Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: problém se zvukem

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    když nahráváme zvuk na mikrofonu připojeném na kameře tak to hučí nevíte čím to je??¿
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    ad 1) může to být hluk mechaniky kamery co se přenáší na mikrofon.
    ad 2) špatné uzemění mikrofonu, prostě vadný kabel
    ad 3) nemáš puštěný phantom na mikrofonu který nepotřebuje napájení ?
    důležité je abys napsal co to je za kameru a mikrofon.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od píďa_m Zobrazit příspěvek
    ad 1) může to být hluk mechaniky kamery co se přenáší na mikrofon.
    ad 2) špatné uzemění mikrofonu, prostě vadný kabel
    ad 3) nemáš puštěný phantom na mikrofonu který nepotřebuje napájení ?
    důležité je abys napsal co to je za kameru a mikrofon.
    za 1) to určitě není
    kameru mám Panasonic NV-RX50EG
    a mikrofon je obyčejný (nemá napájení) má jenom tlačítko on
    asi si myslím že to bude tím uzeměním jak ho mám uzemnit???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    - pokud máš čím, tak změř impedanci mikrofonu na jeho konektoru, za současného ohýbání kabelu.
    - pokud nemáš čím měřit, tak rovnou ten kablík vyměň.
    - závada může také být v konektoru, nebo ve vložce mikrofonu, ale to je méně časté.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    nemám to s čím změřit
    a s vyměňováním kablíku nemám moc dobré skušenosti
    dělal jsem prodlužovací kablík k tomu mikrofonu ale hučelo to ještě víc
    můžeš mi poradit jak mám ten kablík udělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele michal.kolesa
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    29

    kup si kabel se stíněním a připájej do jacku, hlavně bez studených spojů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    kup si kabel se stíněním a připájej do jacku, hlavně bez studených spojů.
    takhle jsem ten prodlužovací kablík udělal a hučelo to
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    když ten mikrofon zapojím do hifi věže tak to nehučí děda říká že je rozdílná imperance (nebo tak)
    a ta musí být stejná
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    - ten brum se mění když hýbeš mikrofonem ?
    - jaký je typ konektoru na kameře ? (předpokládám, že jack)
    - zkusil jsi jiný mikrofon (nebo zdroj signálu) do toho vstupu na té kameře ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od píďa_m Zobrazit příspěvek
    - ten brum se mění když hýbeš mikrofonem ?
    - jaký je typ konektoru na kameře ? (předpokládám, že jack)
    - zkusil jsi jiný mikrofon (nebo zdroj signálu) do toho vstupu na té kameře ?
    jo mění se ale když se pohnu o 3 metry a změní se to minimálně
    ano je tam takový ten malý jack (asi tak 3mm - jako u počítače)
    zkusi jsem takový minimikrofon za 100 kč co mam u počítače ale nešlo tam nic slyšet
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    - já myslel pohyb tím kabelem
    - jo OK 3.5 mm jack
    - ten nemohl fungovat kvuli absenci napajecího napětí co potřebuje

    bez měření nebo výměny kabelu u toho miku se asi nehneme.
    Ještě mne napadá že tam je vadný konektor, rušení z nějakého zdroje nebo zdířka na kameře, závada kamery (zdroje = málo pravděpodobné). Ten brum je slabý? Je tam slyšet modulace, když to brumý ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od píďa_m Zobrazit příspěvek
    - já myslel pohyb tím kabelem
    - jo OK 3.5 mm jack
    - ten nemohl fungovat kvuli absenci napajecího napětí co potřebuje

    bez měření nebo výměny kabelu u toho miku se asi nehneme.
    Ještě mne napadá že tam je vadný konektor, rušení z nějakého zdroje nebo zdířka na kameře, závada kamery (zdroje = málo pravděpodobné). Ten brum je slabý? Je tam slyšet modulace, když to brumý ?
    když ohýbám ten kabel tak se to nemnění ale když ho položím na zem tak to trochu ztichne
    děda změřil tu impendanci na mikrofonu je to 510 Ohm (plus minus)
    a na krabici mikrofonu píšou 600 Ohm
    kamera má impendaci 4,7 kohm (našel jsem to v návodu)
    to hučení je někdy slabé někdy silné
    když mám kameru zapojenou jackama do televize tak to hučí o hodně míň
    a co to je modulace?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    čím napájíš tu kameru ? jestli baterkami, nebo zdrojem ?
    Ten brum slyšíš kde? až v záznamu ? Má ta kamera příposlech ?
    Impedance mikrofonu je v pořádku.
    Jo modulace je to, jestli tam něco krom toho brumu slyšíš, jako zvuky snímané tím krofonem.
    Naposledy upraveno uživatelem píďa_m: 28-03-2010 v 14:52 Důvod: zapomněl..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od píďa_m Zobrazit příspěvek
    čím napájíš tu kameru ? jestli baterkami, nebo zdrojem ?
    Ten brum slyšíš kde? až v záznamu ? Má ta kamera příposlech ?
    Impedance mikrofonu je v pořádku.
    Jo modulace je to, jestli tam něco krom toho brumu slyšíš, jako zvuky snímané tím krofonem.
    napájím kabelem ze sítě ale zkoušel jsem to i baterkou
    nemá příposlech
    jo slyším
    Naposledy upraveno uživatelem typek.cz: 28-03-2010 v 18:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    při provozu z baterie to také bručí ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém se zvukem
    Od fonsii v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-08-2009, 10:50
  2. Problém se zvukem
    Od burda2 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 23:40
  3. Problém se zvukem
    Od vodehnal v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 12:57
  4. problém se zvukem
    Od garry v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-09-2005, 18:07
  5. Problem se zvukem u ATI TV WONDER
    Od Roman_25 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-10-2004, 19:23