Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: 5V na konektoru HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Podle specifikace by melo byt na HDMI konektoru napeti 5V/50mA.
    Chtel bych spinat jeste nejake zarizeni spolu s TV a nevim jestli je tam to napeti i ve stand-by. Myslenka je, pripojit na ten pin primo nejake mensi relatko.
    Nemam ale momentalne zadny HDMI konektor, nasla by se dobra duse ktera by to zmerila?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele garb7
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    1,190

    Ano na pinu č.18 je +5V viz: http://www.bucek.name/stranky/ruzne/...A%20na%20DVI-D

    ale je otázka jestli je v konektoru TV pin.18 ve funkci in nebo out .Tak 75% bych dal na to že zařízení které dává signál má out HDMI bude mít i pin 18 out .
    na těch 5V bych nedoporučoval dávat relé indukční zátěž může nadělat problémy doporučuji zapojit optočlen. proud jen 5mA a za něj použít s tranzistorem relé není problém.
    Nebo pokud je nevyužit optický zvukový out z TV mohlo by se opt.tranzistorem spínat potřebné relé nebot při zapnutí TV se opt.out červeně rozsvítí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Rele tam chci dat proto, ze chci pripojene zarizeni uplne odpojit od site pri vypnuti TV. Tedy hlave proto, abych se nemusel pracne zaobirat jeho spotrebou ve stand-by. S relatkem bych zadny zasadni problem nevidel, tech 50mA by to podle standartu ktery jsem kdysi procet melo bez problemu dat, (je to minimum) dokonce tam zminovali neco o proudovem omezeni na max 0,5A. Pri zapnuti indukcni zateze se nic dramatickeho nedeje, pri vypnuti se napetove spicky daji orezat diodama.
    Pokud bych tam mel davat nejake optocleny apod. budu muset mit pripojene zarizeni stejne porad napajene, takze to cele pozbyva vyznamu.

    Problem s in-out me vubec nenapadl, tak holt budu muset pockat jestli to nekdo nezmeri, nebo nekde schrastit ten zatraceny konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Jestli ti jde o vypnutí spotřebičů společně s televizí, tak než rýpat do HDMI bych ti doporučil spíš něco takového: http://www.datart.cz/katalog/Sitovy-...asuvek-LE.html
    Mám jich tu několik a je to paráda, se zapnutím počítače se mi zapnou monitory, mixpult, zesilovač, bedny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    No, mel jsem neco podobneho k PC, ale samotna spotreba tohohle zazraku byla vetsi nez monitoru a tiskarny ve stand-by dohromady Vyresilo to relatko na USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    205

    Celkem by me zajimalo, ktery konkretni typ jsi meril, ktery mel spotrebu vetsi nez monitor a tiskarna ve standby. Pak by me zajimalo, cim jsi tu spotrebu meril. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Typ uz nevim, prodal jsem ho na aukru. S mereim byl trochu problem, proud jsem meril Fluke280, ale vysledky byly dost neprukazne, hlavne u monitoru. Mrknul jsem na to na osciloskopu, odber mel charakter kratkych spicek v nekolikasekundovych intervalech. Mezitim byl proud minimalni. Nejspis zdroj jede po vetsinu casu z kondiku, ktere nabije az napeti poklesne. Bude to mit asi vyhodu v tom, ze zdroj jede pri vykonu na ktery navrzen, tedy s nejvyssi ucinnosti. Ale meri se to opravdu spatne. Nakonec jsem si pujcil elektromer co mam v byte, nechal to dva dny bezet a porovnal kolik nameril.

    Ta spotreba nebyla vyssi nejak dramaticky, cca o 1/3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    205

    Jedina cesta je profi elektromer (na testy pouzivam echelon), jinak meris blbosti, spravne reseni ... no a jaky prikon jsi tedy nameril?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Me je skutecna spotreba celkem ukradena, pro me je dulezite to, co mi nameri elektromer - za to prece platim. Prikon si nepamatuju, je to uz nejaka doba co jsem to zkousel, ale bylo to nekde v radu jednotek watu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Mohl by ses mrknout jaky pouziva ten echelon merici procesor?
    Uvazoval jsem, ze bych si nejaky elektromer spichnul, nic sloziteho, jen zakladni funkce, s obvody napr.
    http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/6353
    nebo
    http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/6454
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    ..nechápu, jak někoho může zajímat spotřeba el. energie pri stb.
    klidně bych Ti ten kabel změřil, ale nechápu důvod.
    Si pudeš dneska večer uvařit čaj a rychlovarná konvice Ti spotřebuje za ten jeden čaj co stb. na těch přístrojích za dva roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    njn, vypada to jako kravina, ale pri spotrebe rekneme 4W to dela +- 200,- rocne.
    Jenze podobnych zarizeni v stb mam doma desitky a to uz je pak poznat, kdyz vyplaznu 5k rocne jen za stb nebo ne.
    Proto se to snazim omezit tam kde to jednoduse jde.
    Na nejake vytahovani ze zasuvek nebo vypinani spotrebicu ruco tlacitkem bych se moh vys...
    Na to jsem opravdu liny.

    Dalsi duvod je pouziti spinanych zdroju ve vetsine zarizeni.
    Kdyz vidim obcas ty zprasene navrhy soudruhu z ciny, se nedivim ze kondenzatory odejdou po trech letech provozu. I u kvalitnich znackovych kondiku udava vyrobce v meznich hodnotach zivotnost pouze 1-5tis. hodin
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Já mám jako centrální jednotku zesilovač SONY, ten má v sobě relé a zezadu zásuvky pro ostatní spotřebiče, takže stačí vypnout zesilovač do standby (2W) a zbytek se odpojí od sítě natvrdo.
    Kdysi v AR vyšel návod na snímač proudu určeného spotřebiče, ten ovládal relé a při vypnutí daného spotřebiče odpojil zbytek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    alebo mat prepetovu ochranu s funkciou MASTER , ktora odpaja ostatne zasuvky ..

    http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6488505
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    31

    Ach jo, je to porad dokola.
    Kazda takova master zasuvka, snimac proudu z AR apod. musi mit z principu nejakou vlastni spotrebu.
    Je tedy uplne jedno, jestli mi bude zrat elektriku nejaka priblbla zasuvka, nebo rovnou moje zarizeni v stb ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Průměr konektorů
    Od Noel82 v sekci Bastlení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 15:55
  2. HDMI - DVI kabel uříznutí konektorů
    Od apocalypto v sekci Bastlení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 17:42
  3. Zapojeni konektoru
    Od Dolphy v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 18:06
  4. Zapojení AV konektoru na PSX2
    Od Gembler v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-10-2004, 07:35