objevuje se hlášení "došlo k rušení sítě" a nic dalšího nemáte nějaký nápad?

    UPdate - tak po hodině a asi na 20. pokus se povedlo widgety znovu naistalovat
    Naposledy upraveno uživatelem vasiks: 30-03-2011 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #2298
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    11

    Nema prosim nekdo z vas zkusenost s pouzitim USB hubu v teto TV? Uvazuju o hacku hlavne kvuli namountovani NAS serveru, ale oba USB porty uz mam obsazene (v jednom mam WiFi adapter a ve druhem HDD kvuli PVR). Jestli tomu dobre rozumim, hack resp. namountovani NASu vyzaduje permanentni pripojeni USB flashky. Bude vse chodit, kdyz v jednom USB portu v TV pouziju USB hub napr. na soucasne pripojeni WiFi adapteru a HDD? Nebo by slo rozdelit HDD na vic oddilu a jeden pouzit pro hack a druhy pro PVR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #2299

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od tomasinho Zobrazit příspěvek
    Nema prosim nekdo z vas zkusenost s pouzitim USB hubu v teto TV? Uvazuju o hacku hlavne kvuli namountovani NAS serveru, ale oba USB porty uz mam obsazene (v jednom mam WiFi adapter a ve druhem HDD kvuli PVR). Jestli tomu dobre rozumim, hack resp. namountovani NASu vyzaduje permanentni pripojeni USB flashky. Bude vse chodit, kdyz v jednom USB portu v TV pouziju USB hub napr. na soucasne pripojeni WiFi adapteru a HDD? Nebo by slo rozdelit HDD na vic oddilu a jeden pouzit pro hack a druhy pro PVR?
    Nemam to odzkouseno, ale subjektivne bych rekl, ze chodit bude varianta cislo 2 (cize 2 partitiony na jednom fyzickem disku). Pri pouziti usb hubu (i kdyby melo extra napajeni) neni jiste, zda system v TV vsechny disky namountuje nebo z nich bude schopen spoustet skripty.

    BTW IMHO lepsi reseni nez certifikovany wifi adapter od samsungu je lepe pouzit bridge wifi/ethernet-lan.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #2300
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,427

    Citace Původně odesláno od luby Zobrazit příspěvek
    Pro dokreslení rozdílu jsem přidal foto při pohledu z úhlu.
    Trosku subjektivne fotky. Pri prvych dvoch mas expoziciu 1/4 a pri poslednej (najlepsej) 1/13 sec.
    Neberiem ti tvoje vysledky - urcite su korektne, ale ak uz informujes, porovnavaj objektivne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #2301
    Je tu pravidelně Avatar uživatele greedyyy
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    315

    hack cez hotelmod nevyzaduje mat pripojene USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #2302

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od luby Zobrazit příspěvek
    Tato TV nemá absolutně žádný clouding, černá je prakticky absolutní a pozorovací úhly jsou skvělé.
    Vzhledem k tomu, že modely C jsou dnes již ve výprodejových cenách, byl tento 60" model nakonec levnější, než původně kupovalá LED TV.
    Měl jsem za ty 4 měsíce možnost shlédnout mnoho SAMSUNG TV a ať si říká kdo chce co chce, rozdíl mezi panely AA a SQ je markantní. Moje verze FB01 SHARP je ještě o další krok dál.
    Přikládám foto pro představu.
    Jake mas nastaveni (hlavne podsviceni, nastaveni bile ... vse, co ovlivnuje dynamiku)? Mohu te ujistit, ze muj panel SQ01 je na tom ve scene se zobrazenim cerne jeste lepe, coz jde ale zrejme na vrub local dimmingu. Ze cca 2,5 metru se da cerna zrejme prohlasit opravdu za cernou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #2303
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od greedyyy Zobrazit příspěvek
    hack cez hotelmod nevyzaduje mat pripojene USB.
    Ani kdyz chci mit namountovany NAS? Podle navodu na webu od JUCE jsem pochopil, ze je potreba na namountovanou slozku jit pres !network na USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #2304
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od tomasinho Zobrazit příspěvek
    Nema prosim nekdo z vas zkusenost s pouzitim USB hubu v teto TV? Uvazuju o hacku hlavne kvuli namountovani NAS serveru, ale oba USB porty uz mam obsazene (v jednom mam WiFi adapter a ve druhem HDD kvuli PVR). Jestli tomu dobre rozumim, hack resp. namountovani NASu vyzaduje permanentni pripojeni USB flashky. Bude vse chodit, kdyz v jednom USB portu v TV pouziju USB hub napr. na soucasne pripojeni WiFi adapteru a HDD? Nebo by slo rozdelit HDD na vic oddilu a jeden pouzit pro hack a druhy pro PVR?

    Ja som nasiel doma jeden lacny USB hub, mam pocit, ze z TESCA a ten som pred cca 1/4 rokom skusal. Pripojil som nan jedno USB 4GB a HDD 1,5 TB. TV pekne rozpoznala aj USB aj HDD. Samozrejme aj prehrala co som chcel. Akurat priemerne asi 1 krat z 5 mozno 7 pokusov nenasla TV ani flashku ani HDD. Stacilo odpojit a nasledne opat pripojit hub k TV a opat to fungovalo bez problemov. Nakolko mam jeden port volny, tak som to dlho nepouzival. Ale skusal som to pre pripad, ze budem kupovat dalsi HDD (co asi coskoro nastane). Este podotykam, ze som nepouzil externe napajanie USB hub-u. Takze ak by si mal nieco lepsie a kvalitnejsie ako ja z TESCA, pripadne pouzil aj externe napajanie Tvojho USB hub-u, myslim, ze Ti to pofrci bez problemov.
    Co sa tyka Wifi adapteru neskusal som - nemam.
    Ale ak mas moznost si nejaky kvalitnejsi hub pozicat, tak si myslim, ze za cca tyzden to otestujes dostatocne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #2305
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    20

    Mam dotaz :

    Proč jsou v nastavení možnosti neaktivní mam na mysli třeba v polozce Režim : třeba obrazovka a nebo automatické nastavení , v položce obecne nejde spustit v Tv vysílaní PIP (obraz v obraze ) třeba abych se mohl podívat co dávají na jiných stanicí (jako to dříve uměly CRT tv v Analogovem režimu ) ...

    Další otazkou je ma C650 podsvícený rámeček jak se píše ... Jak se píše v diagnostice .. Na předním rámečku nelze vypnout světělný Efekt ... a nebo je to podstatou vyších modelů

    NIKDO NEVÍ
    Naposledy upraveno uživatelem Freelanders: 01-04-2011 v 14:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #2306
    Je tu pravidelně Avatar uživatele greedyyy
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od tomasinho Zobrazit příspěvek
    Ani kdyz chci mit namountovany NAS? Podle navodu na webu od JUCE jsem pochopil, ze je potreba na namountovanou slozku jit pres !network na USB.
    pises (v jednom mam WiFi adapter a ve druhem HDD kvuli PVR)

    HDD s prv si rozdel na 2 particie - ta druha s fat ci NTSF staci ka ma napr 1 MB
    tam si vytvor zlozku !network
    to je vsetko
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #2307
    Je tu pravidelně Avatar uživatele greedyyy
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    315

    nahodou na moju otazku ako spravne namountovat zdielany disk s win7 nikto nema riesenie?

    https://www.tvfreak.cz/forum/showpos...&postcount=312
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #2308

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od greedyyy Zobrazit příspěvek
    nahodou na moju otazku ako spravne namountovat zdielany disk s win7 nikto nema riesenie?

    https://www.tvfreak.cz/forum/showpos...&postcount=312
    Predpokladam, ze zkusit se do toho PC (jaky je to OS?) prihlasit pod administratorskymi pravy jsi zkousel, popr. nastavit sdilene slozce prava pro cteni prihlasovanemu uzivateli. Pokud mas Windows, myslim, ze bys mel take zadat prava v nastaveni zabezpeceni (pokud definujes prava ke slozce na konkretniho uzivatele zavedeneho v systemu, myslim ze muzes (chces-li se vyvarovat nahodnym anomaliim) v opravneni sdileni nastavit Everyone).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #2309
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Trosku subjektivne fotky. Pri prvych dvoch mas expoziciu 1/4 a pri poslednej (najlepsej) 1/13 sec.
    Neberiem ti tvoje vysledky - urcite su korektne, ale ak uz informujes, porovnavaj objektivne.
    První dva modely už, naštěstí, nemám, takže jiná fota už nepořídím. U této současné mohu pořídit nové s 1/4, aby vše bylo objektivní, výsledek bude ale podobný, ne-li stejný. Fotky jsem uveřejnil jen proto, aby bylo všem jasné, o čem je řeč a lidé neznalí věci nemuseli pročítat stovky a tisíce příspěvků zpátky.
    Ve skutečnosti jsou rozdíly v obrazu ještě větší, to ale digitál není schopen objektivne zachytit (při pohledu z úhlu byl obraz u prvních 2 TV opravdu katastrofa).
    Chtěl jsem se jen podělit o své zkušenosti a trable, které jsem načerpal při nákupu nové TV.


    Citace Původně odesláno od nin Zobrazit příspěvek
    Jake mas nastaveni (hlavne podsviceni, nastaveni bile ... vse, co ovlivnuje dynamiku)? Mohu te ujistit, ze muj panel SQ01 je na tom ve scene se zobrazenim cerne jeste lepe, coz jde ale zrejme na vrub local dimmingu. Ze cca 2,5 metru se da cerna zrejme prohlasit opravdu za cernou.
    O. K. Zásadní věc je, že porovnáváš LCD se svou UE46C8000, kde je Local Dimming a panely pouze SQ - SAMSUNG. Já jsem měl EdgeLED UE55C6500 - AA06 - AU Optronics a LCD LE55C670 též AU Optronics. Měl jsem požadavek na 55" TV a tu se mi s panalem SQ nepodařilo sehnat (3 ks LED a 8 ks LCD a všechny byly AU Optronics). Proto, kdyz jsem zjistil, ze LE60C650 je pouze s panelem SHARP, neváhal jsem a měnil. Nehledě na to, že techto 60" je za stejné peníze, jako tvoje 46".
    Jestli se nepletu, při focení bylo podsvícení na 11, jas 40, kontrast 95 a vyvážení bílé default.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #2310

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od luby Zobrazit příspěvek
    O. K. Zásadní věc je, že porovnáváš LCD se svou UE46C8000, kde je Local Dimming a panely pouze SQ - SAMSUNG. Já jsem měl EdgeLED UE55C6500 - AA06 - AU Optronics a LCD LE55C670 též AU Optronics. Měl jsem požadavek na 55" TV a tu se mi s panalem SQ nepodařilo sehnat (3 ks LED a 8 ks LCD a všechny byly AU Optronics). Proto, kdyz jsem zjistil, ze LE60C650 je pouze s panelem SHARP, neváhal jsem a měnil. Nehledě na to, že techto 60" je za stejné peníze, jako tvoje 46".
    Jestli se nepletu, při focení bylo podsvícení na 11, jas 40, kontrast 95 a vyvážení bílé default.
    Dik za info.

    BTW IMHO clouding jako takovy se misty (tedy nejen v tu a v pribuznych threadech) hystericky precenuje. Na internetu koluje spousta fotografii (cerna plocha s podsvicenim), kde jsou vice ci mene patrne prosvetlene fleky. Verim, ze je spousta lidi, kteri o cloudingu nemeli ani poneti a s obrazem byli spokojeni az do te doby, nez provedli test. Pak uz je samozrejme velmi obtizne dostat z hlavy (leckdy) subjektivni nekorektnost.

    Pokud cerna chybi ve scene, je celkem jasne, ze dynamika a vernost zobrazeni vyrazne klesa. Nanestesti kvalitu cerne ovlivnuje take okolni osvetleni (abych se koukl v nedeli ve 12:00 na Otazky Vaclava Moravce nebudu prece kompletne zatemnovat; v mem pripade je to i za tmy pomerne chladne svetlo z akvaria). Osobne si myslim, ze nejdulezitejsi je vytvorit svetelnou atmosferu tak, aby sledovani obrazu nebylo unavne. Sledoval jsem u jednoho znameho sportovni prenos na Philips TV s Ambilight a je to skutecne prijemne sledovani. Muj kolega se stejnou TV (UE46C8000) s montazi zapustenou do zdi (od okolni zdi je panel cca 1 cm) si nalepil po stranach pasky z LED a vysledek je nesrovnatelne lepsi, protoze obraz pozvolna opticky roztahne do stran.

    Nicmene abych se vratil ke cloudingu, jedna vec je panel a druha je system, ktery ovlivnuje podsvetleni. Verim, ze brzy prijdou na spotrebitelsky trh technolgie, ktere cernou barvu s nizkou toleranci (ve tme) zaruci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samsung UE40D6000 - zkušenosti a všechno okolo!!
    Od Hurikan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-01-2014, 20:56
  2. LCD: Samsung LE40C650 a DLNA
    Od suldaX v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 19:48
  3. Samsung LE40C650 X LG 42LE5300
    Od BOB905 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 19:25
  4. Alternativa k Samsung LE40C650
    Od Bobby v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 19:45
  5. LCD: Samsung LE40C750 nebo Samsung LE40C650 ?
    Od dino78 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 09:55