Nastavenie H 264 a MPEG 2 v AP CS4
Všetkých Vás pozdravujem, potreboval by som poradiť, v AP CS 4 je pri exporte možnosť si vybrať kodek H 264 alebo (okrem iných) MPEG 2 aj pre DVD aj pre Blue ray. Skúšal som klasické AVI vyexportovať obidvomi kodekmi, výsledky nie sú celkom jednoznačné. Chcel by som poprosiť niekoho, kto má s tým skúsenosti aby mi poradil nastavenia, poprípade ktorý kodek je lepší pre krajší obraz (veľa sa hovorí o H 264). Ak niekto viete, poradte nastavenia oboch kodekov pre DVD aj Blue ray.
Díky moc.
Díky moc.
Mylsím by jsi nejdříve mohl specifikovat, co myslíš klasickým AVI. Chce to vědět, jaký zdrojový materiál používáš. Pokud netočíš kamerou v HD rozlišení (AVCHD apod.), pak použij kodek MPEG-2, kodek H.264 má smysl použít při zpracování HD videa např. při výrobě Blu-ray disků. Co se týká nastavení H.264 kodeku v AP CS4, tak s tím jsem si trošku hrál, to bych mohl poradit.
Klasickým AVI som myslel zdroják,natočený starou kamerou Sony Digital 8 PAL 720x576. Mne ani tak nejde o tento formát ale každú chvíľu by som mal mať kameru Sony HDR XR 550 a s tou by som chcel točiť HD video v AVCHD a páliť Blue ray. S tým AVI-čkom som chcel len otestovať, ktorý kodek je lepší. Bol by som vďačný, keby mi niekto poradil nastavenie H 264 pre Blue ray. (prečo je pre DVD lepší MPEG-2 ?)
ak budeš mať zdroj AVCHD, tak export sprav v rovnakom kodeku, čiže H.264/AVC. Nad Mpeg2 ani nemusíš uvažovať v prípade AVCHD kamery. Na authoring BD stačí pozrieť len free SW na http://www.vcdhelp.com , sú veľmi dobré.
Celý tvoj problém sa bude odvíjať od tvojej predstavy o editácií videa.
Celý tvoj problém sa bude odvíjať od tvojej predstavy o editácií videa.
Já používám Export nebo dynamic link a video authoring dělám v Encore. Zatím jsem vyrobil první BD, ale myslím že je to co jsem chtěl.. Jen byl problém s kódováním v Encore. I když jsem si to vyexportoval v AP CS4 tak Encore to pořád chtělo reenkódovat a trvalo to přes 12 hodin (projekt o celkové délce asi 70 minut). Ale jak říkám, výsledek je super. Exportuji to přes H.264 kodek s default nastavením, jen používám CBR.