Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: XviD me vubec neposloucha - 2pass (bitrate)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele wincore
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Dobry den,
    Uz naky mesic resim problem s timto kodekem.
    At mu nastavim jakykoliv bitrate, anebo velikost, vzdy si to nastavi po svem.
    Pouzival sem verzi 1.0.2, nyni 1.0.3 a stejny problem, ikdyz enkoduji pod uctem administratora.
    Enkoduji ve VirtualDub 1.5.10 , ale zkousel sem i VD 1.6b3, anebo VirtualDub Mod, vzdy se stejnym vysledkem.
    Pritom kdyz pouziji DivX, VP62, tak tam to nastaveni posloucha dokonale a do vysledne velikosti se trefim presne. U XviDu nikoliv, a misto 350MB fajlu mi z toho udelal 548MB, pricemz bitrate sem mu jasne nastavil 1003kbps, audio 128cbr, vsechno 2pass. Zkousel sem misto bitrate v nastaveni kodeku dat velikost, a take zcela nefunkcni.
    Proste me to neposloucha.
    Dovedl by mi nekdo poradit v cem muze byt zakopan pes?
    XviD nastavuju s QPEL a GMC, A@L5 nebo jak to tam je.
    Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Mezi 1. a 2. průchodem nesmíš měnit žádný nastavení. Já vždycky používám célovou velikost a XviD mě naprosto přesně poslechne. Zkontroluj si taky cestu pro soubor se statistikama z prvního průchodu. A btw, kde nastavuješ nějakej bitrate zvuku?
    Určitě děláš něco špatně, XviD je při dvou průchodech hodně přesnej a nikdy jsem neslyšel, že by měl někdo takhle nepřesný výsledky. Nemáš třeba u toho AVI ještě zvuk?
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele wincore
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Mezi 1 a 2 pruchodem nemenim zadne nastaveni, obraz i zvuk zpracovavam spolecne (ve VD menu Audio -> Full Processing .. atd.) .. je to problem? u DivX, VP6 to problem nebyl. Cesta k vyslednemu souboru se statistikama je spravna, pokud si ji kodek sam nenastavi jinam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já jsem myslel, jestli ten rozdíl ve velikosti neni právě ten zvuk. Jinak já vždyzky zpracovávam zvuk a obraz odděleně, je to jistější. Navíc MP3 enkoder ve VD (pravděpodobně používáš Fraunhoffer ACM kodek) neni tak kvalitní, jako když to uděláš LAME 128 kbps VBR.
    Zkus to schválně zkomprimovat bez zvuku, jakej bude výsledek.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele wincore
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Výsledek je opravdu stejný ikdyz zvolím Audio -> NoAudio, ta velikost proste ne a ne .. jinak pouzivam take LAME 3.97a
    Uz vazne nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    A dělá to u všech videí? Jaký je zdroj?
    Je to opravdu divný, nikdy sem se s tim nesetkal a to už sem toho do XviDu převedl hodně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele wincore
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Nevím jak to myslíš u všech. Grabuju do Huffyuv.
    Vono to vypada, ze ten kodek mi za kazdych okolnosti proste dela max. kvalitu bez ohledu jaky bitrate / velikost mu nastavim.
    Je to fakt zvlastni a taky me to prave prekvapuje.
    Du to zkusit naposledy, jestli ma skutecne spravnou cestu k tomu 1pass fajlu, ale nevim nevim
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Zkus ještě XviD odinstalovat a nainstalovat znovu, jestli neni někde nějakej bordel ze starych verzí. Jinak už mě nic nenapadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele wincore
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Ted sem mu nastavil 10MB bez audia, 2pass a udelal mi z toho 8,07MB.
    Uz to fakt nechapu :'(
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení konstantní bitrate u Xvid
    Od DrticZeli v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-03-2011, 15:57
  2. Rozdíl mezi BitRate a bitRate Nominal
    Od DrticZeli v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-03-2011, 13:23
  3. Movie Maker neposlouchá...:/
    Od Gibbonek v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-01-2010, 09:30
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-06-2006, 16:36
  5. Problem s velikosti pri 2pass u XviD 1.1.0
    Od BindiBiji v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2006, 19:15