Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: FullHD z PC nezobrazuje plný fullscreen

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    7

    Mám Panaconic TX-42G15E a ten připojen přes HDMI k počítači s grafikou ATI HD5770, ovladače Catalyst 10.2.... když nastavím Extended Display, tak na LCD u počítače mám klasické 1280x1024 a na druhém displeji "Panasonic TV" je nastaveno 1920x1080.
    Přesto na TV není obraz na celou obrazovku, ale je menší a kolem celého okraje je černý rám o šířce cca 3-4 cm. Nastavení na TV je 16:9 širokoúhlé a proporčně není obraz deformovaný, jen je celkově mírně zmenšený.

    Jak a kde mám nastavit, aby obraz byl opravdu fullscreen přes celý displej? V nastavení TV ani v nastavení ovladačů grafiky ani v Catalyst Control Center jsem to nenašel. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Mam taky HD5770, ale bohuzel TV jsem prodal a cekam na jinou, takze ti nemuzu dat presny postup
    Ale v zalozce zobrazeni kde vidis monitor a TV vedle sebe jako ikony tak kliknes na vlastnosti TV. otevre se ti dalsi pole zalozek a nanastaveni. v jednom z nich je to co hledas. Das tam ze 100% na cca 105% a mas to plne do kraju
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    7

    Ještě doplním, že OS je Windows 7 Ultimate 64bit.

    Ať klikám jak klikám, tak se k tomuto nastavení ne a ne doklikat.... tak buď jsem už úplně slepý, nebo to tam opravdu nikde není. Podrobnější popis nebo screenshot by určitě bodnul....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od pearJuice Zobrazit příspěvek
    Ještě doplním, že OS je Windows 7 Ultimate 64bit.

    Ať klikám jak klikám, tak se k tomuto nastavení ne a ne doklikat.... tak buď jsem už úplně slepý, nebo to tam opravdu nikde není. Podrobnější popis nebo screenshot by určitě bodnul....
    pokud vim, tak v Control Panelu je nastaveni a da se ten obraz zoomovat popripade se podivej v jake frekvenci ten obraz do televize posilas. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    7

    No jo... i kdyby se to nějak dalo zoomovat, tak mi pořád neleze do hlavy proč by to mělo být potřeba.
    Obraz se posílá ve frekvenci 60Hz. Zkoušel jsem i všechny jiné, které CCC nabízí, ale proporce obrazu jsou pořád stejné, akorát při nižších frekvencích to začne drát oči.
    Nicméně, PC generuje rozlišení 1920x1080, HDMI kabel ho posílá, a TV jede nativně v tom samém rozlišení... tak proč by se to nemělo jednoduše zobrazovat 1:1 ? To je to co nechápu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od pearJuice Zobrazit příspěvek
    No jo... i kdyby se to nějak dalo zoomovat, tak mi pořád neleze do hlavy proč by to mělo být potřeba.
    Obraz se posílá ve frekvenci 60Hz. Zkoušel jsem i všechny jiné, které CCC nabízí, ale proporce obrazu jsou pořád stejné, akorát při nižších frekvencích to začne drát oči.
    Nicméně, PC generuje rozlišení 1920x1080, HDMI kabel ho posílá, a TV jede nativně v tom samém rozlišení... tak proč by se to nemělo jednoduše zobrazovat 1:1 ? To je to co nechápu...
    no jednou jsem videl pri zapojeni LCD Samsung 40B550 ze automaticky bylo nastavene mensi nez pres celou obrazovku. A pomohlo to "zoomovani" kdyz defaultni hodnota byla na cca -15% a kdyz se to dalo na 0% tak to bylo ok a slapalo to jak ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    mne sa zasa stal pravy opak a to, ze mi obraz pri fullHD rozliseni "pretekal" cez obrazovku, takze v Catalistoch som musel zoomovat opacnym smerom ako vy ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    7

    Bylo to přesně tak jak píšete... defaultně nastavený underscan na cca 7,5%, pomohlo nastavení na 0%.... šlo jenom o to najít to nastavení v CCC..... díky vám oběma za nakopnutí správným směrem

    Pokud by to hledal ještě někdo jiný, tak v CCC v.10.2 je to v: Desktops & Displays > v dolním seznamu pravým tlačítkem na daný displej > Configure > záložka Scaling Options
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2

    2 pearJuice: Fakt diky moc! Vyresilo to problem na mem LCD Samsung LE55b652.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    103

    doplnim najnosie 10.4 podporia aj L5.1+podpora DXVA,takze nvidia moze ist srat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Inac TV ma aj v sebe nastavenie ktore to ovplyvnuje
    tzv. overscan (Menu / Dalsie nastavenia / Dalsie nastavenia / Presah. obr. rozlis.)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SV: Proč se mi nezobrazuje OGM?
    Od exe.cutor v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2007, 12:01
  2. fullscreen
    Od mysurra v sekci DV/HDV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-02-2006, 11:35
  3. Koukání na LCD a plný HDD rekordér v PC?
    Od manass v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 19:42
  4. růžový obraz při fullscreen TV
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-07-2005, 08:19
  5. Jaký kodek na plný PAL
    Od Jouza v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 21-06-2004, 22:01