Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 154 z 156 PrvníPrvní ... 54104144152153154155156 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 2,296 až 2,310 z 2327

Téma: Panasonic TX-P42G20E, TX-P46G20E, TX-P50G20E, TX-P54G20E

  1. #2296
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    284

    Nazdar,
    po letech jsem opět provedl rekalibraci mé P42G20E tentokráte již novou vlastní sondou X-Rite I1 Display Pro. Tady jsou výsledky mého nastavení v režimu Profesional pro barevnou teplotu 6500K:

    Kontrast 55
    Jas 0
    sytost 29

    Vyvážení bílé
    zisk R +5
    zisk G 0
    zisk B +12
    omez.R -1
    omez.G 0
    omez.B -1

    Správa barev
    odst.R 0
    odst.G +5
    odst.B 0
    sytost R 0
    sytost G +4
    sytost B +7

    Gamma 2.4

    Jak vidno, barevná odchylka delta E je max do 2, většinou pod 1, což odpovádá kvalitně zkalibrovaným grafickým monitorům.
    Barevný prostor je téměř přesně SRGB.
    Když byla v TV gamma nastavena na 2.2, tak ve skutečnosti byla tak 2.0
    Kdysi si tady lidé podle mne nastavovali své TV a byli spokojení, je to sice málo pravděpodobné, každá tv je trochu jiná a jinak stárne, ale můžete si to zkusit.
    Vypalování se na této tv ani po letech pořád nekoná

    Žlutá čára je změřená, bílá referenční hodnota, modrá průměrná hodnota

    luminance
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: luminance.png 
Zobrazení: 748 
Velikost: 32.0 KB 
ID: 27571

    RGB levels
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rgb_levels.png 
Zobrazení: 721 
Velikost: 38.6 KB 
ID: 27573

    Gamma
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: gamma.png 
Zobrazení: 208 
Velikost: 33.1 KB 
ID: 27572

    Barevný prostor
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cie_chart.png 
Zobrazení: 769 
Velikost: 167.3 KB 
ID: 27574
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2297
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od noaid Zobrazit příspěvek
    Nazdar,
    po letech jsem opět provedl rekalibraci mé P42G20E tentokráte již novou vlastní sondou X-Rite I1 Display Pro. Tady jsou výsledky mého nastavení v režimu Profesional pro barevnou teplotu 6500K:

    Kontrast 55
    Jas 0
    sytost 29

    Vyvážení bílé
    zisk R +5
    zisk G 0
    zisk B +12
    omez.R -1
    omez.G 0
    omez.B -1

    Správa barev
    odst.R 0
    odst.G +5
    odst.B 0
    sytost R 0
    sytost G +4
    sytost B +7

    Gamma 2.4

    Jak vidno, barevná odchylka delta E je max do 2, většinou pod 1, což odpovádá kvalitně zkalibrovaným grafickým monitorům.
    Barevný prostor je téměř přesně SRGB.
    Když byla v TV gamma nastavena na 2.2, tak ve skutečnosti byla tak 2.0
    Kdysi si tady lidé podle mne nastavovali své TV a byli spokojení, je to sice málo pravděpodobné, každá tv je trochu jiná a jinak stárne, ale můžete si to zkusit.
    Vypalování se na této tv ani po letech pořád nekoná

    Žlutá čára je změřená, bílá referenční hodnota, modrá průměrná hodnota

    luminance
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: luminance.png 
Zobrazení: 748 
Velikost: 32.0 KB 
ID: 27571

    RGB levels
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rgb_levels.png 
Zobrazení: 721 
Velikost: 38.6 KB 
ID: 27573

    Gamma
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: gamma.png 
Zobrazení: 208 
Velikost: 33.1 KB 
ID: 27572

    Barevný prostor
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cie_chart.png 
Zobrazení: 769 
Velikost: 167.3 KB 
ID: 27574
    No a kolik máš natočeno hodin?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #2298
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    16

    Tak po téměř 4 letech se mi rozbila moje TX-P50G20E. Syn koukal na film a najednou mu zhasnul obraz. Po zapnutí TV svítí nejdříve zeleně LED a poté začne blikat 4krát červeně. Obraz se neobjeví. Vypadá to, že odešla některá deska v TV. Jsem zvědavý, kolik bude stát oprava. Levné to určitě nebude. Měl někdo podobnou závadu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #2299
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    16

    Navazuji na svůj předchozí příspěvek. TV mně opravil místní autorizovaný servis Poass. Tři týdny jsem čekal než dorazí technik k nám domů. Po výměně první desky (TXNSC11XEK) obraz sice naběhl, ale v horní části byl bílý pruh přes obraz a v obraze se objevovali fialové fleky. Následně vyměnil i druhou desku (TXNSS11) a poté již bylo vše v pořádku. Celková cena opravy se vyšplhala na závratných 6.900,- Kč, což mě docela šokovalo, protože jsem počítal v nejhorším případě s 5 tisíci. Doufám, že TV teď poběží nejméně dalších 5 let bez závady, aby se to vůbec vyplatilo. Oprava stála polovinu nové adekvátní LCD televize.

    Zde jsou položkové ceny opravy pro zajímavost:

    Doprava (14 km) - 272 Kč
    Práce (1 hodina) - 1573 Kč
    Deska TXNSC11XEK - 3000 Kč
    Deska TXNSS11 - 2074 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #2300
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Hodina práce za jeden a půl tisíce korun českých . Fíha !! Měl bych asi se sebou něco začít dělat a jít také s dobou, jak tak koukám
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #2301
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od GliderMan Zobrazit příspěvek
    Tak po téměř 4 letech se mi rozbila moje TX-P50G20E. Syn koukal na film a najednou mu zhasnul obraz. Po zapnutí TV svítí nejdříve zeleně LED a poté začne blikat 4krát červeně. Obraz se neobjeví. Vypadá to, že odešla některá deska v TV. Jsem zvědavý, kolik bude stát oprava. Levné to určitě nebude. Měl někdo podobnou závadu?
    Já mám TX-P42G20E cca 3 - 4 roky, nevím přesně. Letos v létě začala zlobit, sama od sebe se vypnula a za 3 - 4 vteřiny zapnula. Někdy 5x za den, někdy 3x za týden. Velice nepravidelně. Známý mně doporučil kontakt na technika, který se specializuje na TV Panasonic a působí ve středoč. kraji a v Praze. Po telefonické konzultaci a popisu usoudil na základní desku, přijel, na místě vyměnil, přišlo to na cca 3.500,- Kč. Za 14 dnů to začalo znovu, tak v rámci záruky na opravu TV odvezl do dílny, asi týden pozoroval, jako naschvál se nic neprojevilo. Ale dal tam jinou základní desku, do dneška v pohodě. Zatím ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #2302
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    1

    Zdravím,

    včera pridal Sklink nové HD Programy, na novej frekvencii 11 876 MHz. Vlastním TV Panasonic TX-P46G15E s vstavaným DVB-S tunerom. Po aktualizácii programov na Astre 23,5 mi nové programy všetky našlo, avšak ani jeden nefunguje. Pri prepnutí na program mi vypíše že nemá žiadny signál. Ak dám hĺadať manuálne, frekvencia vykazuje príjem aj kvalitu, programy nájde, ale zase nefungujú. Pri informáciách o stave programu mi vypíše, že symbolová rýchlosť je 27500, ale správne by mala byť 29900. Ani pri manuálnom nastavení sa mi daná rýchlosť neuloží v programe. Predpokladám, že je to problém TV, podobne ako bolo v roku 2010, keď taktiež musel byť vydaný firmware pre spomenutú radu TV, aby mohli fungovať nové HD programy na Skylinku. Len si nie som istý, či ešte bude Panasonic vydávať aktualizáciu pre TV, ktorá je už 5 rokov stará.
    Ale nový TV sa mi zatiaľ nechce kupovať.
    Vopred ďakujem za radu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #2303
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od mito199 Zobrazit příspěvek
    Len si nie som istý, či ešte bude Panasonic vydávať aktualizáciu pre TV, ktorá je už 5 rokov stará
    To Ti řeknu na 99% - nebude.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 03-12-2014 v 16:26 Důvod: Odstranění infa o ext. STB
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #2304
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Satelitní tuner v Panasonicu na některých starších řadách má s těmito vyššími datovými toky problém. U mě např. na Technisatu HD S2 nový transpordér jede jak z praku, bez problémů. Koukal jsem na datové toky videa různých kanálů z nového transpordéru (nedíval jsem se zároveň na staré transpordéry, to ještě zkouknu). Tam, kde byl vidět dobrý obraz na novém transpordéru jsou datové toky videa kolem 10Mbits.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #2305
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    221

    Citace Původně odesláno od mito199 Zobrazit příspěvek
    Zdravím,

    včera pridal Sklink nové HD Programy, na novej frekvencii 11 876 MHz. Vlastním TV Panasonic TX-P46G15E s vstavaným DVB-S tunerom. Po aktualizácii programov na Astre 23,5 mi nové programy všetky našlo, avšak ani jeden nefunguje. Pri prepnutí na program mi vypíše že nemá žiadny signál. Ak dám hĺadať manuálne, frekvencia vykazuje príjem aj kvalitu, programy nájde, ale zase nefungujú. Pri informáciách o stave programu mi vypíše, že symbolová rýchlosť je 27500, ale správne by mala byť 29900. Ani pri manuálnom nastavení sa mi daná rýchlosť neuloží v programe. Predpokladám, že je to problém TV, podobne ako bolo v roku 2010, keď taktiež musel byť vydaný firmware pre spomenutú radu TV, aby mohli fungovať nové HD programy na Skylinku. Len si nie som istý, či ešte bude Panasonic vydávať aktualizáciu pre TV, ktorá je už 5 rokov stará.
    Ale nový TV sa mi zatiaľ nechce kupovať.
    Vopred ďakujem za radu...
    Jelikož jsem včera na stejném Panákovi (G15) tento problém řešil, musí se provést buď tovární nastavení (volba - EXPEDIČNÍ NASTAVENÍ v menu Nastavení) nebo proveď volbu AUTOMATICKÉ LADĚNÍ v sekci DVB-S, po cca. 2 sekundách jej zruš, tím dojde k vymazání všech předvoleb a hodnot TP v paměti a znova ručně nalaď požadované TP z A3. Problém je způsoben tím, že do 02/2014 SkyLink tento TP používal s SR 27.500 a tato hodnota zůstala uložena v paměti tv a nejde ručně změnit. Osobně, ale doporučuju provést tovární nastavení, přece jen kompletně odstraní nepotřebnosti a nesmysly uložené v paměti tv přijímače za dobu od posledního "tvrdého resetu". Není potřeba čekat na jakýkoliv nový FW, jak ti tady nesmyslně někteří (vesmě ti, kteří zmíněnou tv vůbec nevlastní) radí. Změna symbolové rychlosti z 27.500 na 29.900 nemá nic společného s datovým tokem na tomto TP. Ten je v současnosti něco kolem 65 Mbps.
    Naposledy upraveno uživatelem Lumca_1: 03-12-2014 v 16:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #2306
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    231

    na parabole nekdo napsal jinou vychytavku ktera funguje:

    - na prázdnej SD karte vytvorte textový súbor a ten premenujte na boardreplace.pwd
    - zapnite TV a vložte kartu
    - po vyzvaní zadajte PIN 2770
    - na kartu sa nahrá adresár z nastavením user_setup
    V adresári user_setup sa nachádza okrem iného aj súbor svl.db s naladenými kanálmi televízora, ktorý je možné editovať programom SetEditPanasonic (použite Google)
    - pri obnove nastavenia zapnite TV a vložte kartu zo súbormi
    - po vyzvaní zadajte PIN 2771
    - po obnove vyberte kartu a vypnite TV
    :8)

    ten program je placenej a warez jsem nenasel, ale pri hledani jsem nasel program ChanSort, ktery umi to same. navic diky tomu je moznost promazat cely seznam a nemit v nem prebytecne stovky nepouzitych kanalu. jinak ja to delal pres soubor hotel.pwd, kde pro nahrani na SD kartu je treba kod 4850 a pro nahrani zpet do Tv je kod 4851
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #2307
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    25

    Ahojte,
    Já mám problém s tím, že TV se vypne/zapne a pak už nenaběhne obraz pouze je vidět mírně šedé podsvícení jak při zobrazování šedé.Červená dioda nebliká.Pokud obraz naběhne je normální ale po zahřátí TV začnou běhat vodorovné bílé pruhy, pak se tv vypne, nebo zamrzne obraz a v tu chvíli je TV neovladatelná, na nic nereaguje a po nějaké době se vypne/zapne a buď naběhne nebo ne.Je to plazma TX-P42 G20 necelých 5 let stará.Docela mě to sere u TV za 25 tisíc jsem očekával, že vydrží alespoň 10 let.Můžete doporučit nějaký servis v okolí Brna/Břeclav?Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Zipik: 22-12-2014 v 07:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #2308
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Zipik Zobrazit příspěvek
    za 25 tisíc jsem očekával, že vydrží alespoň 10 let
    Bud rad aj za tych 5 rokov. Dnes sa spotrebice vyrabaju, aby vydrzali 2-3 roky. Nasledne je cas kupit novu. A cena tu zial nehra rolu, kazia sa rovnako TV za 15 tisic, ako za 45.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #2309
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Zipik Zobrazit příspěvek
    Můžete doporučit nějaký servis v okolí Brna/Břeclav?Díky
    Mě klekla plasma VT20 loni asi 2 dny před štědrým dnem (měl jsem ji sotvy 2,5 roku), servisy už měly volno. Měl jsem ji v servisu : http://www.rtvservis.cz/index.php/kontakt-servis , ten můžu doporučit - řekli mi cenu předem, pravda v rámci zákona ji pak o 10% navýšili, televizor opravili celkem rychle, a zatím hraje ( měl jsem obavu, jestli si tam nenachystají další poruchu, aby měli práci), ale pokud znovu klekne, tak ji zavezu do sběrného dvora a koupím novou TV. Oprava mě stála 4400 Kč + 2 cesty do servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #2310
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od Zipik Zobrazit příspěvek
    Můžete doporučit nějaký servis v okolí Brna/Břeclav?Díky
    http://www.evos.cz/ v areálu bývalé poštorenské Transporty...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Plazma: Zvuk Panasonic P50G20E
    Od vildab v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-05-2011, 11:56
  2. Panasonic P50G20e
    Od gumir v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-09-2010, 17:09
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-08-2010, 13:54